Denne hadde vi til middag i dag, ble kjempesnadder.
400 gram torskefilet, tint (evt. ferdig kokt fisk)
3-4 store gulrøtter i biter
1 purre i ringer
1/2 pakke bacon i biter
1/2 pakke frosne erter
Hvit saus av ca. 6 dl melk (jeg laget hjemmelaget, men pose kan selvsagt brukes. Brukte ca. 5 ss hvetemel og 3-4 store ss smør)
Muskat, salt og pepper
Stek bacon (jeg stekte det faktisk ikke). Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann.
Lag hvit saus og tilsett muskat, salt og pepper. Ha oppi fisken i biter, purren og ertene. Tilsett stekt bacon. La alt småkoke til fisken er ferdig. Tilsett gulrøttene når de er møre og rør rundt. Sausen skal være litt tykk og kremete, da er den best. Blir litt sånn plukkfisk-aktig.
Veldig god! Mannen har alltid påstått at torsk er vondt. I dag sa jeg ikke hva som var i gryten - både han og poden spiste til det var tomt (laget litt mindre enn oppskriften beskriver).
Falt i smak blant de store her, mens poden spytta ut det meste. Men nå har han ikke spist annet enn en yoghurt i dag, så problemet ligger nok ikke i fiskegryta.