Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den ultimate kaken til 17.mai

#1

løve70 sa for siden:

I disse tider har man jo mer tid enn vanlig til planlegging, så jeg tenkte jeg skulle prøve å slå til med en skikkelig 17.mai kake. Kakebaking er liksom ikke min greie, jeg pleier å lage en eller annen ostekake eller brownies....

Kriterier; Kaken må kunne pyntes i rødt, hvitt og blått. Ikke pavlova eller bløtkake. Den må smake godt og ikke kreve 'dillete' pynting - det er jeg ikke noe god på... :sparke:

Tips anyone? :vilha:


#2

Elise sa for siden:

Ostekake med krem og blåbær? Rødt gelelokk?


#3

Malama sa for siden:

Jeg har lovet ungene kake.

Men de blir lykkelige om jeg lager browbies og serverer med hvit is, jordbær og blåbær tenker jeg...


#4

Mei sa for siden:

Pavlova og softis-kake blir det her.





#8

Nextlife sa for siden:

Jeg lager alltid Fraisier til 17.mai, en fransk klassiker jeg tror Pascal dro til landet. Sukkerbrød, en creme Musseline, jordbær og et marsipanlokk.
Jeg pynter med å ringle litt sjokolade i en stripe på tvers over kaken, og dekorere langs stripen med røde bær, blåbær, sitronmelisse, kanskje noen passende makroner og gjerne noen perler eller annet kakestrø som er litt bling eller har metallic farge.
kakepiken.wordpress.com/2014/01/03/fraisier-en-fransk-klassiker/


#9

løve70 sa for siden:

Har vært innom tanken på osteiskake. Det er alltid godt. Lurer også på RedVelvet kake. Pyntet med ostekrem og blåbær.....



#11

Syrinx sa for siden:

For å gjøre alle glade blir det et 1-tall av sukkerbrød med vaniljefyll, krem og jordbær (putt på etpar blåbær, så er fargene der) og et 7-tall av toro sjokoladelangpanne fylt med sjokoladekrem inni og oppå her i år. Kanskje ha på etpar norske flagg der, så blir det hivens.


#12

Bloppy sa for siden:

Poden har fått 17.mai kake i oppgave i mat og helse. :hyper: Vi har bestilt farge som i følge eksperter skal funke fint. Så det blir bløtkake med rød bunn, et lag krem, blå bunn med et lag krem, og en rød bunn på toppen. Kaken skal få krem og pyntes i med blåbær, jordbær og krem-«dutter» som et flagg. Også skal det være seigmenn som går i tog oppå. De skal ha flagg, fane og trommer i hvert fall. Jeg må si jeg er spent. :humre:


#13

millact sa for siden:

Gøy, Bloppy! Min 9.klassing har samme oppgave.


#14

zinatara sa for siden:

Jeg har plan om å lage den vanlige marsipankaken med bær i midten
[img]https://lh3.googleusercontent.com/h7n-RT1c_i2dihsWt9HC46zTSWRFiyOpFp2Lc1PkP9c2x88kB1y4on4ZLLmhXEtFpjh6JmLQOYvhc4El2Kp2SxJKhNVMK9rEHJbV_SrMGL9ApbK639Icbx92CinCCzNIruGAVWJt_5Vb-OsZ2-A-U85u2SESl5ckhox5oUqg9owbDonsJKXvfELdXyn3jzX3OeRHZB7FigveLZAnJa64JhMvoIUDZ6gKRfO3JKd_1isOIlbARthSHdfEPJBEtJ9ZPK1RPm4E_v7gh5w88zWLuHnWfxAd9jSzC8R9AZOUuZgGnHtB3NgUc9rQKtPrPU4s8LO3QY3ug2pJv5ahuN0MnBEtZCY7SRs2x-7O7ky6eGcGX2yrkvIQEOKo5vYt8ow1d844hXsA984JDlIdVI1yVPdeTW-u_PBEMe7j2rihV8HCZv-bgS1Y3C2vIzqNQSdk4md4Mb4Z2KaPb0lXG5ymLU4kRaQfdeiPqFG_lHps68cSswy9aoP4_wSidY96hgtBFUAQhpfPfZIMApLE-cAY7g54c_OGqjQs7x_q0dxiQTzyrI-k0BFEYeDiKtt9V-rAbw5bCtofz6aCG2JLnsHs2gpMl1nAsrFuxb75zKlHKa7-on3_W9vT5qeKtH6aObT45cjLbbl5U68xUkbZkDBey7-wL3eYtIjx5Jnhe4Jys1xby7gECPoeDv1-3IPB=w703-h937-no?authuser=0[/img]



#16

Karamell sa for siden:

9.klassingen hadde festkake i forrige uke i mat og helse og den var skikelig god! Alle måtte lage samme kake.

det var denne : idagranjansen.com/oppskrifter/jordbaer-og-bringebaermousse-kake

den var så god at jeg vurderer å lage den på lørdag slik at vi har den på søndag. Samtidig vet jeg at det blir Ostekake, så den er kanskje for lik. :gruble:


#17

Che sa for siden:

Jeg synes nøttebunn. Ed bringebærmousse er veldig godt. Med bær, små marengs PG sjokolade pågippen har de en frisk og fresh kake


#18

Madicken sa for siden:

Så langt har jeg og 10-åringen planlagt å lage brownies pyntet med luftig, hvit ostekrem, blåbær og jordbær, samt makroner i rødt, hvitt og blått (vi bruker Pascals grunndeig sammen med blå og hvit konditorfarge, og noe lyst fyll, kanskje sitronkrem). Det blir sikkert også en pavlovaaktig sak med krem, blåbær og bringebær.


#19

Unicorn sa for siden:

Gulrotkake ala R.O.O.M. Beste kaken som finnes!


#20

Tussa sa for siden:

RedVelvet har blitt mi signaturkake og til slike dagar er det alltid gøy med rødt, kvitt og blått. Har også laga red and blue velvet, en av kvar botn i annakvart lag med ostekrem mellom.


#21

liefje sa for siden:

Jeg pynter brownies med ostekrem og bær. I tillegg bestiller jeg kransekake pyntet med flagg som serveres med vaniljeis og bær. Enkelt og 17. mai aktig.


#22

Nextlife sa for siden:

Nå har jeg funnet kaken jeg skal lage til 17. mai. :hyper:

Sverre Sæthre selger en kake til 17. mai som heter Victoria, og den skal jeg prøve meg på ettersom jeg ikke bor iOslo og kan kjøpe.

Det er en kake med mange elementer; mandelbunn, jocondebunn, bærterrin, kompott og rabarbramousse, og speilglasur.
Han har vært grei nok til å legge ut en snittegning i highlights på Instagram, så vet man noenlunde hva det går. Det er ingen oppskrift, men det finner jeg ut av.
sverreskonditori.no/produkt/victoria-7-pers/


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.