Den franske kjeden Picard har alt du trenger i frossen tilstand - bare å slenge i ovnen eller la tine i kjøleskap. Masse morsomme minipaier, eclairs, tiramisu som er helt nydelig, ostekaker og masser av annet.
Kjøttboller er ikke dumt, all den tid de kan kjøpes. Må bare finne noen gode. Kyllingvinger e.l. er en mulighet. (Er det pinlig å si at jeg aldri har smakt det? :tullerdu: Jeg synes det ser litt creepy ut, og er det ikke bare bein? )
Bor dessverre ikke i Oslo.
Dessert kunne jeg gjerne tatt med, men jeg fikk beskjed om at det ikke var nødvendig.
Vurderer pai med butterdeig. Men jeg sliter med å lage gode paier. Har noen en idiotsikker oppskrift? Og paiformen min er knøttliten. Kan jeg bruke springform? Eller noe firkantet?
Jeg hadde jo lagt den ut her før. :humre: Så det var lettest å finne den her.
Butterdeig med skinke og persille
2-4 personer, alt etter som dette er forrett eller hovedrett, tilbehør etc.
2 plater dypfryst butterdeig
75 g kokt skinke
1 dl revet ost, emmentaler eller sveitser (Jarslberg er en norsk Emmentaler). Det går godt an å bruke Norvegia også. Se an publikum.
½ hakket frisk persille
2 ss sennep
1 egg til pensling
Kjevl ut butterdeigplatene og del dem i fire hver. Skjær skinken i terninger og bland den med ost, persille og sennep. Fordel fyllet midt på butterdeigskvadratene og rull dem sammen og tvinn sammen endene slik at det likner en pakke. Pensle over med egg og legg pakkene på bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Server med litt tomat og agurk ved siden av som forrett eller med en salat til hovedrett.
Jeg synes disse pleier å gå unna, så lag mange. De kan fryses. Skinken kan byttes ut med røkelaks.
Jeg har ikke prøvd med spekeskinke. Jeg vet ikke hvordan det smaker sammen med sennep.
Jeg har ikke målt hvor store de blir, men så store at når du legger en spiseskje ca. av skinkeblandingen oppå så har du greit med deig å pakke rundt, så fyllet holder seg på plass.
Jeg har ikke opplevd at de blir "soggy". Hvis du lager dem dagen før, kan du bare oppbevare dem i kjøleskapet. De er best litt lunka hvis mulig.
En gang jeg måtte gjøre det veldig enkelt tok jeg en medium salsa og en pakke prior kyllingkjøttboller. Tok det oppi en aluform og varmet det i ovnen i 15min. Var veldig populært og glutenfritt.
Hvis det er barn til stede, og man ikke har husmorære som nekter en å bruke ferdig pizzadeig, blir det helt supert å lage pizzasnurrer av det. 1 ferdig deig, 1 ferdig pizzasaus, 1 ferdig revet ost i 3 striper på langs, litt ferdig choppet skinke/bacontopping mellom ostestripene, rull sammen, del i 12 og strø litt ost på toppen av hver rull før den stekes. God både kald og oppvarmet
Vi pleier å lage lefser med røykelaks/spekeskinke, philadelfiaost og ruccola. Det er veldig enkelt og holder seg godt. Det er ikke ultraspennende, men pleier å forsvinne fra bordet.
Vil gjerne ha oppskrifter på både ponzu og alt annet. Og her brukes ferdigpizzabunn over en lav sko. Men jeg får enorme smerter av å spise gjær, og den dagen har jeg lyst å ha noe jeg også tåler. :)
Svenske kjøttboller fra butikken (Meny har, ihvertfall) og salsa ved siden av, synes jeg høres ut som noe som ville være populært, her. Superenkelt er det, ihvertfall.
Ellers er osteforslaget godt. Røkelaks og eggerøre er jo også en 17. maiklassiker.
Frukt - jordbær/blåbær osv er også en tanke. Meny har 30 % på bær.
Nå er det sikkert for seint, men enten lager du dem helt ferdig, minus steking, og setter i kjleskapet til i morgen og steker rett før du drar eller der dere skal spise. Eller så steker du dem i dag, avkjøler og oppbevarer kaldt og lunker på dem i morgen.
Vanligvis skjærer jeg salmalaks i tynne skiver, ja, som sashimi, og heller sausen i små skåler og legger ut pinner- som sushi. Men man kan fint ha den i en pen liten mugge og helle over etter man har lagt fisken på tallerkenen. Funker ikke så godt å helle det over på serveringsfatet.