Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Enkel «småmat» som kan oppbevares

#1

Hyacinth sa for siden:

Nekter å kalle det for tapas. :knegg: Det er noe annet.

Hva kan jeg ta med til lunsj på 17. mai? De andre har hhv pastasalat og spekemat, focaccia og aioli.

Jeg har lite overskudd, så jeg kan veldig gjerne kjøpe meg helt eller delvis ut av dette. I tillegg må det kunne lages dagen før.

Forslag?


#2

millact sa for siden:

Dessert? Kake? Noen bokser is og pynt?


#3

Nextlife sa for siden:

Ferdiggrillede kyllingvinger eller klubber.


#4

Sissel sa for siden:

Kyllingvinger kanskje, med noe dressing til. Kjøttboller med tomatsaus. Og kanskje en salat?


#5

Pamina sa for siden:

Bor du i Oslo?

Den franske kjeden Picard har alt du trenger i frossen tilstand - bare å slenge i ovnen eller la tine i kjøleskap. Masse morsomme minipaier, eclairs, tiramisu som er helt nydelig, ostekaker og masser av annet.


#6

Niobe sa for siden:

Kjøttboller?


#7

Hyacinth sa for siden:

Takk for gode tips! :)

Kjøttboller er ikke dumt, all den tid de kan kjøpes. Må bare finne noen gode. Kyllingvinger e.l. er en mulighet. (Er det pinlig å si at jeg aldri har smakt det? :tullerdu: Jeg synes det ser litt creepy ut, og er det ikke bare bein? )

Bor dessverre ikke i Oslo.

Dessert kunne jeg gjerne tatt med, men jeg fikk beskjed om at det ikke var nødvendig.


#8

Hyacinth sa for siden:

Vurderer pai med butterdeig. Men jeg sliter med å lage gode paier. Har noen en idiotsikker oppskrift? Og paiformen min er knøttliten. Kan jeg bruke springform? Eller noe firkantet?


#9

Fersken sa for siden:

Hva med omelett i form med diverse grønnsaker og ost. Skjær opp i passe stykker i formen rett før servering. Står fint i kjøleskapet over natten.


#10

Hyacinth sa for siden:

Ikke dumt!


#11

Myria sa for siden:

Hva med å bare kjøpe noen gode oster, et par esker kjeks og et godt syltetøy e.l. til? Superenkelt å bare legge raskt på et pent fat.


#12

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er faktisk også ganske lurt! Takk!


#13

Bokormen sa for siden:

Ost og kjeks høres veldig godt ut. Og oppskåret melon. :nam:


#14

Nenne sa for siden:

Du kan lage små butterdeigspakker med skinke, ost og sennep. Jeg har en god oppskrift ett eller annet sted.


#15

Hyacinth sa for siden:

Åh, ja takk!


#16

Ellisiv sa for siden:

Tapasboller fra Idsøe. Evnt kan du kjøpe tapasdeigen samme sted og lagr dem selv.


#17

Nenne sa for siden:

Jeg hadde jo lagt den ut her før. :humre: Så det var lettest å finne den her.

Butterdeig med skinke og persille

2-4 personer, alt etter som dette er forrett eller hovedrett, tilbehør etc.

2 plater dypfryst butterdeig
75 g kokt skinke
1 dl revet ost, emmentaler eller sveitser (Jarslberg er en norsk Emmentaler). Det går godt an å bruke Norvegia også. Se an publikum.
½ hakket frisk persille
2 ss sennep
1 egg til pensling

Kjevl ut butterdeigplatene og del dem i fire hver. Skjær skinken i terninger og bland den med ost, persille og sennep. Fordel fyllet midt på butterdeigskvadratene og rull dem sammen og tvinn sammen endene slik at det likner en pakke. Pensle over med egg og legg pakkene på bakepapirkledd stekeplate. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Server med litt tomat og agurk ved siden av som forrett eller med en salat til hovedrett.

Jeg synes disse pleier å gå unna, så lag mange. De kan fryses. Skinken kan byttes ut med røkelaks.


#18

millact sa for siden:

Prior sine kyllingklubber er gode. Mer kjøtt på dem, lettere å spise.


#19

Hyacinth sa for siden:

Supert! Takk!


#20

Hyacinth sa for siden:

Herlig! Ser kjempegodt ut! Når du sier «kjevle ut», hvor store og tynne skal platene være da?

Funker spekeskinke?

Og de blir ikke soggy av oppbevaring? Hvordan gjør jeg dette?


#21

Hyacinth sa for siden:

Flott!


#22

Nenne sa for siden:

Jeg har ikke prøvd med spekeskinke. Jeg vet ikke hvordan det smaker sammen med sennep.

Jeg har ikke målt hvor store de blir, men så store at når du legger en spiseskje ca. av skinkeblandingen oppå så har du greit med deig å pakke rundt, så fyllet holder seg på plass.

Jeg har ikke opplevd at de blir "soggy". Hvis du lager dem dagen før, kan du bare oppbevare dem i kjøleskapet. De er best litt lunka hvis mulig.


#23

Isolde sa for siden:

En gang jeg måtte gjøre det veldig enkelt tok jeg en medium salsa og en pakke prior kyllingkjøttboller. Tok det oppi en aluform og varmet det i ovnen i 15min. Var veldig populært og glutenfritt.


#24

Candy Darling sa for siden:

Hvis det er barn til stede, og man ikke har husmorære som nekter en å bruke ferdig pizzadeig, blir det helt supert å lage pizzasnurrer av det. 1 ferdig deig, 1 ferdig pizzasaus, 1 ferdig revet ost i 3 striper på langs, litt ferdig choppet skinke/bacontopping mellom ostestripene, rull sammen, del i 12 og strø litt ost på toppen av hver rull før den stekes. God både kald og oppvarmet


#25

Candy Darling sa for siden:

Eller en salmalaks og ponzosaus - har en idiotsikker oppskrift hvis du vil ha.


#26

Tjorven sa for siden:

Vi pleier å lage lefser med røykelaks/spekeskinke, philadelfiaost og ruccola. Det er veldig enkelt og holder seg godt. Det er ikke ultraspennende, men pleier å forsvinne fra bordet.


#27

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, ALLE! :blomst:

Vil gjerne ha oppskrifter på både ponzu og alt annet. Og her brukes ferdigpizzabunn over en lav sko. Men jeg får enorme smerter av å spise gjær, og den dagen har jeg lyst å ha noe jeg også tåler. :)


#28

Elise sa for siden:

Eggerøre.


#29

Hyacinth sa for siden:

Nenne, hvis jeg lager de snurrene dine, hvordan oppbevares de best fra i dag til i morgen?


#30

Charlie sa for siden:

Svenske kjøttboller fra butikken (Meny har, ihvertfall) og salsa ved siden av, synes jeg høres ut som noe som ville være populært, her. Superenkelt er det, ihvertfall.

Ellers er osteforslaget godt. Røkelaks og eggerøre er jo også en 17. maiklassiker.

Frukt - jordbær/blåbær osv er også en tanke. Meny har 30 % på bær.


#31

Candy Darling sa for siden:

Sorry, sikkert litt sent nå, Hyacint, men ponzusaus deluxe:
1 dl ketchap manis
1/2 dl soyasaus
saften av 1/2 lime
revet ingefær, ca tommeltykk
1 rød chili, finhakket
2 vårløk, finhakket
koriander

Blir bare bedre av å stå, oppbevares kaldt.


#32

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, Candy, jeg lager den ved en annen anledning. :) Er veldig glad i ponzusaus.


#33

Nenne sa for siden:

Nå er det sikkert for seint, men enten lager du dem helt ferdig, minus steking, og setter i kjleskapet til i morgen og steker rett før du drar eller der dere skal spise. Eller så steker du dem i dag, avkjøler og oppbevarer kaldt og lunker på dem i morgen.


#34

Hyacinth sa for siden:

Heldigvis ikke for seint, jeg gjorde det siste der! :)


#35

millact sa for siden:

Den låner jeg, takk!


#36

millact sa for siden:

Hvordan serverer du dette? Kutter opp laks i biter eller hva? Saus i skål ved siden av?


#37

Candy Darling sa for siden:

Vanligvis skjærer jeg salmalaks i tynne skiver, ja, som sashimi, og heller sausen i små skåler og legger ut pinner- som sushi. Men man kan fint ha den i en pen liten mugge og helle over etter man har lagt fisken på tallerkenen. Funker ikke så godt å helle det over på serveringsfatet.


#38

Candy Darling sa for siden:

Men viktig å ikke la fisken ligge i sausen, da «koker» den (som ceviche).



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.