Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vannlekkasje hytte. Hvordan går vi frem?

#1

Svanen sa for siden:

Lurer litt på hva er riktig "fremgangsmåte" for oss i denne saken.

Vi har vært på hytta for første gang på ti uker. Jeg la merke til på fredag at fotokalenderen på veggen så litt rar ut. Men tenkte der og da at 5 åringen sikkert kikket på den sist og kanskje hadde sølt vann på den da. Lørdag la samboer merke til noen flekker på gulvet ca 1 m fra veggen der kalenderen henger. Ikke lett å se egentlig og der kunne vi sikkert skylde på 5 åringen igjen siden dette er like ved der hun sitter ved bordet. Men dette var litt for rart sammen og ved nærmere kikk på parketten ser vi at det har vært en ganske stor dam på gulvet som selvsagt har tørket opp igjen for lenge siden. Dette er på en måte like ved "skjøten" på den utbygde delen av hytta. Samboer tok seg en tur på taket (shingel) og så ingen ting mistenkelig.

Hytta er 4,5 år gammel. Vi kjøpte hytta av utbygger som har brukt en lokal snekker. Snekkeren har vi også brukt til å bygge utebod i ettertid, så samboer ringte han for å høre hva han tror. Jeg er litt usikker på akkurat hva han sa, men trodde det skyldes vann som har frosset og tint under og presset på taket. Slik jeg forsto hørtes det ut som at det var pga veldig temp.svingninger i vinter. Han sa at en dag hadde det vært nesten 20 kuldegrader på natta og opp mot 10 plussgrader på dagen. Jeg vet ikke, han bor i nærheten. Iallefall virket det som han mente det ikke var så mye å gjøre med det og at det ikke var så stor fare for at det skulle skje igjen.

Så snakket samboer med sin bror som ikke er enig i dette... Det hører med til historien at det også er noe vi synes er litt feil på badet. Avtrekket (ikke vifte, bare avtrekk) går opp på kaldloftet og ikke helt ut gjennom taket eller veggen. Vi dusjer lite på hytta, men noe fuktighet blir det på et bad. Så broren til samboer tror vann derifra har frosset og at det er det vannet som har lekket inn.

Vel, ingen kan vite akkurat hva som har skjedd, for det er ingen ankomst til kaldloftet, hverken fra inne eller ute. Så egentlig må det lages en luke/åpning for å finne ut problemet og ev løsningen.

Samboer tenkte først at vi måtte få en tredjepart til å finne ut hva det var for så å ta saken til utbygger. Men er det det vi skal gjøre først?

Vi har etter å diskutert funnet ut at forbrukerkontoret kan kanskje gi oss råd om hvordan vi skal gå frem, men skulle gjerne hørt andres erfaring på hvordan vi bør gå frem. Hytta er jo ikke gammel, så etter min mening skal ikke slikt skje. Så jeg synes utbygger skal ta og ordne opp, eller er dette en forsikringssak? Jeg skal kikke på forsikringsvilkårene våre uansett.

Hvem ber vi om å gjøre hva, eller hva gjør vi først?


#2

Adrienne sa for siden:

Dere ringer forsikringsselskapet deres i morgen og sjekker om dette er noe som kan tenkes å dekkes. Ikke sikkert det gjør det, for det avhenger av årsak og hvilken type forsikring dere får, men det er verdt å sjekke opp i.


#3

Svanen sa for siden:

Selv om den er under fem år?


#4

annemede sa for siden:

Selv om det er under fem år ja. så går det evt på garanti.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.