Først fersk frukt som gjestene fikk mens vi ventet på å sette oss til bords. Drikke både med og uten alkohol til.
Forrett: Kald kyllingfilet med ruccola og en paprikasaus til
Hovedrett: Elgstek med gratinerte poteter og grønnsaker.Den beste steken alle i bryllupet har smakt tror jeg.Har aldri smakt så saftig og god steik!
Dessert: Hjemmelaget vaniljeis med friske jordbær
Kaffe, frukt, mineralvann og champagne/musserende med og uten alkohol og kanskje noe mer smått å tygge på hvis det er lenge mellom vielse og middag.
Til middag er det mye godt å velge mellom, og det hadde ikke gjort meg noe om det var litt utradisjonelt med tapas f.eks. Måtte nok være en fantastisk sjokolademousse til dessert, siden jeg elsker deg. Gode viner til retten er et must, men for min del kan man droppe dessertvin og heller ha kaffe.
Kaffe avec med god konjakk og baileys etc etterpå er også bra. Jeg er ikke noe særlig for kaker, men det er vel kanskje et must. Ellers må baren senere være rikholdig på forskjellige drinker og gode viner.
Vi hadde champagne (med og uten alkohol) som velkomsdrink. Mannen min og jeg, og forloverene våre, delte en flaske Dom Perignon 1990 som mannen min hadde spart til nettopp den anledningen. Som småmat hadde vi kjeks med ost på, som servitørene sto på kjøkkenet og smurte.
Forrett: Honningmelon og parmaskinke
Hovedrett: Surstek m/ tilbehør
Dessert: Vaniljeis med ferske jordbær
Ellers hadde vi både øl, vin, cognac, baileys, wiskey, og enda mer champagne etterpå. Og ørtifjørti kaker, selvsagt.
I baren bør det være masse gode whiskyer og god tequila og masse lime. Og så bør det være fatlagret rødvin tilgjengelig. Og god kaffe og kransekake. :nemlig:
Jeg liker koldtbord fordi man kan da kan forsyne seg med det man vil og også flere ganger. Jeg synes koldtbord er mindre formelt. Koldtbordet må inneholde både kjøtt, gode salater, fisk og skalldyr.
Tapas hadde også vært et høyt ønske om jeg kunne ønske fritt.
Jeg var i et bryllup der de hadde sjokoladefontene etter middagen. Det var utsøkt! Ved fontenen hadde de frisk frukt og gjærbakst som man kunne dyppe i sjokoladen. Det var en stor suksess, og veldig godt. Jeg tror ikke det var mange som spiste kaker når de kom på bordet.
Frisk frukt mens man venter på middagen er glimrende, særlig om ting tar tid, noe det ofte gjør i bryllup.
Hva som er best å spise kommer ann på årstiden. Om sommeren er jeg mest glad i tapsa/koldtbord med mye skalldyr og salater. Om vinter/høst er det godt med varm mat som stek.
Den beste desserten jeg har fått i bryllup var i et glovarmt sommerbryllup hvor vi fikk fantastisk god sorbet med fruktbiter i til dessert.
Sjokolademousse er alltid bra det også.
For meg er det viktig at alle har noe godt å drikke, også de som ikke drikker, sånn som meg:)
Jeg er litt svak for nattmat. Gjerne pølse med lompe!:riktig:
Og jeg synes, som flere allerede har nevnt, at det er bra å ha noe mellom vielsen og middagen også (selv om mange bryllupsgjester ofte stikker innom bensinstasjoner på veien, klok av skade).
Det er jo vårt lag jeg tenker litt på, og siden favorittrestauranten i hele verden er lagt ned, så blir det hvertfall ikke der. Sukk..
Men jeg har ikke lyst på noe stive greier, så jeg tror ikke det blir noe 3-retters, den innbyr til taler liksom. Og det bør det bli minst mulig av kjenner jeg.
Og jeg lurer på om det blir vielse på stedet, om jeg får leid der jeg vil. Jeg kjørte forbi ett sted her for noen dager siden, fikk en vanvittig ståpels, og tenkte DER!! Jeg har sendt mail, og forsynemeg, de leier ut! Og om jeg får det, så kan vi ha alt på ett sted.
Men maten da gitt, hm.
Men her er det jo masse gode forslag, la de endelig strømme på. :jupp:
Jeg har vært mest fornøyd med maten i brylluper jeg har vært de gangene det har vært servert tapas/koldtbord. Kanskje jeg bare har vært uheldig, men 3-rettersene i bryllupene jeg har vært har vært litt småkjedelige.
Med "plukkmat" får man selv velge hva man liker. I tillegg blir hele stemningen litt mer uformell. Hvis det er veldig mange gjester så kan det bli litt kaotisk i starten, men det har som regel gått greit.
Hvis jeg skulle valgt fritt hadde middagen blitt servert på runde bord, med 20-30 ulike kinesiske retter på bordet hvor alle kunne forsyne seg av det de hadde ønsket. Da snakket jeg ikke om "kinamat" fra en typisk norsk kinarestaurant, men genuin kinesisk mat med alle de smakene som man kan frembringe der (med unntak av de sære ingrediensene som de bruker noen ganger).
Til dessert ville jeg hatt ingen verdens ting fordi jeg var for mett for middagen.
Til kaffen ville jeg hatt en mektig sjokoladekake med bringebær.
Drikkevarer er jeg ikke så nøye på. God kaffe latte til kaka hadde vært mitt viktigste
krav.
Jeg er for trøtt skjønner jeg.
Jeg leste "bryllupsluring" , som i : en skikkelig slu/lur kar som var en ordentlig bryllupsluring, hva nå enn det er .. :knegg:
I forhold til brylluper jeg har vært i så synes jeg tradisjonelle 3-rettersbrylluper med lange taler har vært det aller beste i de tilfellene jeg ikke har kjent brudeparet godt (gamle kompiser av mannen osv.) Hvis jeg kjenner folka som er der og det er den rette gjengen synes jeg uformelle brylluper med buffet er mye morsommere. Det som må til er god ledelse og litt program som ikke er preget av teite vitser osv. En god toastmaster og bra innslag veier opp. Bryllup av typen som satser på at alkohol sørger for hele underholdningen er utrolig kjedelige og kan bli ekle utover kvelden.
Vi har vært i to bryllup hvor det ble servert pasta og tapas og det er noe av det beste jeg har smakt.
Det gjør noe med selskapet det å måtte reise seg og hente maten selv og ta det man har lyst på.
Så skulle jeg giftet meg hadde det absolutt blitt denne varianten.
Og med champagne som velkomstdrikk.
Vi hadde koldtbord i vårt bryllup, og jeg liker det bedre enn noen middag.
Hvis jeg skulle hatt bryllup i dag så ville jeg gått for tapas og spennende småretter blandet med elementer fra tradisjonelt koldtbord. Så ville jeg hoppet over dessert, og hatt et godt utvalg på kakebordet i stedet. Champagne og frukt til velkomsten, rød, hvit og øl til maten og kaffe med godt utvalg av avec til kakene.
Vi hadde tapas i vårt bryllup i oktober og fikk kjempeskryt for vinen. Jeg drikker ikke vin men studerte på nette og kom frem til: DUBOEUF BEAUJOLAIS VILLAGE 2006 og noen helt enkle hvit viner
og CASTELL DEL REAL TESORO til velkomstdrink.
Det jeg fikk beskjed om på polet var at det skulle være lite garvesyre i vinen om den skulle passe til koltbord/tapas.
Den rødvinen har familien min snakket om siden og vi har delt ut de flaskene vi hadde til overs. Den er billig og 95kr så den er å anbefale.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.