Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Butterdeig

#1

Taien sa for siden:

Er par spørsmål om butterdeig:

  1. Kan man lage butterdeigspirog med kjøttfyll dagen før, og la den stå kjølig "rå" til dagen etter?

  2. Hvis jeg vil lage butterdeigspai, hvordan får jeg et sprøtt paiskall? Skal skallet forstekes? Hvordan forhindrer man da at butterdeigen "blåser seg opp" enkelte steder?


#2

Taien sa for siden:

Ingen som har svaret på dette?


#3

meisje sa for siden:

Ad 1: jeg ville ha halvstekt den dagen før, ellers blir bunnen så soggy at det blir vanskelig å få den sprø.

Ad2: fins flere ulike måter å gjøre dette på. Kle formen med deigen og bruk gaffel for å stikke hull før steking i ca 10 min. Blåser seg litt opp, men fyllet du tar i etterpå fikser den biffen. Denne metoden bruker jeg selv ofte. Skal du gjøre det skikkelig kler du formen og stikker hull med gaffel, legger et bakepapir inni som du fyller med ris, tørkede bønner eller erter og steker i 20 minutter eller så. Så tar du den ut av ovnen og løfter ut bakepapiret med innhold og du kan nå fylle paien og steke den med en gang, eller vente med å fylle og steke.


#4

Nextlife sa for siden:

Pirog går superfint, fyll og sett kaldt, ta ut en halvtime før steking, det er slim storkjøkken gjør det, og de fryser gjerne.

Paskall, der må deigen prikkes godt over det hele, og en trekvarters Kald hvil før steking. Stek 10 min før fyllet has i.


#5

Taien sa for siden:

Takk for svar!
Da tror jeg at jeg går for pai i stedet for pirog. Kan jeg steke paiskallet i dag når jeg skal ha det i morgen?


#6

Hyacinth sa for siden:

Har du oppskrift på paien du skal lage?


#7

Taien sa for siden:

Egentlig ikke. Men jeg pleier å steke kjøttdeig, ha i salt, pepper og litt karri, rører sammen to egg og heller over. Tar av pannen og har en ss hvetemel oppi.
Fyller i paiskall av butterdeig (har også brukt skjell) og har det litt i ovnen....akkurat hvor lenge og på hvor mye er jeg usikker på. Ca 200 grader.
Har skivet tomater oppå ved servering, og har en god salat på siden. Den er enkel og veldig god.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.