Kan man lage butterdeigspirog med kjøttfyll dagen før, og la den stå kjølig "rå" til dagen etter?
Hvis jeg vil lage butterdeigspai, hvordan får jeg et sprøtt paiskall? Skal skallet forstekes? Hvordan forhindrer man da at butterdeigen "blåser seg opp" enkelte steder?
Ad 1: jeg ville ha halvstekt den dagen før, ellers blir bunnen så soggy at det blir vanskelig å få den sprø.
Ad2: fins flere ulike måter å gjøre dette på. Kle formen med deigen og bruk gaffel for å stikke hull før steking i ca 10 min. Blåser seg litt opp, men fyllet du tar i etterpå fikser den biffen. Denne metoden bruker jeg selv ofte. Skal du gjøre det skikkelig kler du formen og stikker hull med gaffel, legger et bakepapir inni som du fyller med ris, tørkede bønner eller erter og steker i 20 minutter eller så. Så tar du den ut av ovnen og løfter ut bakepapiret med innhold og du kan nå fylle paien og steke den med en gang, eller vente med å fylle og steke.
Egentlig ikke. Men jeg pleier å steke kjøttdeig, ha i salt, pepper og litt karri, rører sammen to egg og heller over. Tar av pannen og har en ss hvetemel oppi.
Fyller i paiskall av butterdeig (har også brukt skjell) og har det litt i ovnen....akkurat hvor lenge og på hvor mye er jeg usikker på. Ca 200 grader.
Har skivet tomater oppå ved servering, og har en god salat på siden. Den er enkel og veldig god.