Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"Ja vi elsker" 17. mai klokka 13. Synger du med?

#1

Drømmedama sa for siden:

Hva synes du om planen om fellessang? Er det kos eller kleint eller begge deler? Hvor planlegger du forresten å være klokka 13 den 17.? I stua, på verandaen, i hagen eller i parken?


#2

liefje sa for siden:

Såklart skal jeg synge med. Er hjemme da, med et par lunsjgjester som kommer kl 12. Jeg satser på at vi tar litt skravling og bobler fra de kommer, sang på balkongen kl 13 og så spiser vi. Jeg er litt redd for at det ikke blir så fint og rørende som jeg ser for meg. Vi bor sentralt, men ser ikke så mange andre balkonger fra oss. Men jeg skal synge. Med TV-en på høyt i bakgrunnen.


#3

Shun sa for siden:

Dette er noe jeg finner fullstendig irrelevant. Det er på linje med NRKs 17. mai-sending.
Og jeg er nok opptatt annensteds klokka 13.00.


#4

Elise sa for siden:

Jeg kommer kun til å synge hvis jeg befinner meg et sted hvor mange andre synger. Har ikke bestemt meg for om jeg skal det eller ikke, enda. Hvis ikke så ser jeg det vel på tv, uten å synge med sjæl.


#5

Pøblis sa for siden:

Pøbelprinsessen skal spille med korpset kl 1300, så jeg tenker å være der og synge med. :ja:


#6

Anne C sa for siden:

Jeg kommer ikke til å stå å synge her hjemme, men hadde gjort det dersom jeg var et sted der det var flere som sang.


#7

Toffskij sa for siden:

Nå vet jeg tilfeldigvis at det skal stå et svært så staselig korps rett utenfor her klokka ett, så da blir det nok til at vi går ut på balkongen og synger. Jeg ville nok ikke gjort det om det ikke var sånn.


#8

Bluen sa for siden:

Her i huset er vi to som alene bærer salmesangen under bryllup og begravelser. :sparke: Hvis det faller seg sånn, synger vi trolig. (I tillegg kommer to flaue barn som egentlig er gullstruper, begge to. :knegg:)


#9

Gri sa for siden:

Eg skal følge korpsmusikanten på oppdrag og skal sjølvsagt synge med.


#10

My sa for siden:

Ser an stemningen i familien tenker jeg.


#11

Blånn sa for siden:

I år skal jeg sitte klistra til NRK mellom 8.30 og ca. 10 i håp om å se poden synge på Ibsen eller Wergelands graver. :knegg: Ellers er jeg enig med deg. Pleier forresten å se skolen min gå forbi slottet senere på dagen. Er litt stas å se seg selv på tv.

Om jeg skal synge kl. 13? Det spørs.


#12

Malama sa for siden:

Min sønn spiller i korpset som spiller nasjonalsangen klokken 13, så jeg synger sammen med korpset ja.

Skulle han ikke gjort det var den opprinnelige planen min at han og søstra skulle spille på verandaen, og vi andre synge med. (søstra er aspirant så hun spiller ikke med korpset i år)


#13

Stompa sa for siden:

Det kunne ikke falt meg inn. :knegg: Jeg synger vanligvis delvis med i store forsamlinger (delvis fordi jeg ikke har sjanse til å nå hele registeret i sangen), men dette påfunnet synes jeg bare er kleint. :nemlig:


#14

Syrinx sa for siden:

Hadde det vært bare vi fire som var hjemme hadde jeg sikkert fått med 8-åringen på å synge. Nå får vi besøk av familien og vi synger aldri sammen. Tenker vi setter på Tv-en og får stemningen der.


#15

veobra sa for siden:

Jeg tipper vi setter på tven og mumler med.


#16

ingling sa for siden:

Vi hadde nok ikke gjort det hjemme bare oss fire, tror jeg. Jeg skal følge korps og drill, og synger nok med når de spiller, med mindre jeg er opptatt med å livestreame det :)


#17

vixen sa for siden:

Altså det blir ikke på verandaen. Søren meg det verste været jeg har sett i mai. Snøen laver ned og det plystrer rundt hushjørnet. Så her blir det fyr i peisen og inneliv. Men har lovet mini å synge sammen med han.


#18

Myria sa for siden:

Enig. Ingen synging her.


#19

nolo sa for siden:

:nikker:


#20

GinaK sa for siden:

Ja, haha. Sånn blir det nok her også.
Her ramler klanen inn 12.50 nettopp for å være med på dette, visst for det var sååå viktig å se sammen. Spent på hvor mange som kommer til å synge skikkelig..#22

løve70 sa for siden:

:nemlig:


#23

C3PO sa for siden:

Jeg er ikke norsk nok til å gjøre det, men vi får se om de to eldste barna gjør det. Minstemann og mannen kommer til å være på spilloppdrag da, så de gjør sikkert det.


#24

polarjenta sa for siden:

Om jeg sitter foran tven akkurat da kan det hende jeg synger litt. Men det er ikke noe som oppleves som viktig å gjøre.


#25

Tallulah sa for siden:

Det handler vel ikke om å være norsk nok?

Jeg synger generelt ikke, og kommer ikke til å gjøre det nå heller. Er vi et sted det er naturlig å høre andre synge, gjør vi sikkert det.

Jeg syns det er helt greit at det gjennomføres ulike stunt denne dagen med synging og dansing. Det er jo bare å la være å bli med om man ikke vil, og la dem som liker det være happy med det.


#26

Retz sa for siden:

Jeg feirer jo ikke 17. mai i utgangspunktet, så det blir neppe noe synging eller tv-titting her. Er alene med hunden, så tipper det blir litt lydbok med pelsdotten ved føttene. Som ellers i uka. Det jeg kanskje gjør hvis været ikke er for heftig et å løpe Jordbærmila i 17. mairaton, et virtuelt løp. Da er det trolig ut i 6-tida og bruke drøye timen på dette.

Jeg synes det er helt i orden med slike fellessanger på nasjonaldagen, sikkert mange som har glede av det. Og de som ikke har det, som jeg, kan finne på noe annet.


#27

Serafin sa for siden:

Nja, jeg tviler.
Ungene er på hytta med mamma og pappa, tviler på at vi voksne drar ut så tidlig at vi er der kl 13, og tviler på at så mange rundt her synger så høyt at det høres rundt oss, men mulig vi går ut for å se om vi hører noe. Kanskje.

Storebror var veldig klar på at han skulle ikke synge, eller danse nrk super dansen, for slikt cringe kunne han ha seg frabedt. :knegg:
Lillesøster er litt på samme måte.

Jeg synes det er en hyggelig gest, og tenker det er sikkert rimelig rørende der man bor veldig tett, eller feks i blokk med mange blokker rundt?


#28

Blondie sa for siden:

Jeg synger aldri med, trives ikke med at noen hører sangstemmen min. Klokka 13 er jeg hos kjæresten, da skal jeg bare se yndig ut. :knegg:


#29

Che sa for siden:

Tja...jeg er glad i å synge, men Tviler. Med snø og vind er det lite som frister. Er vi med noen, skal jeg synge. Mye tyder på at årets 17. Mai er innedag


#30

millact sa for siden:

Vi får se, spørs hvor vi er da. Setter nok på tv om vi er hjemme.


#31

Madicken sa for siden:

Vi er flere sangglade samlet hos oss, så det blir garantert synging på terrassen! :hyper:


#32

Inagh sa for siden:

Om været er slik at jeg har lyst til å gå bort på den lokale barneskolen, hvor traktortoget ( :elsker: ) skal stoppe klokka 13, da synger jeg nok med, men er jeg hjemme i min egen stue, er det høyst tvilsomt at jeg gidder.


#33

Charlie sa for siden:

Synger gjerne med på allsang, men denne fellessangen er ikke noe som engasjerer meg.

Er det noen i nærheten å allsange med, - kanskje.


#34

Pøblis sa for siden:

Det er det norske solistkoret som skal være forsangere - de synger aldeles nydelig, så det i seg selv er verdt få med seg.


#35

Taien sa for siden:

Jeg skal selvsagt synge! Vi skal stå på terrassen kl 13 og synge høyt og tydelig. Og mest sannsynlig er vi de eneste naboene som gjør det. Kanskje kommer D til å spille på althornet mens vi synger. Mamsen er også med og er innstilt på å synge.


#36

vixen sa for siden:

Minsten snøbadet på verandaen i dag tidlig så tipper det blir lite verandaliv.


#37

Najade sa for siden:

Vi skal ha en nabosamling hvor jeg har lovet å fikse noe lydanlegg ute og bære forsanger.


#38

Maverick sa for siden:

Nei. Dette er ikke slikt jeg gjør. Men synes det er hyggelig at de som liker det gjør det, da!


#39

IOA sa for siden:

Vi skal synge på felleslunsjen med familien, og ungene skal spille. De har øvd inn både Ja vi elsker og Norge i rødt, hvitt og blått tostemt på trompet og valthorn, så de tar en liten konsert for nabolaget på verandaen.


#40

Bloppy sa for siden:

Jeg er glad jeg er på spilleoppdrag da. Så jeg slipper å synge. Jeg skal spille så fint jeg klarer på trompeten min da. På sykehjemmet. :jupp:


#41

Kaija sa for siden:

Jeg er så klein at min eneste 17.maiplan var å synge «Ja, vi elsker» på trappa på min egen flaggheis om morgenen, sånn helt for meg selv, og uavhengig av nasjonale planer. Nå skal jeg vel likevel på en familiesamling, og der er mormor veldig klar på at det må synges. Vi har mange gode og støe sangere, så det blir nok nasjonalsang.


#42

Karamell sa for siden:

Nja, regner med det vises på TV såann at jeg kan synge med der. Jeg liker å synge og har register så jeg klarer Ja, vi elsker, men litt kleint er det å stå på verandaen alene. :knegg:


#43

007 sa for siden:

Dette.


#44

Filifjonka sa for siden:

Samme her.


#45

Strå sa for siden:

Jeg kommer til å synge noe tenker jeg. Planen er å spise lønsj hos oss klokka 13 og antagelig er alle unga innom akkurat da. Tviler på at noen synger med, ingen av oss har noe særlig til sangstemme.


#46

Kaija sa for siden:

Her gikk hele selskapet til en flott utsiktsplass, der vi sang i vei så godt vi kunne.


#47

Blånn sa for siden:

Vi møtte naboene foran garasjerekka og sang. Litt tilfeldig for minsten, mellomste og jeg var akkurat på vei hjem sånn at minsten kunne skifte av seg uniformen.


#48

Snippa sa for siden:

Jeg og dattera hadde egentlig planlagt å spille fra verandaen, så naboene kunne synge med. Men nå ble det jo spilling i organisert form i stedet, så jeg spilte klokka 13 foran et sykehjem, og har spilt Ja vi elsker 4 forskjellige steder i løpet av dagen :)


#49

ingling sa for siden:

Vi spilte foran sykehjem. Jeg spiller ikke, men sto sammen med drill og korps og da ble det litt rart å synge. Jeg sang i morges på flaggheising, da. :jupp:


#50

Malama sa for siden:

Jeg sang med 5 ganger i dag jeg.

Korpset spilte den alle stedene de spilte i dag. Når vi kom til siste gangen hadde jeg da endelig lært meg den nest siste linjen i siste verset også...


#51

Taien sa for siden:

Samme her! Korpset spilte den flere ganger i dag, og jeg sang med hver gang.
Jeg sang også med kl 13, da sto vi i stua med åpen terrassedør og sang.


#52

Milfrid sa for siden:

Vi gjorde det. Passe silkebrisne etter champagnefrokost (uten barn). Hørte ingen andre da. Muligens fordi vi sang så høyt selv. :knegg:


#53

Heilo sa for siden:

Vi sang foran tv hjemme hos foreldrene mine, med åpen verandadør. Det var overraskende fint og litt rørende.


#54

Inagh sa for siden:

Vi var på skoleplassen klokka 13, det var masse folk der, kunne ikke høre noen sang. :knegg:


#55

Røverdatter sa for siden:

Ja, jeg sang med da korpset spilte. Føltes rart å ikke synge når alle sang. Hjemme på balkongen ville jeg ikke gjort det.


#56

MegaMie sa for siden:

Vi sang ute på gårdsplassen med de vi feiret med, livestreamet nrk på høytaler. 🇧🇻😎


#57

Stompa sa for siden:

Det var ikke en sjel som sang i nabolaget her kl. 13. Jeg gikk ut ens ærend for å sjekke. :jupp:


#58

Tjorven sa for siden:

Jeg stod på Slottsplassen (knerten var invitert til arrangementet), og der spilte gardemusikken og alle sang til. Det føltes veldig naturlig gitt forholdene.


#59

veobra sa for siden:

Vi sang, det var andre naboer ute også. Om ikke sangen var vakker fikk vi hilst på hverandre.


#60

polarjenta sa for siden:

Jeg satt i sofaen og så på. Jeg sang ikke, men jeg syns det var rørende.


#61

Strå sa for siden:

Jeg glemte det helt, men hadde heldigvis både kjøkkendøra åpen og naboer som sang, så da ble vi påminnet og sang med vi som ville.


#62

Millen sa for siden:

Vi spiste rundt den tiden. Hadde nok ikke sunget uansett.


#63

Anne C sa for siden:

Jeg hadde tenkt å høre på, men jeg og mannen slumret i sola ute akkurat da så vi glemte det.


#64

007 sa for siden:

Jeg så på TV klokka 13, men hadde ikke sjans til å synge med. Klumpen i halsen ble for stor i år.


#65

Nenne sa for siden:

Vi glemte tida rett og slett. Fordi vi koste oss med å endelig være sammen.


#66

Sissel sa for siden:

Deler av familien sang med her, før vi føyk ut dørene for å spise på restaurant.


#67

Jålebeinet sa for siden:

To nabofamilier hadde leker på samlingsplassen i vårt lille borettslag (en liten grønn lunge), så vi gikk bort til de for å ha flere å synge sammen med. Da så vi at en annen nabo (som spiller i et lite korps), hadde samlet rundt 10 stykker i sin hage. Med musikkinstrumenter :hyper: De spilte og vi sang :rørt:


#68

My sa for siden:

Vi sang ikke, men jeg gikk ut på verandaen, og hørte flere som sang rundt om i bydelen. I ett av de nærmeste nabohusene var det en større gruppe studenter ute på verandaen, og de gaulet og sang av full hals, og med stor entusiasme, flagg og champis. Herlig!


#69

Magica sa for siden:

Jeg glemte det, for jeg hadde akkurat løpt (!) for å se en kortesje med biler, inkludert min egen russ som kom litt brått på.


#70

Dragen sa for siden:

Jeg har pusset støv av gammelt korpsinstrument og var ute og spilte nasjonalsangen i en hage i går, sammen med en håndfull barn og voksne. Det var veldig hyggelig.


#71

tink sa for siden:

Vi gikk ut på trappa og sang, hele familien. Litt rart og veldig fint.


#72

Toffskij sa for siden:

Her var det korps i parken og mange som sang, inkludert meg. Kom til og med opp på den høyeste tonen!


#73

Karamell sa for siden:

Jeg, svigerinne og svigermor sang før vi gikk for å se veteranbilkortesjen. Så spiste vi etterpå.


#74

millact sa for siden:

Vi stod ved kirken og så korpset som spilte kl 13 og sang med.


#75

Fakse sa for siden:

Samme her. Prøvde, men stemmen sprakk.


#76

Pelle sa for siden:

Absolutt ingen synging. Jeg synes sånt er kleint, og opplever heller ikke isolasjon på et vis som gir meg behov for symbolske felleshandlinger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.