Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Deig til fletteloff heve over natta?

#1

My sa for siden:

Jeg skal bake fletteloff til 17.maifrokosten, og loff er jo desidert best samme dag som den er stekt, men det tar litt for mye tid med to runder med heving. Kan man la loffdeig heve over natta? Hva gjør jeg da, vanlig deig, men har bare litt mindre gjær og setter den kaldt?

:blånn:


#2

Myria sa for siden:

Ja, vanlig deig, bare med mindre gjær og kaldt væske, og heve kaldt over natten. Sett den på benken og la heve litt i romtemperatur før den stekes. :jupp:


#3

Bokormen sa for siden:

Har du en god oppskrift, My? 😊


#4

My sa for siden:

Bruker oppskrift fra boka "Schakendas bakeskole":

1 kg hvetemel
50 g smør
1 egg
15 g salt
25 g gjær
1 ss sukker
6 dl h-melk

Bland alt, elt i kjøkkenmaskin først 5 min rolig, så 2 min til på høyere hastighet. Forhev til dobbel str. Del opp i 6 deler, lag to fletter. Strø mel over og etterhev under et håndkle. Stek midt i ovnen på 190 grader i 40-45 min.


#5

Strå sa for siden:

Min halvgreske fletteloff heves kun en gang og det er over natta et relativt kjølig sted. Etter en time eller noe slikt i romtemperatur går den inn i ovnen, stekes ferdig, tas ut og serveres. Meierismør og sukker som smelter inn er standard pålegg til den frokosten.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.