Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Alle veier fører til Ålesund? (Fra Rjukan)

#1

Tallulah sa for siden:

OK, vi må jo ha litt ferie da, så kanskje på tide å vise arvingen hvor slekta kommer fra.

Enn så lenge har vi kun én ting planlagt i sommer, og det er Gaustatoppen. Vurderer å legge det inn i en liten roadtrip videre til Ålesund, men er usikker på hvilken vei vi skal velge. Hvor er det finest?

Alternativ 1:
Rjukan - Geilo - Fagernes - Beitostølen - Dombås - Romsdalen - Åndalsnes - Ålesund.

Alternativ 2:
Rjukan - Geilo - Flåm - Lærdal - Fjærland - Loen/Stryn - Volda - Sula - Ålesund

Dette er ikke planlagte stoppesteder altså, bare for å markere ruta. Vi tar gjerne avstikkere.

Andre del av alternativ 1 er veien jeg kjenner best, den vi ALLTID kjørte som barn, og det hadde vært litt hyggelig å gjenta den. Valdres er jeg ikke veldig begeistret for, men det kan jo ha endret seg på de 20 årene siden sist jeg var der.

Første del av alternativ 2 er omtrent den ruta vi tok med amerikanske venner for noen år siden, og jeg må si at jeg syns akkurat den deler var veeeeeldig kjedelig. Men det hadde vært kult med Stryn, spesielt om det er Sommerski der i år.

Også skal vi jo selvsagt ned igjen til Oslo, og vurderer da å kjøre via Geiranger.

Tips til kule ting for minifamilien å gjøre underveis? Hiawata er 15, og av det greie slaget som syns det er ok med både dyr, fjell, utsikt og og rare turistsaker.


#2

My sa for siden:

Når du kommer fra Beitostølen over Valdresflya så kan du fortsatt kjøre til Sryn, via Lom, Skjåk og Grotli. Også kan dere ta Romsdalen (via Trollstigen) på vei tilbake?


#3

Gerbera sa for siden:

Hvis dere kjører om Geiranger, vil jeg anbefale et stopp på Gudbrandsjuvet, utrolig kult syntes både ungdom og voksne her.

no.wikipedia.org/wiki/Gudbrandsjuvet

Ellers er jo Lodalen er attraksjon i seg selv, hva med å kjøre inn til kafeen innerst i dalen, og leie kano. Eller ta Loen skylift opp på toppen og gå tur innover fjellet. Eller bare nyte utsikten på toppen.


#4

My sa for siden:

Jepp, det er på veien til Trollstigen og Romsdalen (eller fra, avhengig av hvilken vei dere kommer fra selvsagt).

#5

Erica sa for siden:

Det er mulig å kjøre Ålesund- Sykkylven-Stranda-Hellesylt, og ta ferga gjennom Geirangerfjorden. På fjellet mellom Sykkylven og Stranda kan man ta en gondolheis (egentlig et skianlegg dette) opp på fjellet, også dette er en nydelig tur og det er et spisested på toppen der.


#6

Tallulah sa for siden:

Takk, gode tips! Jeg har nå gått gjennom Nasjonale turistveger og krysset av alt. :knegg:

Ja, hadde vært kult med Romsdalen en vei, og Geiranger andre. Jeg har en forkjærlighet for å kjøre gjennom Romsdalen på kveldstid, og jeg syns den er vakrest når man kommer sørfra. Det er så fantastisk når man kommer rundt svingen, under jernbanebrua og det bare åpner seg et mørkt, kaldt og vilt landskap med fuktige tåkedotter. Som barn klistret jeg kinnet inntil det kalde bilvinduet, og prøvde å se toppen på fjellene mens jeg hadde Dovregubbens hall på full guffe i mitt indre.

Kanskje ta Geiranger og evt. Lodalen på vei hjem? :gruble:


#7

Gaia sa for siden:

Jeg forelsket meg i Romsdalen i fjor, så jeg vil jo anbefale den veien. Og Ålesund er så fin by! :hjerter:


#8

Tallulah sa for siden:

Gjorde du noe i Romsdalen i fjor, Gaia? Eller bare kjørte igjennom?


#9

Fersken sa for siden:

Jeg er usikker på om dere mener Romsdalen som det veistykket etter Bjorli (Dombås) og til Åndalsnes eller hele området som heter Romsdal i bestemt form. For resten av Romsdal kan også være spennende å oppdage.


#10

Tallulah sa for siden:

I HI beskriver jeg veistrekningen jeg ser på om vi skal ta, og vil ha tips til ting å gjøre i nærheten av denne. :)


#11

Bloppy sa for siden:

Vi kjørte til Ålesund via Lom- Dalsnibba- Geiranger og ferje til Hellesylt et år. Det er noe av det vakreste jeg har vært med på tror jeg. Det var strålende sol, varmt og deilig. Veldig spesielt å stå på 1500 MOH og se rett ned i Geiranger. Ferjeturen ut til Hellesylt var fantastisk! Fossefall med full trøkk ut hele den nydelige fjorden.

Jeg kommer aldri til å glemme den opplevelsen. Skikkelig «postkort» verdig. :elsker:


#12

Fersken sa for siden:

Dere kan jo se etter der hvor Mannen raste ut. :humre:


#13

Tallulah sa for siden:

:latter: Ja, det må vi jo.

Tar gjerne i mot tips til gode cafeer og steder å raste også. Jeg er uhelbredelig og latterlig urban på kaffevanene mine.


#14

Strutsen sa for siden:

Personlig synes jeg den strekningen fra Åndalsnes til Vestnes er lang og kjeeedelig. :gal: Men det er muligens fordi jeg har kjørt den hundrede-og-fjørti ganger. :knegg:

Velger du alternativ 1 hadde jeg lagt inn en tur på Gamle Strynefjellsvegen og kjørt til Geiranger og derfra tatt ferga over til Hellesylt - Stranda - Sykkkylven - Ålesund. Eller kjørt opp Ørnesvingen og deretter til Eidsdal - Liabygda - Stranda - Sykkylven - Ålesund.
Da kjører dere forbi heimbyda mi og ingenting er finere enn den. :love:


#15

My sa for siden:

Åndalsnes-Vestnes er kjedelig ja, selv om Tresfjordbrua hjalp en del. Velger du Romsdalen (stopp innom Avdemsbua) ville jeg heller kjørt Trollstigen (tar av før Åndalsnes) og Stranda - Sykkylven, med mindre hensikten er å komme fortest mulig til Ålesund.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.