Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Statisk elektrisitet (og Bolia-priser)

#1

C3PO sa for siden:

Jeg har hatt Bolia Scandinavia-sofa i snart 6 år nå. I vinter utviklet jeg voldsom statisk elektrisitet etter å ha sittet på den, og det skjer fortsatt. Det er såpass at det har kommet blått lyn av fingertuppen når jeg skulle åpne peisovnen og at jeg klarte en gang å slå av lyset i stua før jeg hadde kommet bort i bryteren. Jeg er også blitt så pass elektrisk at det samme skjer når jeg sitter ute på hagemøblene. Fryktelig irriterende.

Jeg har lest noen råd, og prøvde meg på å ta i hagestolen med husnøkkelen da jeg reiste meg opp, og det reduserte støttet litt.

En venninne sa at det er lurt å ha sofa av naturstoff, f.eks.. Så da har jeg vært og kikket på Bolias nettside, men hva har skjedd med prisene? En sofa som hadde fullpris 15000 kr da koster nå 26000 kr. Normal prisstigning tilsier at prisen burde ligge på maks 18000 kr. Og når jeg begynner å legge til ull som stoff, øker selvfølgelig prisen. Jeg kjøpte alt med 50% rabatt den gangen, men siden det er snakk om å kanskje bytte ut 2 sofaer, må jeg nok se bort fra det i disse koronatider.

Er det noen som har erfaring med antistatisk spray? Det hjelper ikke å komme med råd om bukser i kun naturstoff. Det har jeg ikke, og får heller ikke kjøpt noe nytt før det blir mulig å reise til England igjen.


#2

Tallulah sa for siden:

Gikk inn og tittet, og der hadde prisene steget ja. Jeg har ikke sett på sofapriser på lenge, så jeg vet ikke om det er noe som har skjedd gradvis, eller om det er nå. Når krona falt så voldsomt i verdi ble det jo ekstremt mye dyrere å importere ting til Norge, så det kan jo ha spilt inn.

Hva med å bytte trekk, ikke hele sofaen? Eller velge en sofa fra et billigere sted enn Bolia?


#3

Timar sa for siden:

Bolia har jo 50 % rabatt på sofaer hele tiden, så jeg skjønner at de må skru opp utgangsprisen for å finansiere det. Skikkelig idiotisk opplegg, egentlig. Jeg kjøpte en stol derifra før jul og gikk bare å ventet på at tilbudet skulle komme. Noe det gjorde.

Svak kronekurs spiller nok også inn, ja.

Har du sett på finn? Det er massevis av sofaer til salgs der, ikke alle er spesielt mye brukt.


#4

Tallulah sa for siden:

Ser at vår bolia-sofa koster nå med 40% det den gjorde med fullpris for 5-ish år siden.


#5

polarjenta sa for siden:

Svak kronekurs sa de da jeg var og kjøpte sofa.


#6

C3PO sa for siden:

Svak kronekurs, ja, det var et poeng. Det var et godt poeng med å kikke på Finn - det er sikkert en del folk som bytter ut møbler ofte. Det blir problematisk med transport da.


#7

Tallulah sa for siden:

Du kan bestille transport på Finn! Det funker superbra. Folk som frakter og får litt betalt.


#8

Polyanna sa for siden:

Sofaer som er gode som nye selges for en slikk og ingenting på Finn. Særlig de dyre.

Men man må være tålmodig for å finne noe som passer med størrelse og stil og stoff og alt, da.


#9

Geitrams sa for siden:

Vi er ferdige med å handle på Bolia. Prisene steg voldsomt for 3-4 år siden, nesten ingenting i coronatida. Vi kjøpte mye møbler der for ti år siden, heldigvis slitesterke, tidløse møbler som vi skal ha i mange år. Nå har prisene fordoblet seg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.