Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Toll: Er det normalt at en vare til 25 euro skal fortolles for kr 242?

#1

Bluen sa for siden:

:gal: Dette er mitt første møte med de nye tollreglene, etter at tollfritaksgrensa ble fjernet. Kan dette virkelig være riktig - at en vare som koster 25 euro skal koste 242 kroner å fortolle? Det er jo galskap! Dette er snakk om min faste Eucerin-dagkrem som jeg i noen år har måttet kjøpe fra utlandet fordi den ikke lenger selges i Norge. «Forenklet tollbehandling» står det på pakka.


#2

Cauchy sa for siden:

Hvor mye kostet frakten?


#3

Bluen sa for siden:

Mener det var 8 euro.


#4

Cauchy sa for siden:

Med lavere kronekurs havner du over 350 kr inkludert frakt. Momsen utgjør ca. en hundrelapp og Postens gebyr resten.


#5

C3PO sa for siden:

Ja, det er helt normalt. Det er derfor jeg handlet store kvanta da jeg skulle handle te over nyttår. Normalt ville jeg bare handlet for rundt 200 kr, men med de nye prisene ville prisen på hver pakke ha vært helt vill. Nå ser jeg at Posten faktisk har satt ned fortollingsprisen i forhold til januar.


#6

Cauchy sa for siden:

Hvilken nettbutikk handler du fra? Hvis den er VOEC-registrert kan de kreve inn norsk mva og du slipper postens gebyr.#8

Bluen sa for siden:

Postens gebyr? Galskap! :gal: Uendelig lang tid har den brukt også, nesten en måned. Og det stemmer at det blir over 350, ja - euroen står i 11,54! :shock:

Dette var to tuber krem. Hva skjer hvis jeg bare bestiller én neste gang - eller bør jeg kjøpe 3? Kan ikke huske at jeg fikk så mange flere treff enn denne nettbutikken da jeg søkte opp kremen, men jeg kan jo sjekke litt. Enorme summer er det uansett ikke, men det irriterer meg at det skal være sånn. Tuben koster egentlig ca. 140 kroner - mens nå blir det 310 per stykk.


#9

Bluen sa for siden:

Dette idiotiske gebyret på 149 kroner påløper altså på kjøp mellom 350 kroner og 3000. Da må det være lurere å bare kjøpe én da - så blir det 21 euro inkl. frakt.


#10

kamp sa for siden:

350kr grensen gjelder vel ike uansett lenger?


#11

Bluen sa for siden:

Jo, det står i linken til Fersken at det er en overgangsperiode. Kjøper man noe fra utlandet som kommer på mer enn 350 norske INKL. frakt, tar Posten et gebyr på kr 149. Om det er én etat som bare har blitt dårligere og dårligere og samtidig dyrere og dyrere i Norge, MÅ det da være Posten. Brått FrP-er :flau:


#12

Luftslottet sa for siden:

Det er nok fordi de ikke er en etat lenger, men drives som en markedsstyrt bedrift, nærmest, og har konkurranse på alle de lønnsomme delene av driften, men ikke på de ulønnsomme.


#13

Cauchy sa for siden:

Ja, så lenge overgangsordningen varer, men de har vel ikke sagt hvor lenge det er.

Har feelunique.com kremen du bruker? De er VOEC-registrert og da skal du i teorien slippe Postens gebyr. Det ser ikke ut til at mva-betalingen er helt oppe og går enda, men forhåpentligvis innen du trenger krem neste gang.


#14

Lavender sa for siden:

350,- regelen gjelder ikke for mat, helsekost, og lignende fra iHerb fikk jeg dyrt erfare. :sparke:.


#15

Bluen sa for siden:

Ja, det hadde de jaggu - til 120 norske kroner og visstnok gratis frakt over 200 kr (sjekka riktignok ikke om det gjelder Norge). Mange takk for tips! Det er nok minst et halvt år til jeg trenger mer.


#16

Timar sa for siden:

Jeg har to shampoflasker ventende på meg på posten. Jeg vil IKKE ha dem, men jeg har på et eller annet vis klart å melde meg på en abonnementsordning så jeg har visst allerede betalt 500 kroner for dem (!!) Og nå må jeg i tillegg betale fortollingstull. :gaah:

Såeh, "billig" shampo fra utlandet, særlig. :mad:

Det blir lenge til jeg impulskjøper noe fra utlandet igjen!


#17

Charlie sa for siden:

Bare fordi jeg er :blånn: - jeg trodde kjøp fra utlandet nå var «ute», men tilstår straks at jeg ikke har satt meg inn i det. Man kan fremdeles kjøpe fra utlandet under 350 og bare «risikere» mva for en del varer? :vetikke:

Det ville sette konfirmasjonen i et nytt lys, med bordkort osv.?


#18

allium sa for siden:

Man kan kjøpe for under 3000 og bare få mva hvis selger er registrert i VOEC-registeret, det er for eksempel ebay.


#19

Charlie sa for siden:

Godt man har masse møter i dag. :knegg:

Ellers kunne det blitt windowshopping på nett. :fnis:


#20

Agent Scully sa for siden:

Ha! Jeg fikk 350 i gebyr fra feilsendt pakke - de sendte forsendelsen 2 ganger i stedet for en, og attpåtil sendte de helt feil reservedel i den andre pakken. En kork jeg ikke har flasken til.


#21

nokon sa for siden:

Eg har lyst å fiskedaske posten. Det er greit å betale mva, men det er ikkje greit at ein må betale så mykje for å få betale det.


#22

Erica sa for siden:

Litt på siden av denne saken, men viser hvor dårlig ting funker noen ganger.

Vi mottok pakke fra venner i USA, og ved en feil ble den fortollet (det var gave, så skulle kunne motta den uten), og var så dumme at vi betalte fortollingsgebyret for å få ut pakken. Det ble på nesten 1000 kr, fordi det som var i pakken kostet endel og portoen var også dyr. Vi skulle aldri betalt gebyret, men visste ikke at vi skulle legge inn klage på fortollingen først. De som jobber i post i butikk her visste det heller ikke så vi fikk ikke riktige råd. Enden på visa var at vi forsøkte å få disse pengene igjen, men posten kunne ikke hjelpe, for de viste bare til tollen, men tollen viste bare tilbake til posten. Vi ga til slutt opp. Det er enkelte ting som ikke fungerer helt optimalt i AS Norge altså.Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.