Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Funker kjøkkenet uten overskap?

#1

Drømmedama sa for siden:

Det ser jo bra ut. Og hadde vært veldig fint hos oss. Men funker det virkelig?


#2

Frøy sa for siden:

Det funker kjempefint, har ikke savnet overskaper på de ti årene vi har hatt kjøkken iallfall, men man må jo ha nok plass da slik at man får inn nok skuffer.


#3

Adrienne sa for siden:

Vi har ikke et eneste overskap hos oss, og det fungerer helt strålende. Jeg har høyskap, fire i bredden, et til kjøleskap, et til stekeovner, et til fryseskap og et til diverse og resten er bare skuffer. (Jeg har stort kjøkken, så behovet for mer plass enn det jeg har i skuffene er ikke veldig stort.)


#4

Frøy sa for siden:

Og hvis du planlegger for dette så er min beste plassering og ha en skuffeseksjon med alt du bruker daglig, bestikk, glass og tallerken rett ved siden av oppvaskmaskinen, da går det som en lek å rydde ut av den.


#5

Tjorven sa for siden:

Da trenger du mye underskap som erstatning. Vi har overskap, men naboene som bygde kjøkken samtidig som oss har ikke overskap. De sier at de savner plassen veldig og angrer.


#6

Majka sa for siden:

For vår del hadde det ikke gått, selv om vi har ganske mye kjøkkeninnreding. Om jeg skulle kuttet ut overskap helt så måtte jeg hatt et vitrineskap for alt av vinglass og serveringsfat/boller. Men vi har glassdører og glasshyller i våre overskap og det gir et veldig åpent inntrykk. I tillegg er de plassert på en vegg hvor inntrykket ikke blir så massivt.

Men vi har hverdagskoppene i skuffe som vi når lett fra oppvaskmaskina. Det funker veldig bra.


#7

meisje sa for siden:

Vi har ikke overskap og savner det heller ikke. Vi har 5 høyskap, så glass har jeg i hyllene over stekeovnen.


#8

Tjorven sa for siden:

Har man 5 høyskap skjønner jeg godt at man ikke trenger overskap. 5 høyskap hadde omtrentlig fyllt HELE kjøkkenet mitt.


#9

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg har det på hytta, har et høyskap da til stekeovn.
Jeg syns det er knotete med fat og glass og alt i skuffer, så jeg kommer til å montere overskap på hver side av ventilatoren til glass og kaffekopper etterhvert. Har også et vitrineskap der som vinglass og salatboller bor.


#10

Tallulah sa for siden:

Det kommer jo an på størrelsen på kjøkkenet. Da vi pusset opp vårt forrige kjøkken, startet vi med bare underskap. Det poppet opp 4 overskap til slutt. :knegg:

Det forsvinner jo ganske mye plass under benken til oppvaskmaskin, skap under vask og stekeovn (om man ikke har høyskap heller). Det er nesten to meter med underskap.


#11

Polyanna sa for siden:

Det krever masse skuffer, men har man det, så går det fint. Men går det an å planlegge uten, men med plan B å sette inn om det blir behov? (Jeg har et par liggende overskap og klarer meg fint med det. Og ett høyskap til tørrvarer og et "kosteskap").


#12

Polyanna sa for siden:

Jeg blir stadig overrasket på hytta, over hvor god plass vi har i skapene på det ørlille kjøkkenet. Det er pga gode overskap. Det har bare søppelskuff under vasken, en smal skuffeseksjon, og et smalt gryteskap med en skuff over, that's it. (Det står en ubrukelig oppvaskmaskin der og tar opp plass som kunne vært brukt til et underskap). Men i de 3-4 overskapene så stapper vi inn alt vi trenger. Fine greier.


#13

liefje sa for siden:

Jeg elsker å ha servise i skuffer i nærheten av oppvaskmaskinen (evt på andre siden hvis man har en øy som man kan sette på når man tar ut av maskinen), men liker å ha (i alle fall pene) glass som vinglass etc. plassert litt høyere oppe. Vi hadde en gang et kjøkken uten overskap men med et spesiallaget glass-skap. Det fungerte supert.


#14

ElinM sa for siden:

Vi har flunkende nytt kjøkken, nå uten overskap. Tre høyskap, med kjøleskap, to stekeovner og et til tørrmat og diverse. Det er merkbart mindre plass enn før, men da var skapene i tillegg fullt av ting som ble brukt bare en sjelden gang. Vi må med andre ord sette en del ting som brukes lite et annet sted, men det er greit.

Vi valge underskap med to skuffer i høyden, men to av skuffene med en innerskuffe. Vi ville fått litt bedre plass med tre skuffer i høyden.

Rommet virker mye større nå, og vi er godt fornøyde. Men det er uvant nå i starten.


#15

Harriet Vane sa for siden:

Vi har uten overskap på den ene siden og et 3 x 60 cm overskap med frostete glassdører og lys inni og under på den andre siden. Vi har tilsammen 7 meter benk og i tillegg har vi en sittebenk bygget oppå en mengde skuffer og et tilliggende vaskerom med tørrvareskap og mer oppbevaring. I stuen har jeg dessuten et vitrineskap til penservise og sølv.
De tingene vi bruker lite, som pepperkakeformer, deler til kjøkkenmaskin som pølsehorn eller saftpresse, saftkoker, pinnekjøttgryte, steketakke og rutekjevle er i skuffene under sittebenken eller i høyskapene på vaskerommet.


#16

Geitrams sa for siden:

Ja, det funker, og vi har hatt det slik i flere år nå. Men vi vurderer stadig å kjøpe overskap.


#17

IzziCreo sa for siden:

Det kommer nok helt an på kjøkkenet, og hvor mye plass du får ellers. Har du anledning til en vegg med høyskap så rommer det mest av alt og det uten å ta noe av romfølelsen.

Hjemme har vi en vegg med åtte høyskap. Benkene inneholder et servantskap, et vanlig skap, et skuffeskap med tre skuffer og to oppvaskmaskiner. Har aldri savnet overskap.

På hytta har vi et mindre kjøkken, og det er med overskap. Jeg virkelig hater de. Eller dvs de funker til glass og tallerkener sånn delvis, men kjip høyde å løfte og finne ting. Men det verste er det ene vi må bruke til diverse matvarer. Kaos. Har prøvd ulike varianter for å se hva som kan funke. Nå står det bokser der som jeg kan ta inn og ut for å få tak i det jeg trenger uten å lete, stable, utnytte plass maksimalt. Jeg synes også de tar mye romfølelse.


#18

Fløyel sa for siden:

Vi har stort kjøkken med 6 høyskap, hvor 2 går til fryser og kjøleskap + 2 ovner, ellers kun underskap. Føler det er veldig oversiktiglig.


#19

C3PO sa for siden:

Vi har mange flere underskap enn overskap, men det hadde ikke gått uten.


#20

Pesten sa for siden:

Skulle ønske jeg slapp å knalle hodet hver gang oppvasken skal tømmes :rabla:


#21

Chanett sa for siden:

Uten overskap både heime og på hytta og elsker det.


#22

Pøblis sa for siden:

Vi prøvde å planlegge uten overskap hjemme, men måtte ha overskap for å få nok plass. har ikke noen vegg som egner seg til høyskap, og oppvaskkum, stekeovn og oppvaskmaskin to for mye av plassen til at vi klarte oss med underskap.
Jeg har takhøyde overskap over den lengste kjøkkenbenken, alle med frostet glass og lys i, og er superfornøyd med det.

PÅ hytta har vi ikke overskap, men der har jeg to hyller hvor jeg kan stable diverse, uten den hadde vi hatt et plassproblem.


#23

Shun sa for siden:

Jeg får installert nytt kjøkken nå i sommer; og jeg skjønner ikke hvordan jeg skulle fått lagringsplass til alt jeg bruker uten overskap.

Om du har mye større rom å ta av enn meg kan du vel skippe overskap, om du ønsker.


#24

meisje sa for siden:

Ser hva du sier. Vi har gjort om den største stuen til kjøkken, så vi hadde mulighet for å fylle en hel vegg med høyskap. Det tidligere kjøkkenet vårt var et lite rom på 10m2 med 2 dører på ulike vegger, et vindu samt en gedigen kjøkkenpeis. Der var det ikke plass til hverken høyskap eller alle kjøkkentingene våre.


#25

Røverdatter sa for siden:

Vi fikk nytt kjøkken i høst, og selv om jeg syns det er finest uten overskap, så er jeg glad vi valgte det på en vegg. Både fordi det er mye ekstra plass, men mest fordi jeg sliter med ryggen og syns det er tungt å bøye meg ned i skuffene hver gang jeg skal ha noe. Det hadde jeg ikke tenkt på på forhånd en gang, men enkelte dager er ryggen helt ute, og da er det vondt å bøye seg igjen og igjen for å finne ting i skuffene.


#26

Strå sa for siden:

Du må ha sånne gammeldagse overskap som skråner innover og har skyvedører. Da knaller du ikke hjernerystelse på deg, og har aldri dørene i veien.

Størrelsen på kjøkkenet, bruk og vaner (?) spiller vel en rolle for om du klarer deg uten overskap. Vi kommer ikke til å klare oss med den plassen vi vil bruke til kjøkken.


#27

C3PO sa for siden:

Jeg holdt på å komme med en lignende kommentar i går. Jeg har ikke ryggplager nå, men hadde syntes det var slitsomt å bøye meg ned hele tiden for å hente frem tallerkener og glass.


#28

Strå sa for siden:

Det er et poeng jeg skal ta med videre i detaljeringen av vårt nye kjøkken.


#29

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg planla for et kjøkken uten overskap, men selv med et relativt stort kjøkken forsvinner veldig mye skuffeplass i oppvaskmaskin, vask, søppelskuff og platetopp. Vi har derfor overskap på deler av kjøkkenet. Da får jeg den luftigheten jeg savnet da jeg hadde masse overskap, samtidig som jeg fortsatt har god plass.


#30

Hyacinth sa for siden:

Platetopp trenger ikke ta noe skuffeplass. Vi har en ti år gammel Siemens som ikke engang tar øverste skuff.


#31

Frk_Fryd sa for siden:

Nei, der burde jeg spesifisert. Vår har ventilator nedfelt i koketoppen og tar derfor opp en skuff.


#32

Røverdatter sa for siden:

Vi har overskapene på den ene veggen i en kontrastfarge. Det skaper litt mer luftig følelse i rommet.


#33

Hyacinth sa for siden:

Ja, men du har egentlig rett uansett, for veldig mange koketopper tar øverste skuff.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.