Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken type visp brukes til hva?

#1

meisje sa for siden:

Begge husets 2 spiralvisper har avgått ved døden i løpet av et par uker. Jeg hadde en i metall med plasthåndtak, som jeg tror ble tatt i bruk i 1988(!). Og en annen i plast fra ikea som ikke er mer enn noen år gammel, betydelig kortere enn dens forgjenger av ukjent merke. Begge ble nok offer for materialtetthet.

Når jeg sjekker ut ser jeg at det finnes 3 ulike typer visper. Når brukes de forskjellige ? Jeg tenker på spiralvisp, ballongvisp og pinnevisp. Noen merker som er mere holdbare ?


#2

Tallulah sa for siden:

Jeg har alle tre. :stolt:

Spiralvisp: liker den best når det er viktig å komme til i bunn, for eksempel med sauser som ikke skal brenne seg. Bruker den også på kakao. Spiralvispen ligger flatt ned i bunnen, og kommer også helt inn til kanten. Min er en enkel sak i metall.

Ballongvisp: Typ rører i bolle med rund bunn, pannekakerøre, eller ting som skal vispes luftig. Jeg har en i plast eller silikon fra Le Creuset, men den er egentlig ganske teit. Litt for stor og litt for myk. Bruker den lite.

Pinnevisp: Denne har jeg egentlig bare av retrohensyn. :latter: Den er vel knapt i bruk, den er vanskelig å vaske, men jeg syns den pisker opp egg veldig bra. Siden den er smal kan den brukes i mindre beholdere enn ballongvispen og spiralvispen. Min er av tynne tregreiner.


#3

Fersken sa for siden:

Til sauser og lignende bruker jeg mest spiralvisp. Den som brukes mest er en billig av plast kjøpt på enten Europris eller annen lignende butikk og har vart i minst 10 år.

Har også ballongvisper av ymse størrelse. Den jeg synes er best er en jeg kjøpte på Kitch'n for også over 10 år siden. Tynne stålvaiere dekt av silikonbelegg med spiralmønster.

Da jeg kjøpte de hadde jeg kasseroller med belegg og skulle dermed ikke bruke metallting i de.


#4

veobra sa for siden:

Vi har for tiden bare spiralvisp. Ballonvispen har tatt kvelden, den har jeg planer om å erstatte. Pinnevisp måtte jeg google, det har jeg aldri brukt.


#5

liefje sa for siden:

Pinnevisp <3 Det har mamma og den er nesten oppbrukt etter å ha levd et langt liv. Har aldri sett sånne andre steder.

Jeg har spiralvisp som brukes masse til sauser. Har også en ballongaktig greie som er flat nederst i stedet for rund. Den er ganske kraftig så jeg kan røre i tykkere deiger eller moser med den. Eggerøre visper jeg heller med en gaffel.


#6

Tallulah sa for siden:

Om du bor i Oslo anbefaler jeg å handle slikt på Culina. Der for du utstyr beregnet for restaurantbransjen til en billig penge. De har godt utvalg av visper.


#7

Neket sa for siden:

Jeg irriterer meg alltid over at ballongvispen ikke kommer ut i kantene på gryta. Jeg trenger jo selvfølgelig en spiralvisp. Det har jeg irritert meg over i 20 år minst. :dåne: Det burde jeg jo kommet på av meg selv. Jeg skal invistere i en sporenstreks.

:bidrar:


#8

Tallulah sa for siden:

Jeg liker visper med litt motstand, og syns ofte de i plast blir for myke.

Glad for å kunne bidra til å senke irritasjonen. :knegg:


#9

My sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor man trenger noe annet enn spiralvisp. Jeg har andre, men bruker kun denne. Hele greia er i stål, både vispen og håndtaket. Den er udødelig, jeg tror jeg har hatt den siden jeg flyttet på hybel for første gang i 1992. Jeg har prøvd å kjøpe andre "spiralvisp"-lignende konstruksjoner i plast, men de har alle vært for myke, slik at de likevel ikke tar godt nok i bunnen, eller så har de blitt ødelagt fort. Ballongvispen har jeg ikke bruk for, den bare henger der, mer til pynt.

Den gode gamle spiralvispen kan skade belegg i billige kasseroller med teflonbelegg, derfor har jeg ingen slike. Jeg har stort sett bare kasseroller i solid stål, og et par dyre (av støpjern) med belegg i, som ikke har tatt skade av stålvispen.


#10

GinaK sa for siden:

Bruker kun spiralvisp .
Kokka på jobben bruker pinnevisp når hun rører sammen røra til vannbakkels. Har spurt om akkurat det før.
Husker at mamma alltid brukte pinnevisp til sauser.


#11

Myria sa for siden:

Jeg bruker ballongvisp til f.eks. pannekake-/vaffelrøre, vispe egg og andre enkle ting som skal vispes i en bakebolle. Til sauser og annet som skal røres i en gryte fungerer spiralvisp best. Jeg synes ikke spiralvispen visper rører like bra og ballongvispen kommer ikke helt ut i kantene på en kasserolle, så derfor trenger man begge. :nemlig: Pinnevisp har jeg aldri brukt eller hatt bruk for.


#12

meisje sa for siden:

Takk for fine svar. Tror jeg fortsetter med spiralvisper. Pannekakerøre pleier vi å lage i blender(liten røre) eller kjøkkenmaskin(stor røre). Får se om jeg får dratt innom culina i løpet av uken, liker tanken på billig og bra.


#13

Charlie sa for siden:

Pinnevisp hadde jeg glemt! :elsker:

Spiralvisp for å ta i bunnen. Ballongvisp til luftig røre. Kiden ble kjempeimponert da jeg vispet krem med håndkraft.

Blender til pannekakerøre? Med kniver? Har lært at kniver ikke skal brukes på egg, det skjærer «trådene» i eggene? Men det er kanskje ikke så viktig med luft i pannekaker.

Ellers savnes hjulvisp i lista. :jupp:


#14

My sa for siden:

Jeg har alltid brukt spiralvisp også til pannekakerøre og vaffelrøre. Blir både luftig og klumpfri.


#15

meisje sa for siden:

Strengt tatt oppskrift på lapper heller enn pannekaker, 2 bananer, 2 egg, 2 dl. Havregryn, 2 Ts bakepulver, 2 Ts vaniljesukker. Kjør i blender til en har fåttjevn røre. Stekes på middels varme. Populært til frokost og lunsj nå i korona tiden.

Hjulvisp må være ut siden det ikke kom opp når jeg søkte. Nostalgi 🌷


#16

My sa for siden:

Jeg har forresten også en veldig liten spiralvisp i stål, akkurat lik den store, den stammer fra ungenes lekekjøkken og er kjøpt i lekeavdelinga på IKEA. Lekekjøkkenet med tilhørende servise og annet utstyr er solgt, men denne har jeg igjen, og den passer perfekt til å vispe egg lett sammen i en kopp, for pensling etc. Bruker den faktisk ganske ofte.


#17

Strå sa for siden:

Spiralvisp, stål, liten: Ting som røres i et krus, eller liten bolle, f.x. egg til pensling. Her bruker jeg like ofte gaffel. Kjøpt på Jernia på 2000-tallet.

Spiralvisp, stål, stor (med plasthåndtak) stor: Pannekakerøre, vaffelrøre, alt i kjele og hvor sleiv ikke er godt nok. Den har bodd i huset her siden før 1983, plasten har merker, stålet er plettfritt.

Ballongvisp: Uansett materiale og bruk har jeg aldri fått til noe med ballongvisp, så den jeg hadde i stål er gitt bort til en venninne. Den var fra slutten av 1980-tallet og er fortsatt i bruk hos henne.


#18

Molly sa for siden:

Jeg bruker kun spiralvisp. Det funker til alt.


#19

Tallulah sa for siden:

Jeg bruker faktisk min egen lekevisp fra jeg var liten støtt og stadig! Det er også en bitteliten spiralvisp, og den er perfekt til å lage én kopp kakao.


#20

Robyn sa for siden:

Jeg har den minste ballongvispen fra Eva Solo, gravity visp, og den bruker jeg til alt. Eneste jeg har hatt som funker.

Spiralvispen bruker jeg når jeg bruker stålkasseroller, men når jeg bruker belagte kjeler er det Eva Soloen som brukes. (Har den som er belagt med silikon, finnes i stål også.)


#21

Retz sa for siden:

Jeg har én spiralvisp i metall, og den bruker jeg til alt. Et gammelt arvestykke trolig fra 50-tallet etter min mor. Har ingen teflonbelagte gryter, bare i stål. Steikepanna har et slags non stick belegg, men jeg har aldri hatt behov for å bruke visp i den.


#22

Strå sa for siden:

Avsporing: Dette er 42. gang jeg leser trådtittelen og lurer på hvilke typer Vipps som finnes. Så leser jeg tittelen én gang til og klasker panne.


#23

veobra sa for siden:

Vi har en liten ballongvisp. Jeg innser nå at det er en liten spiralvisp vi trenger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.