Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skolefravær

#1

Cumulus sa for siden:

Har du noengang latt poden få være hjemme fra skolen fordi hen var fullstendig utslitt?

På 17 mai marsjerte datteren min i 4 1/2 time med korpset. Hun var så sliten etterpå at hun gråt. Hodepine, verk i ben, armer, mage og munn. (spiller trompet og hadde akkurat fått en ny som krever MYE blås). Full av gnagesår.

På morgenen 18 mai var hun fortsatt utslitt. Dundrende hodepine og verk i kroppen. Hun er høysensitiv, og tåler mindre enn mange andre. Hun gråt og var helt fortvilet. Tryglet om å få være hjemme fra skolen. Jeg lot meg for første gang overtale til fravær uten sykdom, og skrev beskjed til læreren om at hun var syk. Men en utrolig emmen smak i munnen, jeg hater å lyve. Hun var jo ikke syk....

Hva ville du gjort i tilsvarende situasjon?


#2

millact sa for siden:

Holdt hjemme og særlig i disse tider med lite vanlig skole.


#3

emm sa for siden:

Hadde glatt latt henne fått være hjemme. Uten at jeg har de beste argumentene, men å være totalt utslitt er jo ganske fælt for både hode og kropp.


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg kunne latt dem være hjemme hvis det skjedde en ytterst sjelden gang, men jeg hadde nok ikke jugd på dem sykdom. Jeg hadde nok formulert det som «ikke i form til å komme på skolen i dag».

Jeg husker selv at jeg hadde én sånn dag i 9. klasse hvor alt bare hadde tårnet seg opp for meg, og at mamma bare skar gjennom og sa at jeg måtte bli hjemme. Det ble med den ene dagen, og da tenker jeg det var greit.

Pr i dag tar jeg hjemmekontor hvis jeg har sånne dager og det ikke kolliderer med viktige møter. Det er mye lettere å få gjort noe fornuftig med litt roligere rammer rundt meg. (Gleden over å ha en fleksibel jobb.)


#5

Vianne Rocher sa for siden:

Lett! Hadde latt henne være hjemme. Jeg har et barn som er veldig følsom for det meste og han har jeg holdt hjemme på grunn av noe så «lite» som dårlig søvn. Orker ikke å sende ham på skolen og la ham ha en drittdag hvis det ikke er tvingende nødvendig. Jeg synes skole er veldig viktig, og jeg synes arbeidsmoral og evne til å stå litt i vondter og slitenhet er en bra ting. Men unger er forskjellig. Mitt barn som tåler lite hadde aldri selv foreslått en dag hjemme eller latt som han var litt ekstra sjaber for å få en hjemmedag, selv om det altså koster mer for ham enn de fleste andre å dra på skolen i halvgod form. Min eldste derimot trenger pushing og ikke å bli møtt på alt som ikke føles helt topp.


#6

løve70 sa for siden:

Nå skriver du jo at hun hadde dundrende hodepine og verk i kroppen. Det kvalifiserer vel som syk?


#7

Lavender sa for siden:

Har selv hatt barn hjemme med hodepine, ser at barnet er dårlig. Vet at hun fikk anfall med kvalme og oppkast den tiden. Det er over nå.


#8

Blånn sa for siden:

Vi hadde mest sannsynlig latt korpsgutten vært hjemme om formen var som du beskriver.


#9

007 sa for siden:

Enig.


#10

Blånn sa for siden:

Forøvrig er den beste meldingen jeg har sett i år, hjemme på grunn av gnagesår. Noen har lav terske for å være hjemme, det du beskriver er ikke lav terskel.


#11

Trulte sa for siden:

Du tenker kanskje at det ikke er sykdom pga det er selvpåført? At det er mer naturlige reaksjoner grunnet en særs slitsom dag. Uansett, det var en ekstraordinær dag, hadde det vært en betalt jobb hadde det vært nei, skole om det ikke var mye viktig og et engangstilfelle, ja.


#12

star sa for siden:

Hadde glatt latt henne være hjemme. Etter hva du skriver så vil jeg si hun er syk.


#13

Fersken sa for siden:

Det er derfor jeg selv ofte har tatt en fridag etter 17. mai om det er hverdag etterpå. Jeg er så sliten etter en lang dag med spilling og marsjering at jeg er vrak dagen etter. Så ja, jeg hadde også latt ungen være hjemme med god samvittighet slik du forklarer formen hennes.


#14

Pebbles sa for siden:

Jeg skjønner ikke dilemmaet en gang. Dundrende hodepine, verk i hele kroppen og utmattet = syk.

Er tanken at bare feber og oppkast betyr syk?


#15

IzziCreo sa for siden:

Jeg tenker det samme.


#16

Cumulus sa for siden:

Jeg har en veldig høy terskel for fravær. Men jeg skjønner jo ut fra svarene her at jeg nok har vært for streng.


#17

Røverdatter sa for siden:

Jeg hadde bare sagt det som det var. Min terskel for fravær er også skyhøy, men hodepine og kroppsverk er såpass sjeldne symptomer hos barn at det ville jeg tatt på alvor.

Til sammenligning: Ei jente her var hjemme fra skolen på dag 2 i dag pga. skrubbsår på kneet etter fall i toget. Det hadde jeg hatt tyngre for å tillate.


#18

veobra sa for siden:

Jeg hadde latt mitt barn være hjemme på en slik dag. Er formen god nok kan man jobbe litt med skolearbeid eller lekser på sykedager. Som regel trenger mine å koble helt ut hvis de først er hjemme.


#19

Isolde sa for siden:

Min sønn var syk ca 1-2 dager i mnd en periode fordi han var utslitt. Sov gjerne til 12 før han krøp ut på sofaen og ble liggende resten av dagen. 18mai er veldig typisk enn sånn dag. Bedre tilrettelegging gjør at han har mer å gå på nå og har skjeldnere hjemmedag.

Sier sannheten til skolen. Utslitt, tar en sovedag.


#20

rine sa for siden:

Dundrende hodepine og vondt i kroppen kvalifiserer vel til syk? Iallfall i disse dager der mantraet er "jo færre elever i klasserommet, jo bedre". :knegg:


#21

Acsa sa for siden:

Er du utslitt og har hodepine er det begrenset hva du klare å lære. Poenget med skolen er å lære, ikke oppmøte.


#22

Strå sa for siden:

Dette.


#23

Strå sa for siden:

Og selvfølgelig er hodepine gyldig fravær, de fleste fungerer særdeles dårlig med hodepine og det kan også bidra til (alvorlige) feil beslutninger.


#24

My sa for siden:

Enig med resten. Jeg har latt barn være hjemme på grunn av sterk hodepine, og har selv vært hjemme fra jobb av samme grunn, i tilfeller hvor smertestillende ikke har virket, og jeg har måttet ligge i et mørkt og kjølig rom for å komme meg igjennom det. Jeg ser ikke hvorfor det skal være behov for å lyve på seg annen sykdom enn det.

Verk i kroppen og hodepine er forresten vanlige symptom ved Covid-19, så etter reglene skal hun vel strengt tatt holde seg hjemme også (selv om du vet at det skyldes noe annet denne gangen).


#25

tink sa for siden:

Enig med de andre. Jeg har ved et par anledninger holdt mine hjemme fordi de ikke var i form til å gå på skolen. Og som alle sier: det du beskriver stemmer bra med sykdom. Det er ikke å lyve om sykdom, det er å innse at allmenntilstanden ikke svarer til skoledag akkkurat den dagen.


#26

Nenne sa for siden:

Dette!


#27

Madicken sa for siden:

Enig med røkla. Ekstrem hodepine, kroppsverk og gnagsår over alt kvalifiserer til syk i min verden. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.