Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fine steder på Østlandet

#1

Bokormen sa for siden:

Vi skal naturlig nok ha kortreist ferie i år, og det er sikkert flere enn oss her inne som kan ha glede av en slik tråd. :)

Hva er fine steder å besøke på Østlandet? :blomst:

Jeg kan tipse om Lillehammer, der har både små og store kost seg. Koselig gågate, Maihaugen er vel verdt et besøk, og generelt synes jeg de er ganske gode på å holde liv i små butikker.


#2

sindrome sa for siden:

Fredrikstad: Gamlebyen med togmuseum, vollane, festning, Kongstenbadet, koselige gater, gratis byferger (mener de er gratis) over til Fredrikstad sentrum. (Det er andre byferger som man kan ta til andre steder et par steder i byen). Utenfor Fredrikstad er det Hvaler med strender og fin natur. Skjærhalden er et lite sentrum med båt til andre øyer utenfor der det er bilfrie samfunn. Ellers er det også fint å kjøre ut mot Hankø og Mærrapanna er et fint område med flere strender og skjermede bukter.

Moss: Jeløya med litt ulike gårder med kafeer, feks Alby, strender, stier å gå på. Fin bystrand.

Son: nydelig lite sted med Spahotell, strender, lite sentrum med flere restauranter og bryggepromenade. Noen gallerier finnes også og noen butikker.


#3

Bluen sa for siden:

Jeg vil anbefale Trysil om sommeren - de har etter hvert fått et godt utvalg av aktiviteter også på denne årstiden. Stisykling, klatrepark, basseng og bowling på Radisson SAS, veldig gode muligheter for fotturer.


#4

celebelen sa for siden:

Klatreparken Høyt og Lavt Lillestrøm (ligger i Sørum) har akkurat åpnet igjen.
Blåfarveværket med gruvene, Hadeland Glassverk og Kistefosmuseet er fine steder for en dagstur.
Jeg vet ikke om Krøderbanen får åpnet, men det blir vel avgjort snart. Vi tok en rundtur i fjor, med tog, båt, buss og besøk på Villa Fredhem, det gjør jeg gjerne i år også.


#5

Tjorven sa for siden:

Jeg tenkte også å foreslå Fredrikstad/Hvaler. Det enten koselig by og med gode muligheter for bading.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.