Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Karantene ved innreise fra utlandet

#1

meisje sa for siden:

Et familiemedlem har oppholdt seg i sør Europa over et lengre tidsrom og hadde planlagt hjemreise til Norge med flybytte til annen landsdel en den jeg bor i, denne uken. Denne reisen har blitt kansellert og ombooket 3 ganger av flyselskapet. Nå er det blitt avtalt å bestille reise bare til osl, uten videre forbindelse, og familiemedlemmet skal bo i vår underetasje.

Jeg har lest men ikke blitt klokere: må hele karantenetiden tilbringes hos oss, eller kan hen reise videre til annen landsdel og fortsette karanten hjemme hos seg selv ? Vet ikke hvor mange dager det tar å få billett videre i Norge.


#2

Galathea sa for siden:

Hvorfor kan ikke billett helt hjem bookes samtidig som billett til Oslo bookes? Med kun mellomlanding i Oslo?


#3

meisje sa for siden:

Neste ledige ved booking for hele reisen 18 juni.


#4

Teofelia sa for siden:

Hvis det skal være noen vits i karantene, må den vel tilbringes på samme sted hele tiden. Med mindre det er mulig å reise videre helt uten kontakt med omverden (hvilket vel i praksis betyr å kjøre bil.)


#5

millact sa for siden:

Slik tolker jeg forskriftene. Man bør unngå offentlig transport.


#6

polarjenta sa for siden:

Men det fungerer jo ikke sånn. Da mine foreldre kom hjem fra Gran Canaria så fikk de reise helt hjem, det innebar et flybytte. Men jeg syns det er et poeng at dersom vedkommende starter karantenen en plass så bør hele gjennomføres der.


#7

meisje sa for siden:

Har nå chattet med koronatelefonen. De sier at overnatting underveis er tillatt. Poenget er å ikke ha kontakt med andre under karantene tiden. Dvs ingen besøk til butikker o.l


#8

meisje sa for siden:

Vi får se hva hen velger, det blir nok ihvertfall 1 overnatting her. Merkelig nok så er det fortsatt mulig å bestille billetter på flyet som er kansellert på websidene til flyselskapet!


#9

millact sa for siden:

Det oppdaget jeg også forleden på Wizzair! Veldig rart.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.