Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Krever monstera (vindusblad) mye vann?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg har hatt mange vindusblad i årenes løp, og jeg kan ikke huske at de har krevd noe utenom det vanlige. Men nå har jeg en som ble kjøpt i vinter, og den drikker så enormt med vann. Det har økt gradvis utover våren, og nå er det helt ekstremt. Den får en liter flere ganger i uka, og den kunne sikkert tenkt seg mer, for jorden er knusktørr.

Er dette normalt?


#2

Hyacinth sa for siden:

Heiv på en liter gjødselvann nå. Den har ikke fått mye gjødsel. Den har vokst ganske mye siden jeg kjøpte den, og selv om de store bladene er grønne og fine, så ser jeg at de nye som kommer nede ved jorda er helt små og gule. :gruble:


#3

Muskat sa for siden:

Nei, Monsteraen kan vel gjerne tørke ut mellom hver vanning. Gule blader kan være tegn på for mye vann.

Men jeg har en Monstera monkey mask som skal ha en del vann, den fikk gule blader så jeg lot den tørke litt uten at det hjalp, og det ser ut til at gule blader på denne kan være mangel på gjødsel/næring.

Så enten for mye vann eller for lite gjødsel tipper jeg. Men nå har du jo gjødslet ser jeg, så da er det vel bare å la den tørke litt før neste vanning og se om det hjelper. :)


#4

Hyacinth sa for siden:

Takk for svar!

Hm, for mye vann, altså. Men grunnen til at jeg har gitt den mye vann er at jeg ser at bladene begynner å krølle seg i kantene etter noen dager, og med en gang den får vann, så strutter de riktig så fint. :knegg:

Det er kun helt bittesmå, nye blader nede ved jorda som er gule.

Jeg måtte Google monstera monkey mask, og jeg har en sånn også! Visste at det var en monstera, men har irritert meg over de rare bladene, jeg trodde det var en vanlig. :haha: Den står på badet. Lite lys, men den trives som bare det! Den er mye mindre enn den i stua, da.#6

frukt sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på en Monstera. :vilha:


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes de er nydelige!

De siste årene har det jo vært en in-plante, men jeg har vokst opp med slike planter og har alltid vært fascinert av bladene. Moren min kalte det bare vindusblad, men vi hadde svære slike allerede på 70-tallet.


#8

frukt sa for siden:

Jeg og vokste opp med Monstera i tillegg til mange andre planter. :jupp: Hadde jeg hatt mer plass hadde det vært en jungel her tror jeg.


#9

Fintdethei! sa for siden:

Jeg måtte Google denne planten. Jeg husker mamma hadde en sånn stor plante da jeg var liten. Rett og slett en retro-plante, altså.


#10

Hyacinth sa for siden:

For meg er den veldig retro. Men den har jo vært veldig in i mange år nå. Tror ikke jeg så så mange av dem på 90-tallet.


#11

Ru sa for siden:

Følger med, jeg har nettopp fått meg en avlegger. :elsker:


#12

Hyacinth sa for siden:

Jeg har youtubet til øyet ble stort og vått. Nå har jeg klippet av alle de små bladene, både de gule og de grønne. Jeg klarer ikke klippe den så mye mer, SÅ diger er den tross alt ikke. Jeg vil ha de bladene jeg har, og jeg forstår ikke helt det med beskjæring.

Noe jeg ofte opplever, er at det kommer klissete væske på bladene. Hvorfor skjer dette?


#13

Molly sa for siden:

Ut fra hva jeg har hørt så er det planten som kvitter seg med overskuddsvann.


#14

Hyacinth sa for siden:

Ja, det høres logisk ut.


#15

liefje sa for siden:

Jeg har en enorm Monstera. Kjøpte den som liten, type 30 cm. høy for fire år siden og den er nå 10 ganger større, nesten for stor, men så lenge jeg har plass, beholder jeg den. Jeg vanner den en gang i uken, gjødsler litt på våre og har den stående i en ganske mørk krok på gulvet. For meg er den liksom idiotsikker, jeg hadde aldri grønne fingre, men denne trives fantastisk bra tydeligvis.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.