Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kom med dine beste tips for konfirmasjonsfeiring

#1

millact sa for siden:

Hva er lurt å gjøre? Viktige ting å huske?


#2

Trulte sa for siden:

Bestill lokale tidlig! Et år i forkant. Bare det er på plass, så kan alt annet ta litt mer tid ;).


#3

Fløyel sa for siden:

 • Bestille / starte å sy evt bunad om det er aktuelt. Gi sølv til bursdag og jul i forkant.

 • Finn datoene for konfirmasjon som passer hvis det er flere datoer å velge mellom.

 • Book lokale så fort du vet dato.

 • Varsle gjestene muntlig.

 • Finn farger/tema, begynn å planlegg/kjøpe inn tidlig så ikke alle utgifter kommer samtidig.

 • Om mulig kjøp/spar litt hver mnd gjerne antrekket, gaven, maten, spar det du klarer hver mnd utfra budsjett.

 • Bestille mat/meny.

 • Send ut invitasjoner med s.u dato for å finne antall personer som skal ha mat/kaker.

 • Be familie/venner om hjelp til å bake.

 • Samle sammen bilder, lage en billedpresentasjon, kohoot els. Lag gjerne en bildebøker som gjester kan bla i i dødtiden.

 • Hør med noen av gjestene om de kan ta ansvar for å ta bilder på den store dagen. Greit å avklare i forkant. Finne et sted man har lyst til å ta konfirmasjonsbildene til takkekort. Har man en som er middels god til å ta bilder kan man be vedkommende om hjelp.

 • Bestille blomster, lage bord dekorasjoner, bordkort.

 • Skrive tale (jeg skriver de beste talene natten før jeg skal holde dem, men jeg skriver best under press og mest kreativ etter midnatt)

Hvis man har mulighet så virker det mindre økonomisk belastende om man kjøper inn litt hver mnd, enn alt på en lønn. Vi var heldige å fikk vite datoen over 1 år i forkant. Servietter, lys, duker, småpynt koster det også. Jeg er langtidsplanlegger når det kommer til sånt. Har en kasse i boden som fylles jevnt og trutt, mindre stress når det nærmer seg og ikke store innhugg i lønnen.


#4

millact sa for siden:

Vi skal ha det hjemme, men jeg sjekket med et hotell og en restaurant forleden; begge hadde ledig.

Men frøkna selv vil så gjerne ha det hjemme.


#5

Blå sa for siden:

Ha et barnevennlig mattilbud. Vi hadde wienerpølser til de som ønsket det og det var populært. Jeg så også voksne som forsynte seg av dem. :D


#6

millact sa for siden:

Gode tips, Fløyel, takk! Det er i slutten av august i år, men vi har ikke tidspunkt enda grunnet korona.

Liten familie, men alle er informert om dato.
Bunaden er klar og hentes neste helg.
Penger til sølv fikk hun til jul og bursdag og vi bestilte sølv på nett på 20% rabatt i vinter. Hentes neste helg samtidig med bunad siden det er i nabobyen det også.
Hun vet hva slags måte hun vil ha blomstene på, så vi skal begynne å se etter små vaser.
Bonbons og flagg til kransekake er kjøpt da fant det forleden på Nille i annet ærend. Kransekaken vant hun på lotteri forleden, så den er i fryseren, hjemmelaget og god.
Tapas er bestilt for lengst og leveres på hvite fat.
Skal høre med min kollega om jeg kan låne glass av dem, for de har en stor kasse Ikea glass på loftet som brukes til slike anledninger.

I dag tenker jeg å finne frem CD'er med bilder og få samlet det slik at jeg kan få begynt på fotoboken.
Talen, huff, det er den jeg gruer meg mest til, men jeg skal få det til.

Tror egentlig jeg har god kontroll. Skal følge med på tilbud og kjøpe inn drikke osv.
Lurer på om vi skal gå på kafe i dag og teste en sjokoladekake. Vi får aldri til veldig god og spesiell sjokoladekake hjemme, så det bestilles nok.


#7

millact sa for siden:

Vi er få barn, dvs broren på snart 12 er yngst. Så er det to nieser på 14 og 16. Men ingen dum ide likevel!


#8

millact sa for siden:

Maten er som sagt bestilt, men i går begynte jeg å lure på å lage selv heller......men det krever jo at jeg har plass til den dagen før og det er mye jobb, så det ender nok opp med at vi bare beholder bestillingen vi har.


#9

polarjenta sa for siden:

Jeg var i konfirmasjon i fjor, og de hadde et barnevennlig bord, med litt forskjellige godterier, makroner og pølser. Det var ikke bare barna som forsynte seg fra det bordet.:jupp:


#10

millact sa for siden:

Kanskje jeg skal vurdere det, ja.

Det var ikke stort min yngste likte da vi var i konfirmasjon hos kusinen for to år siden. Han spiste stort sett godt brød og salat. Heldigvis likte han kakene. Måtte kjøpe pølse til ham med en gang vi kom på toget hjem.


#11

Tallulah sa for siden:

Høvdingen og jeg holdt en presentasjonstale med powerpoint, der vi viste bilder som relaterte til det vi snakket om, samt prøvde å ha med et bilde av konfirmanten sammen med hver av besteforeldrene og tanter og onkler. Jeg syns det var godt å ha noe å "holde meg fast i" under talen. Annet tips: spark av deg de høye hælene og stå litt bredbent og barføtt. Det hjelper på nervene å ha god kontakt med underlaget.

Vi lagde all maten selv, til nesten førti gjester. Det var på grunn av en rekke allergier og andre kulturelle begrensninger, og vi ville sørge for at alle hadde flere ting de kunne spise. Jeg hadde et skjema der allergier var listet bortover og matretter nedover, slik at jeg hadde kontroll på at ingen ble sittende igjen med bare litt salat, liksom. :latter: Vi begynte å lage maten tre uker før, og hadde god kontroll fram til torsdag to dager før konfirmasjonen, da fryseren der vi hadde stæsjet det meste konket og ødela alt som lå der. På grunn av fantastiske slektninger og venner så fikk vi på plass en virkelig bugnende buffet, men det var skikkelig stress en periode.

Så har du ingen hensyn å ta som ikke er forenelig med bestilling, hadde jeg glatt bestilt alt.


#12

Blå sa for siden:

Vi hadde ganske stor feiring og valgte å bestille. Men om man bestiller tapasbuffet (som vi gjorde) så er det ganske rikelig med mat. Vi bestilte til færre enn vi var og fylte ut med salat og spekemat (og altså med wienerpølser). Det ble rikelig og veldig mye mindre jobb.


#13

veobra sa for siden:

Vår barnevennlige mat var skåler med ulike grønnsaker og annet. Man kunne plukke det man likte best. Små tomater, oliven, agurk, små pølser, kjøttboller uten saus, eggerøre mm. Det er enkelt å legge til noe slik selv hvis man bestiller resten.


#14

Acino sa for siden:

Lurt å, om mulig, høre med andre som har brukt samme leverandør på akkurat det med mengde. Vi har opplevd akkurat motsatt. Min søster hadde nylig rund dag og feiret i to deler, jeg var i begge. Hun hadde en og samme leverandør til begge. Først var det tapasbuffet og det var alt, alt for lite mat. Folk fikk ikke forsyne seg til de ble mette. Dagen etter var det tradisjonelt koldtbord og da var det rikelig, mye mat.

Mannen sin jobb har julelunsj og bestiller. Før hadde de koldtbord og det var alltid nok mat. Så la den leverandøren ned og de måtte bytte. Da ble det tapasbuffet fra helt annet sted og igjen (altså dette er ikke samme som min søster bestilte fra) ble det alt for lite mat.


#15

millact sa for siden:

Jeg kjenner ingen som har bestilt fra henne, dessverre, men ut fra bildene på Facebook ser det i alle fall godt ut. Fikk henne anbefalt fra en venninne siden det var datter til en på jobben hennes. Men det er alt jeg vet. Det gjør ikke noe om det blir en del mat til overs. Det kan vi spise til middag i dagene etterpå. Vi får kjøttboller i tomatsaus, små miniquiche, et par salater, kyllingklubber eller var det kyllingspyd, brød, sashimi og noe mer så vidt jeg husker. Vi blir bare 14-16 stk. Jo, karbonader har jeg også bedt om å få, for det er det eneste som konfirmanten virkelig ønsker å spise. Hører ikke til tapas, men det spiller ingen rolle for meg.


#16

millact sa for siden:

Gode tips! Takk!


#17

millact sa for siden:

Har en svigerinne som ikke skal ha ditt og datt (mel, melk etc), så absolutt ting å ta hensyn til. I tillegg tror jeg at to nieser, de eldste, kanskje fremdeles er vegetarianere, men jeg skal sende dem en melding i dag og høre rett og slett. Det vil også påvirke hva vi spiser og kan lage.

Resten kan spise det meste tror jeg.


#18

Unicorn sa for siden:

Vi hadde karbonader i tillegg til koldtbordet. De forsvant fort, både barn og voksne spiste av dem. Ha frukt som alternativ til kaker på kakebordet.


#19

millact sa for siden:

Gode tips! Hva slags frukt ville du hatt?

I utgangspunktet trenger vi ikke mange kaker, men jeg tenker vi har mer enn vi trenger så kan vi ha resteselskap med noen venninner av henne dagen etter. Det kan være hyggelig.


#20

Hondacrv sa for siden:

Me har kabonader som ein del av tapasbordet, og eggerøre. Det er også eit digert fruktfat med i prisen. Og så er det pølser til ungene sjølvsagt. Det er også mange voksne som liker ei god og trygg pølse, har eg erfart.


#21

millact sa for siden:

Fløyel: Godt tips med å handle inn tidlig! Jeg som er alene kan ikke utsette alt til slutten. Har handlet telys i dag, farris, chips og noen flasker pærecider. Husket også en stor rull aluminiumsfolie, for det blir sikkert rester vi må pakke vekk. Brus skal jeg kjøpe når jeg finner på tilbud. Ble også noen bokser munkholm for de som vil ha det.


#22

Hyacinth sa for siden:

Mitt beste tips er å ikke stresse. Det er ikke SÅ mye å gjøre hvis du ikke vil. Jeg hadde besvimt hvis jeg skulle gjøre alt det mange gjør, også det som en del skriver i tråden her. Jeg har hatt to konfirmanter, og jeg bestemte meg tidlig for at konfirmasjonen ikke skulle være stress, men noe jeg oppriktig gledet meg til. Og det ble det begge gangene.

Jeg tenkte på det som et vanlig familieselskap, selv om det jo er hakket mer høytidelig, kanskje. Og bedre mat. Vi hadde det hjemme begge gangene, og det eneste vi gjorde i god tid var å bestille mat. Vi betalte for å få en kokk hjem til oss og lage treretters. Dette var faktisk rimeligere enn mange typer catering. Og veldig godt.

Ellers gjorde vi svært lite. Kjøpte dress til gutten og bunaden til jenta var hun så heldig å få i gave av besteforeldre. Så der slapp vi jo enkelt unna.

Ellers var det bare å dekke på, lage enkle og hjemmelagede bordkort, plukke blomster i hagen (og hvitveis i skogen den ene gangen) og spørre fire venninner om å lage kake. Hadde fem kaker totalt. Vi var ca 20-22 gjester begge gangene. Faren skrev også en tale, men det er han god på og styrte ikke mye med det. Den ene gangen hadde vi også en bildepresentasjon. Den laget storesøsteren.

Ja, og lys og servietter kjøpte vi noen dager før, da var vi også på polet (hadde mye alkoholfritt, men de har best utvalg på polet uansett.) Brukte ikke mye penger på det og hadde ikke noe slags tema på festen.

Så mitt tips er å ikke gjøre mer ut av det enn du har lyst til. :)


#23

millact sa for siden:

Takk Hyacinth! Blir visst ikke noe tema her heller. Kjøper ikke ekstra glass eller noe, men låner her og der. Alt kommer ikke til å være likt, men det går bra.


#24

Hyacinth sa for siden:

Alt var overhodet ikke likt her heller. Det synes jeg bare er fint. 😊


#25

Charlie sa for siden:

Bestilte lokale i god tid, der må man bruke dem for mat. Det er likevel en god deal for oss, fordi selskapslokalet ordner alt, inkl i kuvertprisen - dekking med duker og servietter, blomster og servitører er inkl i prisen på mat. De dekker med hvit duk og hvite servietter, om man ville ha andre servietter, kunne vi levere dem dagen før, så satte de dem på. Det var enkelt og pent. Vi leverte også bordkort, bordplan og en oppmerksomhet til hver kuvert som ble satt på av dem.

Det kan være gode grunner til å ha det hjemme eller lage mat selv, men om man leier lokale, må man ta kostnaden med i kuvertprisen når man sammenligner om «det lønner seg».. Her omkring koster et lokale lett 5000, så med 35 gjester hos oss ville det blitt 143 kr pr pers bare i lokale. Da blir det fortere interessant å sette det bort til en restaurant eller et selskapslokale.

Bruker bordkort i en del sammenhenger til vanlig. Bruker da denne:
www.seatingcard.com/

Det er gratis. Du legger inn navneliste etter instruksjonene, og får ut en pdf man kan skrive ut selv. Jeg planlegger gjestelista i et excel-ark (kjekt å ha til senere anledninger!) med inviterte, de som har svart osv., så det er lett å bare kopiere navnene over. En bra ting med disse bordkortene - som jeg har fått mye skryt for - er at navnet kommer på begge sider av kortet, om du huker av for det. I et større selskap blir det mye enklere å finne plassen sin når man går og leter.

Om man bestiller lokale: Be om at det blir satt vannkarafler på bordene. Tenk også gjennom hvilken drikkepolicy du ønsker, og gi beskjed om det. Ønsker du kostnadskontroll - be feks om at hver gjest får en flaske mineralvann, som settes ved kuverten. Dersom det er servitører som skjenker kontinuerlig, vil det gå mye mer drikke (vi hadde selskap på en varm dag, og drikke-posten kom på 5000. Hvis gjestene hadde fått en min. vann hver, ville det blitt typ 1000-1200. Begge deler er «greit», men lurt å tenke gjennom hvordan man vil ha det.


#26

millact sa for siden:

Meny og Mega har tilbud på spekemat neste uke. Hvor mye beregner jeg per pers? Kun ment som en del av de andre rettene. Er flere av gjestene som ikke spiser spekemat.


#27

Unicorn sa for siden:

Det vet jeg ikke helt.

Kom på en ting til; lag en avkrysningsliste over alle bilder du ønsker skal bli tatt. Konfirmant med foreldre, søsken, tanter og onkler, faddere, besteforeldre osv.


#28

millact sa for siden:

Godt tips, takk!


#29

Charlie sa for siden:

Vi utnevner noen - gjerne en ungdom eller to i familien - til å stå ved gavebordet og registrere gaver. De pakker opp og setter fint på gavebordet, noterer giver og hva gaven er. Helt gull når takkekortene skal skrives, og for en del ungdommer en takknemlig ting å ha et ansvar, særlig i den alderen hvor alt er «kleint». Så har de noe å gjøre og noe å snakke om med onkler og tanter. De noterer pengebeløp, samler kontanter sammen og gir til meg. Ble gjort oppmerksom på det av en slektning som var helt i sjokk over at en annen familie lot pengene ligge framme, da tyveri i selskaper hadde forekommet. Det spørs jo litt hvor man er, så klart.

Vi har også hatt noe opplegg rundt at gjestene skriver en hilsen til konfirmanten.


#30

pippo sa for siden:

Mine gode tips:

 • Lag quiz om konfirmanten. Vi har hatt en quiz med 10 spørsmål på ark sim har ligget under tallerkenen. Det får virkelig samtalen i gang før/under/etter maten og gjør gjestene bedre kjent med konfirmanten. Under kaffen gir konfirmanten svar på alle spørsmålene og gjestene «retter» for hverandre. Premie til vinneren. Spørsmålene kan lages av/sammen med konfirmanten. Vi har bl.a. spurt om favorittfag på skolen, favoritt fotballlag, skostørrelse, favorittsjokoladen, første flytur etc.

 • Lag et utstillingsbord med minner. Vi har hatt fremme noen små sko, dåpskjolen, kort fra dåpen, klassebilder, minnebok fra barnehagen etc. Mange synes det er gøy å ta en titt og stas for konfirmanten.

 • Organiser fotografering etter mat/før kaffe. Da blir konfirmanten «ferdig» med det «verste» og ved hjelp av en liste får man det utvalget gruppebilder man vil ha.


#31

daffy sa for siden:

Hvor lenge varer et standard konfirmasjonsselskap mon tro? Vi har leid lokale og skal ha buffet.


#32

Drømmedama sa for siden:

Jeg synes det er hyggelig og uformelt med kahoot med spørsmål om konfirmanten. Ellers liker jeg også at det vises frem bilder/videoer på skjerm i bakgrunnen under selskapet som man kan velge om man vil gå og se nøyere på. Tenke gjennom et godt system for gavebordet.
Jeg er så enig med dem her som foreslår å avtale at noen skal ta bilder, det er veldig lett å glemme selv.


#33

millact sa for siden:

Vi har kirke kl 12.15. Invitert folk hjem til 1330. Tipper de går i 19-tiden, senest, kanskje før.


#34

Charlie sa for siden:

Vi hadde seremoni kl 12 som varte en time. Bestilt at vi skulle gå til bords kl 14, så var servitør med Mozell klare fra ca 1330. Har noen gjester som kommer langveis fra, med ferge osv., så var kjekt at de kunne komme litt før og bli tatt litt vare på. Når klokka var ca 18, var det oppbrudd. Var et annet konf. selskap på samme hus som begynte ca til samme tid, de var ferdige i god tid før oss. Men vårt lokale hadde størst hagetilgang, detkan ha hatt noe å si. Når man har alt inne, blir det kanskje større framdrift.


#35

Pesten sa for siden:

Litt leker til de yngste gjestene så alle kan få en kjekk dag :sparke:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.