Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til sommerfest (jobb) i covid-19-tid

#1

Millen sa for siden:

Jeg og noen andre på jobb skal prøve å finne på noe til sommerfest. Vi er ca. 150 stk, og vet alle ikke kan møtes samtidig. Hvilke aktiviteter kan vi utføre i mindre grupper ute som samtidig ivaretar smittevern tiltak?
Jeg kommer på fotball, andre forslag?


#2

GinaK sa for siden:

Det kommer nye regler 15juni og da kan man være 200 i samme lokale. Men kan bli vanskelig å gjennomføre for 1metersregelen skal fortsatt gjelde.


#3

Fløyel sa for siden:

Rebusløp med 5-7 på hvert lag. Vi leide inn et eksternt firma i fjor som lagde en variant av Action Track, man løser oppgaver, praktisk og teoretisk på mobil. Veldig gøy og sosialt, krevde overraskende lite areal (nå var vi bare ca 50 stk). Vi skulle frem til et kode, for å låse opp en kiste, brukte ca 1,5 - 2 timer på dette. Så kan man grille els etterpå. Sendt deg link til eventbyrå på prikk, ikke avskrekkende dyrt og stod for hele opplegget.


#4

Charlie sa for siden:

Var med på action track for endel år siden, moro om man har penger å legge i det.

Rimeligere: Sykkeltur, gåtur eller noe sånt med poster, og send dem av gårde med 15 min mellomrom. Kan gjerne se på etablerte «nærturløyper», så har deltakerne ruta tilgjengelig i app på mobilen, f.eks. Ut.no. Så bidrar man litt til fysisk aktivitet, kan være bra i disse hjemmekontor-tider. Så kan man lage sine egne poster, det kan også være bemannet med vann, kjeks osv.

Kan evt., om det ligger til rette, ha en kort og en lang tur.

Ha gjerne en # eller en FB-gruppe for arrangementet og oppfordre til å legge ut bilder, videoklipp osv. underveis, så er det interaksjon mellom gruppene og i fellesskapet.

Ellers kan man ha hele greia på nett. Har deltatt i bingo på Zoom og på Teams i ulike settinger denne tida, og Kahoot også. Spiller aldri bingo ellers, men det var gøy. Ble sendt ut brett på e-post på forhånd, så litt prepp er det. Det var første rad, første to rader og første til fullt brett, og ble sendt ut premier etterpå. Vi har også hatt vanlig quiz, men syns ikke det fungerte like bra på nett. Kan ha vært måten det ble organisert på (eller teite spørsmål).


#5

Teofelia sa for siden:

Vil folk ha sommerfest i disse dager da? Jeg hadde nok blitt mest irritert om min arbeidsgiver hadde funnet på noe slikt. Og hvis bedriften har folk som er svært risikoutsatt, grenser det til å være dårlig gjort.

Hvis jeg skulle gjort noe slikt, ville jeg tatt det over tre dager, med maks 50 personer samlet. Også ville jeg valgt en uteaktivitet: gå en tur til et større område og ha utendørs piknik. Bedriften kan spandere fancy matpakke fra et catering-firma, hvis dere har budsjett til slikt.

Men først og fremst ville jeg gjort det så enkelt at de ansatte som ikke er komfortabel med å møtes i store grupper ikke syns de gikk glipp av noe viktig ved å holde seg hjemme.


#6

Hyacinth sa for siden:

Helt enig med Teo. Min arbeidsplass har avlyst sommerfesten for lenge siden. Det synes jeg var en riktig beslutning. Og vi er ca 30 ansatte.


#7

Fløyel sa for siden:

På min arbeidsplass har har vi jobbet som tusan alle sammen, men denne perioden har også samlet oss, men vi har selvfølgelig ikke hatt mulighet til å samle oss fysisk. Så en grillfest og "debriefing" hadde hele gjengen hatt godt av, nå som samfunnet sakte, men sikkert åpner igjen.


#8

veobra sa for siden:

Jeg forsøker begrense antall kontaktpunkter, har fortsatt hjemmekontor som de fleste andre på jobben. Jeg vil i størt mulig grad begrense kontakt med kolleger. Jeg vil heller "spare" det til venner og familie. Kollektivtransport skal også begrenses her jeg bor og alle har ikke bil. Det er vel ikke slik alle steder.

Jeg ville foretrukket noe ute. Uten matserverieng, evt at alle fikk en kurv hver med mat og drikke når man kom. Ingen mingling. Sitte på en plen og se en film fra forrige sommerfest? :knegg: Slik Fløyel snakket om kan sikkert gjøres digitalt i grupper også. På barneskolen vår hadde de noen slike oppgaver digitalt. De skulle finne spor som ga dem noen nøkler og så kom de videre til "skatten".


#9

millact sa for siden:

Jeg tenker som Teo, men om dere skal ha noe hadde det blitt ute. Hadde ikke latt folk forsyne seg selv med mat, men fått et cateringselskap til å forsyne folk, hvis mat er involvert.


#10

venla sa for siden:

Vi dropper sommerfest i år og oppfordrer heller avdelingene til å finne på noe koselig ute. Vi er 60 ansatte i enheten. På min avdeling ligger det an til avdelingslunsj på uterestaurant. Vi er 12 stk.


#11

millact sa for siden:

På onsdag hadde vi som ikke er i produksjon kahoot quit på teams. Det var gøy og vi følte vi gjorde noe sammen. Mener ikke dere skal gjøre dette, men det er mye man kan gjøre som samler folk litt.


#12

Malama sa for siden:

Vi skal ha sommeravslutning i år også. Men vi er ca 12 stk, så antallet et innafor, vi har begynt å gå på kontoret igjen også.


#13

Millen sa for siden:

Altså ingenting er bestemt ennå, vi er en gruppe som må finne alternativer til sommerfest. Så det er ikke sikkert det blir noe av engang.


#14

millact sa for siden:

Hva slags fest pleier dere å ha? Aktiviteter og mat?

Holder det å gå ut og spise?

Catering på jobb i stort lokale?


#15

Millen sa for siden:

Vi pleier å ha to fester i året, en i august etter sommerferien på et sted med mat ( tapas ifjor) og mingling. Og en på nyåret sist var det på Stratos med hvite duker og 3- retters. Kahoot og quiz har det vært tidligere.

Nå er mer hva kan vi gjøre i grupper? Vi har vært inne på avdelingsvis/ teams gå ut å spise evt. bare avvente til over sommeren, ha noe på teams. Som sagt vi er i brainstormingsfasen og ingenting er kommunisert ut i org.


#16

Carpe Diem sa for siden:

Vi har snakket om å møtes utendørs, med god avstand og bestille mat a la en type piknik. (pakket porsjonsvis) Men vi får se...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.