Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sovesofa til daglig nattlig bruk

#1

007 sa for siden:

Studenten trenger en sovesofa som er en god seng om natten og en god sofa på dagtid.
Noen tips?


#2

Matilda sa for siden:

Hovden BEDinside. Vi har på gjesterom/kontor, og jeg sov godt i den med ungene da de var babyer. Sofaen er ikke den aller beste jeg har sitti i, men klart den beste til sovesofa å være. Du får den i moduler, så kan bygges etter ønske.


#3

Bokormen sa for siden:

Om dagseng kan være aktuelt, tror jeg budsjettet kan strekke mye lenger der, med en god madrass og overmadrass. Men jeg ser jo at det ikke er helt det samme. :)


#4

Myria sa for siden:

Vi har Ikea Friheten i kjellerstua. Den trenger en overmadrass, men er god å sove i og god som sofa. Finnes både som treseter og hjørnesofa. Stort pluss for god oppbevaring inni sofaen slik at man kan ha alt av sengetøy der på dagtid (vi har både tynn overmadrass, to dyner, to puter samt laken og sengetøy lagret i sjeselongdelen). Superenkelt å gjøre om fra sofa til seng og tilbake igjen.


#5

Input sa for siden:

Jeg hadde Friheten som min eneste seng i to år da Poden og jeg bodde på studenthybel. Må ha overmadrass, men den hadde jeg gjemt i sjeselongen på dagtid.


#6

daffy sa for siden:

Da ville jeg gått for en Ikea Vallentuna. Den er veldig lett å re opp, kan gjøres med en hånd, og så kan dynen være i hulrommet i setet ved siden av den delen som er seng.


#7

007 sa for siden:

Vi har friheten fra IKEA både i loftstua og på hytta, og den unner jeg ingen å bruke til annet enn ekstraseng. :knegg: Jeg ser etter en som er bedre enn den.


#8

millact sa for siden:

Vi har en fra Møbelringen. Skal se om jeg finner navn. Den står i tv stua og er den sofaen som brukes mest i huset. Kjøpt i 2013.

Tror det er Fleming Cats vi har.


#9

-ea- sa for siden:

Hovden Bedinside har ordentlig madrass inside. Det er ingen modulsofa, men solid metallkonstruksjon - tungt hvis man skal flytte opp/ned flere etasjer uten heis. :btdt


#10

Matilda sa for siden:

Nei, det jeg mente var at den kan skreddersys, du kan velge lengde og armlener og en hel del sånt. Når den først er montert, er den ting som juling. God å ligge i, da.


#11

Robyn sa for siden:

Eldste har Friheten sovesofa fra Ikea. Var ment som gjesteseng når han av og til var på besøk. Så endte han med å flytte hjem igjen og har nå sovet på den hver natt i over et halvt år. :knegg: Har en tykk overmadrass, og da funker den fint.


#12

Charlie sa for siden:

Ville også anbefale Hovden. Ellers finnes endelsengeløsninger kamuflert som kommode o.l. hos Sengemakeriet m. fl., men de er gjennomgående nokså kostbare.


#13

007 sa for siden:

Takk for tips. Hovden koster en arm og en fot, ser jeg. :gruble:


#14

Pappalille sa for siden:

Sjekk om du finner en brukt som passer for dere? (De ser fine ut, men det kommer gjerne til en pris, ja.)


#15

Olifant sa for siden:

Tenåringen i huset har Innovation Sly. Med en god overmadrass funker det veldig bra.


#16

Tallulah sa for siden:

Jeg har til gode å sove på en god sovesofa, dessverre. Er dagsenter et alternativ? De kan være Ok som sofa med mye puter.

Eller hva med en futon?


#17

007 sa for siden:

Dagsenter passer dårlig, hun har forelesninger på dagtid. :knegg:
(Niks, hun vil ikke ha dagseng. Hybelen er en liten ettroms, så hun vil ha sofa.)


#18

Tallulah sa for siden:

:latter:

Forstår det, både med dagsenter og dagsenger. Sjekk futonene på futonota, jeg syns mange er stilige. Men krever at man kan stæsje vekk en overmadrass et sted.

Ellers tror jeg det er lettere å finne en behagelig sovesofa for enkeltseng, enn dobbel. De doble får enten en kant opp på midten, eller blir hengende. Kan en bred modulsofa funke? Vår sofa er en meter dyp, og er ganske behagelig å sove på. Med overmadrass hadde den blitt enda bedre. IKEA har en dyp modulsofa, tror jeg.


#19

Olifant sa for siden:

Legger ved link til vår:

sovesofaspesialisten.no/produkt/innovation-sly-sovesofa-2/
Jeg synes den er overraskende god ril en person.
Da drar man den ikke ut, poden sover på den hver natt.
Den har ved et per anledninger vært trukket ut og brukt til to voksne og da havner en på skjøten og det er ikke fullt så stas.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.