Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

17-åring med på hotellferie - hvordan gjør man

#1

Inagh sa for siden:

Vi hadde planlagt ferie i Japan i år. Av ymse årsaker måtte vi droppe det, så da gikk vi for interrailferie, blant annet til Nord-Italia.

:grineler:

Jadda. Siden ferieplanene våre har utgått med skyhøye kneløft, snakker vi om å ta en tur til Trondheim. (Tokyo, Milano, pytt, pytt, man har da alltids Trondheim. :nemlig: )

17-åringen skal være med. Sist vi var på hotelltur med ham var han liten nok til å sove på ekstraseng på rommet til mamma og pappa. Hva gjør vi nå? Bestiller man eget rom til en ung mann på 17? Får man i det heletatt ekstraseng til en 17-åring?

Hva sier Orakelet?


#2

Tjorven sa for siden:

Ekstrasenger har som regel full størrelse, men tidvis ikke fantastisk komfort.

17-åringer er jo helt gamle nok til å sove på eget rom, men dere vet om dere er komfortable nok med å dele rom med ham. Prisen for å ha ham på eget rom er relativt høy.


#3

Inagh sa for siden:

Mor og far er komfortable i massevis med å dele rom med 17-åringen, spørsmålet er om han er komfortabel med det. :knegg:

Pris er en faktor som må tas med i beregninga ja.


#4

Fløyel sa for siden:

Sjekk om hotellet har connected rooms, da har man 2 rom med dør i mellom. Vi har hatt det til våre unger de siste årene.


#5

tinkadott sa for siden:

Vi har endt med å bestille eget rom til ungdommer... også fordi de nekter å sove sammen med oss siden mannen snorker ..


#6

Blondie sa for siden:

Jeg er ikke grei nok til å spandere eget rom på ungdommer. :sparke: Er de med, overnatter de på ekstraseng. En annen mulighet er å leie leilighet med to soverom, det har jeg gjort noen ganger. Da spares det også på måltider, fordi en slipper å spise ute hver dag.


#7

Neket sa for siden:

Mine har alltid sovet på rom med oss. :gjerrig: Det er ikke førstevalget tror jeg, men de overlever. :knegg:


#8

Inagh sa for siden:

Jeg ser enkelte hoteller har familierom. Regner med den unge mannen må finne seg i å dele med oss i år også. :knegg:


#9

Che sa for siden:

Er hotell en del av konseptet (frokost og sengeoppredning?) eller kan leilighetshotell/Airbnb være et alternativ?


#10

Gri sa for siden:

Vår snart-17-åring (og 10 og 14-åringane) må fint dele med oss om det finnast store nok rom til det. Viss ikkje hadde nok 14- og 17-åringane delt. Vi finn som regel (ikkje då ofte vi fer slik) hotell som har fanilierom med 5 senger, det løner seg som regel godt i forhold til to rom.


#11

Anne C sa for siden:

Vi pleier å gå for familierom. Ferien i Østerrike og Italia som gikk i dass nå til sommeren var bare familierom og sånt. Det går bra for snart 18 åringen. Vi går for det samme hva nå enn vi skal gjøre i sommer.


#12

Tjorven sa for siden:

15-åringen vår foretrekker familierom på hotell fremfor Airbnb hvis hun får valget. (Egentlig vil hun ikke være med på ferie, men da er vi avhengige av velvillige besteforeldre, for hun kan ikke være hjemme alene heller.)


#13

Pelen sa for siden:

Vi bestiller rom for 3 personer, det pleier å gå greit.


#14

him sa for siden:

Jeg ville ha gått for Airbnb

... og så må jeg få lov til å si at jeg fikk sangen "det vil hun sikkert ha, da blir sikkert glad" i hodet da jeg leste om endringen i ferieplaner. :humre:


#15

-ea- sa for siden:

Men det er jo mye mer stas å bo på hotell enn å bo i leilighet der man må gjøre alt sjøl. Hvis Trondheim er i stedet for Tokyo, så er det kanskje budsjett til en suite attpåtil? Det er nå det er tiden for å prute på overnatting, tror jeg.


#16

him sa for siden:

Ja, enig i at det er to forskjellige ferieformer (jeg liker best airbnb, nettopp fordi man kan lage mat selv og slipper å forholde seg til hotellet, mens andre liker jo nettopp "hotellfølelsen")

Enig med -ea- i å titte på suite! :D


#17

veobra sa for siden:

Familierom med dør mellom er fint. Det kommer an på hvor mye man skal bruke rommet. Skal man være aller mest ute på tur og bare sove kan man kanskje spare noen kroner på å dele rom. Hvis det å være på rommet og kose seg er en del av opplevelsen kan man kanskje ønske å trekke seg litt tilbake og være litt alene.


#18

zinatara sa for siden:

Thon hotel Nidaros har businessrom der det er et soverom og et oppholdsrom med sovesofa. Vi vurderte det en gang til en langhelg i fjor, men ble ikke til at vi reiste.


#19

Inagh sa for siden:

Vi skal definitivt ha hotell og ikke leilighet for en tur til Trondheim i noen dager. Suite høres digg ut.

Har funnet Thon hotel Nidaros, og de ser ut til å være overkommelige i pris.


#20

tinkadott sa for siden:

Har bodd mye på Thon hotell nidaros. Liker meg godt der, sentralt. Sabrura rett ved :knegg: og kveldsmat inkludert.


#21

Fløyel sa for siden:

"Familierom" i perioden 20. juni - 15. august kalles dobbeltrom ellers i året har vi erfart. De stuer inn 1-2 ekstra senger i denne perioden.


#22

Inagh sa for siden:

Greit vi ikke har store planer om å være mye på rommet da, med andre ord. :knegg:


#23

Tjorven sa for siden:

Der har jeg bodd, og det var helt ålreit. God frokost også.


#24

millact sa for siden:

Choice og clarion hotellene har kampanje i sommer. 10 netter for 8000. Det er for to med frokost, men mulig det går med ekstraseng også? Kan være på ulike hotell i løpet av sommeren.


#25

Bean sa for siden:

Våre to ungdommer på 14 og 17 må dele rom med oss på ferie i sommer der det er mulig. Bestilt familierom på Thon og Radisson mens andre plasser får de eget rom på hotell eller i leilighet. De er blitt spurt om råd angående reiserute og overnattingssteder, men rom er det vi som bestemmer og ikke minst betaler.


#26

meisje sa for siden:

På Scandic Hotellene har de familierom med dobbeltseng og køyeseng til ca 14-1500 kr per natt, det pleier vi å bruke når vi 4 reiser rundt.


#27

Niobe sa for siden:

Jeg synes en 17-åring kan få ha eget rom. Jeg tenker vel at vår 15-åring er der nå. Han har hatt eget telt på camping i et par år. Ungdommene er med foreldre på ferie langt lenger enn da jeg var tenåring, og jeg tenker flere rom er en konsekvens av det. Såkalte familierom er jo bare unntaksvis større enn vanlige dobbelrom. Veldig ofte er de like store, med flere senger stuet inn.


#28

Drømmedama sa for siden:

Kjent problemstilling. Vi foretrekker oftest connecting doors, da får tenåringen(-e) eget bad også, det blir en helt annen ferie for alle. Beste løsningen, men også dyrest. Minisuite eller suite er en annen mulighet(og trenger ikke alltid blir så mye dyrere enn ordinært rom og ekstraseng), da helst med eget soverom(til dere voksne) og oppredning på sovesofa i oppholdsrommet.
Uansett er tipset mitt alltid å ringe direkte til aktuelle hotell og høre hva de foreslår, det finnes ofte løsninger, bedre og rimeligere enn dem som er beskrevet på bookingsiden.


#29

Karamell sa for siden:

Vi er fire og velger to rom.
I år blir vi muligens 5, så da må 15-åringen dele med oss, mens turtelduene får eget rom.

På Oppdal sist var ekstrasengen passende for barn under 7 år. :knegg: Vi måtte få opp en annen seng, ja.


#30

apan sa for siden:

Jeg tenker familierom er helt greit.

Søsteren og jeg fikk eget rom på reise ca fra jeg flyttet hjemmefra som 19-åring :knegg: . Hun var dog 17 da. Husker ennå jeg ble overrasket da pappa sa han hadde bestilt to lugarer på danskebåten. Da var jeg 21.


#31

Tallulah sa for siden:

Snart 16-åringen bodde på rom med oss i vinterferien, og det ble trangt, ass. Han fikk jo plass i ekstrasenga, men det ble jo ikke noe særlig plass til å bevege seg. Så heretter blir det enten to rom eller Airbnb. Jeg syns ikke det er så stas med hotell uansett, så er egen leilighet en mulighet syns jeg det er bedre når vi er hele familien.


#32

Divine sa for siden:

Vi føler vi ikke kan ta oss råd til eget rom til tenåringen, så så langt har han delt med oss. Så lenge han ikke reagerer på det selv, fortsetter vi med det til han begynner å protestere.


#33

Charlie sa for siden:

Spanderer ikke eget rom på tenåringene sånn uten videre. Det er ofte en del muligheter for å ha ett rom, også familierom hvor det er en ekstra køyeseng, ekstrasenger osv.

Men det kommer jo litt an på hva man har av penger, hvordan rommet skal brukes osv.

City Living Schøller hotel har leilighet for tre voksne.


#34

Noba sa for siden:

Våre tenåringer bor sammen med oss og protesterer ikke annet enn at de av og til kommenterer på hvorfor det er gitt at de voksne skal ha den beste senga. :knegg:


#35

millact sa for siden:

Eldste her er 15. Hun liker ikke å dele seng lenger, så hun får egen. 11-åringen deler gjerne seng med meg.

I år skal vi på hytteferie, leid. Mulig det blir en natt eller to på hotell også for å besøke faren deres som er syk. I så fall blir det kun 1 rom.


#36

007 sa for siden:

For en natt eller tre kunne vi valgt familierom, mest fordi jeg er gjerrig.
For en hel ferie, det vil si en uke eller tre, er det helt fullstendig uaktuelt å ha tenåringen på samme rom. Sist vi gjorde det var i NY da de var de 12 og 17, og selv om vi hadde et digert rom var det siste gang. Vi trenger å ha privatliv på ferie, og mannen, som bor med tre hormonelle damer til dagen, trenger det i alle fall.

Vi har valgt Airbnb i sommer med to soverom.


#37

liefje sa for siden:

Etter at vår sønn ble ca 15, har vi som oftest valgt enten suite, air bnb eller to rom, i alle fall hvis det er et sted vi skal bli mer enn en natt eller to. Det er definitivt mest komfortabelt for alle.


#38

Filifjonka sa for siden:

For en enkelt natt eller for eksempel bare på Gardermoen pga sent eller tidlig fly, har vi hatt familierom. Men for mer enn det, en ferie liksom, er det hyggeligst for alle med eget rom til tenåringen. Øker straks prisen temmelig mye, da.


#39

Carpe Diem sa for siden:

Vi har begynt å benytte en del Airbnb for større/flere rom og ulik alder etc. Fungerer veldig fint! Blir ikke nødvendigvis billigere enn et hotellrom, men bevegelsesfriheten med mer blir større :jupp:


#40

vixen sa for siden:

Synes det er helt greit å dele rom for en helg, men for en ukes ferie på samme sted ville jeg ha leid leilighet i stedetstedet.


#41

Blå sa for siden:

Vi har jo to. Sist vi hadde familierom var i New York for tre år siden, da de var 14 og 16. Selv om rommet var dimensjonert for fire, med to store dobbeltsenger, så ble det trangt i en uke, med kofferter og klær. Ekstrasenger betyr jo ikke at rommet blir noe større, heller mindre, og tenåringer har like mye klær og like store kofferter som de voksne.

Vi kunne nok hatt familierom i en natt, men om det var for lengre tid ville jeg unnet meg et ekstrarom.

Men vi bor veldig sjelden på hotell med jentene og satser stort sett på airbnb leilighet nettopp for å ha litt plass.


#42

rine sa for siden:

Vi hadde en sekstenåring med oss på storbyferie i fjor, og da lå han enten på rom med oss eller hadde enerom. (Pris og størrelse på rom avgjorde.) Han var/er i utgangspunktet ikke fan av å være med på ferie, men vi fikk lokket/truet (:blafre: ) han med på en firedagers storbyferie. I år blir det Norgesferie med mulig medbrakt syttenåring, og vi er veldig spente på om vi får lokket han med oss på iallfall deler av turen, og kanskje satt han bort litt til familie (fetter) på Sørlandet noen dager slik at han får en pustepause fra oss. Ukevis på samme rom utgår, mest for hans del, men noen dager klarer vi alltid å få til selv om poden selv ikke er fan av å dele rom med mor og far lenger. Hvor ble det av tiåringen som ba så pent om å få sove i sengen til mor/far når en av oss var borte? :leppe:


#43

Inagh sa for siden:

Vi endte opp med å bestille businessrom, med stuedel og separat soverom. Da får Guttungen sove i stua, og mor og far får soverommet. :nemlig:

Og jepp, rine - hvor ble det av den varme guttekroppen som smøyg seg inn mellom mamma og pappa om natta? :leppe:


#44

Magica sa for siden:

Vi var 5 personer på 3 ukers-ferie i fjor, to tenåringer på 18 og 16 pluss lillesøster på 5. Vi hadde alle mulige sove-anordninger, men siden vi var så mange hadde vi nesten alltid flere soverom i leiligheter/airbnb. Ofte sov han på 16 med lillesøster mens 18-åringen lå på stua/egen seng.

Vi hadde hotell i San Fransisco, egetlig ett rom med 3 store senger.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.