Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Endret dere noe under koronaen som kommer til å gjelde fortsatt?

#1

Cumulus sa for siden:

Her i huset startet sønnen og mannen å spille badminton. Datteren startet å tegne og jeg startet å trene på youtube. Dette er ting jeg ser for meg vi kommer til å fortsette med.

Har dere begynt eller sluttet med noe?


#2

Trulte sa for siden:

Jeg håper at det fortsetter å være innafor å ikke klemme på andre enn nære, helst ikke håndhilse heller. Aldri likt det, og har tvunget meg til det når det er forventet.


#3

oslo78 sa for siden:

Ønsker ikke å videreføre noe som helst. Trives tydeligvis veldig med min vanlige hverdag.


#4

millact sa for siden:

Vi begynte å se en serie sammen og syntes det var hyggelig alle tre. Kommer til å fortsette med å finne gode serier vi kan se sammen.


#5

Karamell sa for siden:

Jeg håper jeg kan få ha hjemmekontor en dag i uka.


#6

Retz sa for siden:

Jeg kunne gjerne fortsatt med å handle mat på nett og få det levert. Men siden det bare er Meny som leverer i området, så blir det for dyrt i lengden. Ellers har jeg ikke endret noen vaner, forskjellen for meg har hovedsakelig vært minimal sosial kontakt ift før-korona.


#7

Luftslottet sa for siden:

Videomøter. Genialt konsept.

Vi har dessuten fått oss hund og drivhus, det skal vi også fortsette med. :knegg:


#8

Niobe sa for siden:

Jeg har ikke tenkt å begynne med håndhilsing og høflighetsklemming igjen. Ellers har ikke korona forårsaket så store endringer for oss: Vi var i smittevernregime lenge før resten av verden fulgte etter. Vi er mye mer aktive utendørs enn før, men det hadde nok også skjedd uavhengig av korona.


#9

Myria sa for siden:

Samme her.


#10

Simone sa for siden:

Eg har gått mykje tur saman med mannen på ettermiddagen under koronaen. I hovudsak for å komme seg litt ut av huset. Men det ønsker eg å fortsette med sjølv om eg no er tilbake på kontoret og ferdig med heimekontor.
Ellers er det ingenting av endringer eg vil beholde.
Gjorde vel eigentlig ikkje så mange endringar heller når eg tenker meg om. Vi innførte eit glass vin kvar kveld, men det har eg slutta med no. Det er vel kanskje ei av endringane eg kunne tenkt meg å beholdt, men innser at det blir litt i meste laget på lang sikt!


#11

Anne C sa for siden:

Kan ikke si det akkurat.


#12

emm sa for siden:

Trene oftere, og ha litt mer hjemmekontor.


#13

Snippa sa for siden:

Reise mindre i jobbsammenheng, ha mye mer digitale møter.
Forhåpentligvis oppmyking av kjernetid på kontoret, og mer fleksibelt med kombinasjon av hjemmekontor og kontor.


#14

Magica sa for siden:

Tja, jeg er ganske fornøyd med å ikke ha på vekkerklokka (mannen har), siden vi må levere litt seinere i barnehagen så har vi litt mindre stress på morgenen. Jeg kunne også tenkt meg mer hjemmekontor i hverdagen.


#15

My sa for siden:

Bortsett fra at jeg har hatt hjemmekontor (som jeg nok ikke kommer til å fortsette med) har det i grunnen ikke vært så annerledes. Vi har gjort mye av det samme som vi ellers gjør her hjemme. Burde fortsatt med den gode planleggingen og ukeshandlingen vi måtte drive med de ukene vi var i covid-isolasjon, men med en gang vi fikk lov til å bevege oss utendørs og kunne gå på butikken var det tilbake til gamle synder.


#16

ingling sa for siden:

Effektive videomøter synes jeg har vært fint, særlig etter barna var tilbake på skolen og de ikke ble avbrutt av sjuåringen (selv om hun sjarmerte over en lav sko :elsker:). Ellers har vi vel ikke gjort noen voldsomme endringer, utover at jeg har blitt veldig mye mer interessert i dyrking og hage. Det har jeg tenkt å fortsette med. :nemlig:


#17

millact sa for siden:

Handle mat sjeldnere.


#18

Nenne sa for siden:

Dette. Det eneste jeg kan tenke meg er litt mer brødbaking etter at jeg har prøvd meg på eltefrie brød.


#19

løve70 sa for siden:

:nemlig:


#20

Fersken sa for siden:

Vi bytta om på soverommene og kommer ikke til å bytte tilbake.
Ellers så har det ikke vært så store endringer for oss om det sees vekk fra at jeg har hjemmekontor.


#21

Anne C sa for siden:

Jeg synes det har vært ekstremt deilig å ikke ha en eneste plan hele uka på ettermiddager. Heller ikke kjøre noen hit og dit.


#22

Snippa sa for siden:

Enig, det var helt herlig. Jeg fikk jo trent selv hver eneste ettermiddag. Dessverre for meg, og heldigvis for ungene, må de kjøres overalt igjen nå :humre:


#23

Charlie sa for siden:

Har begynt å strikke og bake igjen, og har lært meg Teams. Så får vi se... :ja:


#24

millact sa for siden:

Enig, nydelig!

Nå har speideren startet igjen for begge, men på denne årstiden sykler de.


#25

veobra sa for siden:

Brødbakst og pallekarm fortsetter vi med. Jeg kommer til å ha mer hjemmekontor, om ikke hver uke så nesten. Det vil bli noe helt annet uten skolebarna, hvis de slipper mer til på skolen senere.


#26

Blånn sa for siden:

Sykle til jobb kommer jeg til å fortsette med


#27

Strå sa for siden:

Jeg håper jeg kan ha hjemmekontor et par dager i uka, da kan jeg beholde energi nok til å fortsette med å gå nesten daglig tur med Mutter'n.


#28

Sissel sa for siden:

Håper vi får anledning til å ha mer hjemmekontor på generell basis.


#29

Matilda sa for siden:

Nope. Kan egentlig ikke komme på noen endringer til det bedre. Jeg har 20 % hjemmekontor til vanlig og synes det er passe, ønsker ikke mer. Nå er vi privilegerte nok til at det har skjedd rimelig små endringer for vår del, sånn sett stort på det, så jeg vil gjerne ha ting tilbake slik de var.

Hva har vi endra? Mer jobb, mer stress, mer flytende grenser mellom jobb og fritid (og de var flytende fra før). Jeg jobber med å avgrense elevkontakt til faste tidspunkt, men det er vanskelig å få til. Hadde jeg klart det, kunne det vært noe å videreføre. Ellers har jeg begynt å spise frokost (og det vises på vekta, så jeg jobber med å slutte igjen :knegg:), trene mindre (fordi jobb støtt), ungene gamer for mye, alle er slitne av å gå oppå hverandre, jeg har null overskudd til hobbyer. Eller til ungene. Den ene positive tingen er vel at jeg faktisk har hatt MER besøk enn normalt. To ganger! Det kan jeg jo fortsette med, jeg trur det er to eller tre år siden sist... :knegg:


#30

Gaia sa for siden:

Jeg har lært meg hvordan jeg må organisere meg, hvis jeg skal jobbe hjemmefra. Selv om jeg fortsatt foretrekker å jobbe på jobben, så kommer jeg til å ha en mye bedre arbeidssituasjon hjemme, nå som jeg har rigget opp utstyr til hjemmejobbing.

Og så har barna fått kjenne litt på hvilke aktiviteter de savner, og hvilke de ønsker å fortsette med.

Ellers syns jeg det er fint at verden er blitt mer normal! Jeg gleder meg til den blir enda mer normal; til å kunne klemme på de vennene mine som er klemmere, til å kunne være sammen i større grupper uten å tenke på avstand, og til å invitere folk hjem uten å tenke på om vi er i samme "kohort" eller ikke. Og så gleder jeg meg til å dra på turer, konserter og teater. :elsker:


#31

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg håper vi kan redusere aktiviteter på ettermiddagstid også etter korona. Helt stopp vil jeg ikke ha, men jeg savner ikke følelsen av å løpe gjennom uka.


#32

apan sa for siden:

Jeg kommer til å fortsette med nett-trening i kjelleren noen dager i uka, det har fungert veldig greit og supplerer annen trening på en fin og tidseffektiv måte.


#33

amo sa for siden:

Storhandle og preppe litt mer mat vil jeg fortsette med.


#34

liefje sa for siden:

Vi har begynt med matkassen til Kokkeløren og den maten er bare så fantastisk god at jeg ikke klarer å stoppe med bestilling. Anbefales på det varmeste!


#35

Tjorven sa for siden:

Jeg kommer til å ha mer hjemmekontor. Jeg er altfor sosial til å ha det hele tiden, men jeg er jo forskrekkelig effektiv på hjemmekontor.

Mens jeg føler meg som en eneveldig diktator i videomøter som prosjektleder og ordstyrer. Sikkert fint for de som bare sitter og hører på, men jeg får IKKE like mange gode innspill i møtene som tidligere.


#36

Tjorven sa for siden:

Mannen og jeg elsker matkassene fra Kokkeløren, som vi kjøper på Meny. Men ungene kan virkelig styre sin begeistring så vi kan ikke velge dem som ny matkasseleverandør (selv om vi de siste ukene har avbestilt Adams siden alle rettene går på repeat).


#37

liefje sa for siden:

Ja, de har et par bra på Meny. Elsker ramen-suppen der, bl.a. Vi har hatt kassene nå siden koronaen startet og bare fått forskjellige retter, alle MILELANGT over hva som tilbys hos Adam og Godt levert som vi har prøvd før. De har veldig bra variasjon, bruker lokale råvarer, tilbyr ting man ikke ville funnet på selv - faktisk bare en gang jeg følte at dette kunne jeg funnet på å lage like godt selv - og jeg liker å lage mat. Kvaliteten varierer fra veldig godt til wow og det har heller aldri vært noen feil eller noen råvarer som ikke holdt kvaliteten. Men jeg skal ikke smøre det inn. :knegg: Man må jo ta hensyn til barna selv om jeg vil påstå at mange retter er barnevennlige eller inneholder tips om hvordan man kan gjøre dem mer barnevennlige.


#38

Luftslottet sa for siden:

Det funker kanskje ikke like bra til internmøter, men når alternativet er at det skal flys inn folk fra Tromsø, Trondheim og Bergen, og alle skal møtes fysisk et sted for et to timers møte, så er det fortsatt GENIALT.
Snakker om ressursbesparelse, og så mye bedre enn telefonmøte.


#39

Madicken sa for siden:

Nei, jeg kommer egentlig ikke på noe spesielt.


#40

Unicorn sa for siden:

Psykologtime på video. Helt genialt Med oppmøte bruker jeg ca 3,5 time totalt (6 mil kjøring hver vei), med video tar det de 45 minuttene timen varer.


#41

løve70 sa for siden:

Legetime på tlf. Helt fint om man bare skal få henvisning, svar på prøver e.l.


#42

Chablis sa for siden:

Mye, jeg skal fortsette å gå turer, vi skal fortsette med film sammen hver helg osv


#43

Neket sa for siden:

Litt mer hjemmekontor, men absolutt ikke hver dag. Kanskje et par ganger i uka? :gruble:

Vi har et venninnetreff en gang i uka, i coronatiden har vi gått tur i stedet for å være inne. Det tror jeg vi skal fortsette med, hvertfall så lenge det er lyse kvelder. :jupp: Ikke når det regner da.


#44

GeekyGirrrl sa for siden:

Jeg skal fortsette å spille gitar. :hjerter: Jeg startet 16. mars med min gamle jr. str. gitar og kom meg gjennom Tom Doley. :knegg: Fikk naboen til å bytte strenger og så var jeg i gang. I april hadde jeg bursdag og da ønsket jeg meg en litt bedre gitar enn den jeg fikk når jeg var 10, så da fikk jeg en kjempe god stålstrengssak. :hjerter:
Nå klarer jeg spille mange flere akkorder enn i mars og 15-åringen klager ikke like mye på spillingen som før, men han mener fortsatt at jeg ikke bør stille på idol-audition. :knegg:


#45

Galathea sa for siden:

-Skal ha mer hjemmekontor
-Skal fortsette å bake brød
-Skal fortsette å dyrke mer grønnsaker i hagen
-Skal være nøye med vurdering av hvilke fritidsaktiviteter ungene er med på, det har vært positivt både for oss og dem å slippe kjøret på ettermiddagstid
-Kommer muligens også å feriere mer innenlands enn før

Jeg har dessuten sovet ca en time lenger hver natt i koronaperioden, jeg håper selvfølgelig å fortsette med det, men her er jeg mer i tvil...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.