Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte klipper dere plenen? Gjødsler?

#1

Drømmedama sa for siden:

Nyervervet hageinteresse, har ikke peiling på noe, er litt overrasket over hvor mye den forbaska plenen vokser. Vi klipper nå to ganger i uka, klipper ikke så altfor kort(har lest at det ikke er så lurt). Da ser den helt ok ut. Hvor ofte klipper dere? Har gjødslet en gang i år, planlegger å gjødsle en gang i måneden fremover, er det lurt tro? Hva gjør dere andre?
Dere med robotklipper kan unnlate å svare for det er skikkelig skikkelig urettferdig :nemlig:


#2

millact sa for siden:

Jeg har privat gartner. Min mors samboer på 84 klipper. Han liker det. Han klipper ca en gang i uken.


#3

Magica sa for siden:

På sommeren klipper vi ca 1 gang i uken. Robotklipper er HELT UAKTUELT for jeg bruker absolutt alt gresset til å legge rundt trær, bærbusker, i grønnsaksbedet rundt småplanter, og rundt tomatene og alt i drivhuset. Gress er gull. Blir det noe til overs går det i kaldkomposten.


#4

Blondie sa for siden:

Jeg klipper en gang i uka, gjødsler aldri.


#5

GinaK sa for siden:

En gang i uka. Gjødsler om våren og ved st. Hans.


#6

Mei sa for siden:

Jeg har manuell gressklipper (liten hage, mest miljøvennlig, trenger ikke noe annet, fin trim, robotklippere kvester piggsvin) Klipper en gang i uka og lar avklippet ligge igjen som gjødsel. I tillegg får jeg naboens avklipp til å legge rundt planter. Gjødsler i tillegg med hønsegjødsel et par ganger i sesongen.


#7

Ellisiv sa for siden:

Klipper et par ganger i uka. Har nettopp gjødsla, og plenen har formelig blitt grønnere og frodigere time for time etterpå..

Hiver på kalksalpeter om noen uker. Da blir den enda flottere. Og vi må klippe oftere...


#8

C3PO sa for siden:

Wow! Det går mye lenger mellom hver gang vi klipper, og hagen ser fin ut. Ikke nå, da. Plenen var så gul at vi har latt det bli grønn igjen.


#9

Jålebeinet sa for siden:

Plen skal gjødsles tre ganger før St. Hans fikk vi beskjed om da vi anla hagen vår. Ellers så klippes gresset ca 1 gang i uken.


#10

veobra sa for siden:

Vi klipper maks hver andre uke. Jeg har lav terskel for litt høyt gress. Vi gjødseler kanskje litt lite så den vokser sent?


#11

Kaija sa for siden:

Har ikke store plenen, og halvparten er visst mer grassløk enn plen. Klipper omtrent annenhver uke. Kanskje litt oftere. Gjødsel har jeg ikke tenkt på.


#12

Timar sa for siden:

Gjødsle? :blånn:

Jeg klippet plenen i går, det er første gang det ble gjort i år. "Plenen" består mest av mose og løvetann. Mulig gjødsling hadde fremmet produksjon av faktisk gress? Hvorfor bruker man kalksalpeter?


#13

veobra sa for siden:

Jeg har lest at gjødsel fremmer vekst av gress som på den måten hemmer mosen. Jeg er ikke så opptatt av å fjerne løvetann i planen forresten. Den er grønn den også, klipper heller ned før blomstene setter frø.


#14

Bean sa for siden:

Plenen klippes hver dag mellom kl.10 og 11 (pause i helgene) av robotklipperen. Vi har faktisk 2 stk siden forsiden og baksiden er på forskjellig nivå og klipperen går ikke i trapper. Det er sambo sin oppgave å klippe gresset og han så i fjor at han kunne outsource jobben. Gjødsler 2-3 ganger i året.


#15

Polyanna sa for siden:

Jeg gjødsler en gang om våren, rikelig. Mannen slår med manuell klipper to ganger i uka, ca.

Samler ikke opp gresset.


#16

Blå sa for siden:

Jeg ser at jeg kanskje burde klippe oftere. :flau: Jeg klipper sjeldnere enn en gang i uken og venter som oftest til gresset er synlig for høyt.

Jeg klipper relativt kort når jeg klipper, raker litt hardt, sånn at jeg også fjerner mose. Det ser ut til å fungere godt. Jeg har fremdeles mer gress enn mose, selv om det er en hard kamp. :D Jeg arbeider hardt for å fjerne løvetann.


#17

Strå sa for siden:

Helten klipper første gang når mesteparten av plenblomstene er avblomstret. Da er det fullt av bier og humler her, de trenger mat om våren/forsommeren. Deretter klippes det når det trengs. Gjødsling har vi aldri drevet med og det syns på mosen. Vi bruker en bensindrevet gressklipper som sto i garasjen da vi overtok. Den blir ikke med på flyttelasset.

Ad. løvetann så har vi hittil latt den stå, men er det egentlig lurt? Sånn med tanke på brunstnegler mener jeg.


#18

Mei sa for siden:

Løvetann og groblad luker jeg. De elskes av snegler og fortrenger gress. Lar man de stå blir fort hele plenen dekket av kun dem. Sneglene liker dem også, og gjemmer seg under bladene på dagtid. Løvetann lærer seg om den bor på et sted det klippes. Da setter den knopp uten stilk, helt ned motbakken. Vi hadde en skikkelig sjau da vi flyttet inn, og trenger kun vedlikeholdsluke nå. Typisk at jeg tar de gule blomstene når de dukker opp. De årene vi har slurvet vises det. Hvitkløver er humlefavoritt og får stå. Når den blomstrer drøyer vi klippinga. Må bare huskeåsi til gjester at de ikke tråkker i de hvite feltene, for dafår de vondt...

Mose og gress liker ulike ting. Vil man ha vekk mose er det enkleste å legge til rette for gresset. Strø litt sand på den, gjødsle litt, la det tørke ut et par ganger i sesongen. Litt mose stresser meg ikke.


#19

Hyacinth sa for siden:

Hva mener du med å tråkke i de hvite feltene? Hvitkløver stikker da ikke?


#20

Mei sa for siden:

Nei, men humler gjør hvis de blir tråkket på.


#21

Hyacinth sa for siden:

Det er sant. Eller. Biter, er det ikke det de gjør?


#22

Strå sa for siden:

Nei nei nei, humler stikker akkurat som bier og veps. De har, som vepsen, ikke mothaker, men jeg mener å ha lest at store humler har noe mer gift enn bier og større brodd. Det er visstnok derfor humlestikk kan kjennes som biting og/eller brenning. Se også kapittelet "Beskrivelse > brodd" i Wikipediaartikkelen., det stemmer godt med min egen opplevelse av humlestikk.


#23

Hyacinth sa for siden:

Interresant. Har alltid trodd at humler biter. Eller, egentlig har jeg erfart at se er fredelige dyr. Vi tok dem i hendene da vi var små, og de gjorde aldri noe.


#24

Strå sa for siden:

Du er ikke den første som sier det, men hva skal de bite med liksom? Til munn har de en slags snabel de suger nektar med, det er heller lite tenner der. :knegg: Men ja de er fredelige og stikker sjeldent, du må f.x. tråkke på dem for at det skal skje. Eller falle på dem, det funker også har jeg hørt...


#25

Lhi-My sa for siden:

Jeg har nesten et mål plen med diverse trær, pallekarmer og andre hindringer på. Vi skrotet i fjor vår besinklipper og kjøpte en billig og enkel klipper man må skyve og som ikke trenger verken bensin eller strøm. Det er noe av det lureste vi har gjort i hagesammenheng. Plenen må klippes ofte, i de verste vekstperiodene 2-3 ganger i uka, men det blir den fin av. Det er dessuten trivelig arbeid og litt mosjon får man jo også.


#26

Mei sa for siden:

Jeg elsker vår manuelle klipper. Vi overtok en 80-talls som fulgte med huset. Naboene har etter tur lurt på omvi ville ha deres bensindrevne når de oppgraderte sine, men vi takket nei. I fjor trengte vi ny klipper, og gikk for en god gammeldags (men ny) igjen.


#27

oslo78 sa for siden:

Dette!


#28

gajamor sa for siden:

Gidder ikke å gjødsle, for da må man klippe så ofte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.