Det er varslet fantastisk vær i pinsen og jeg skal straks handle mat. Jeg tenker at slikt vær krever grillmat eller annen mat man kan lage på utekjøkken, men jeg har så få ideer. Det har en tendens til å bli mye det samme når vi griller. Kom med inspirasjon! Jeg skal handle på en Kiwibutikk, så helst noe som kan kjøpes der. Det må også være relativt lettvint og helst ikke kreve mye forberedelser.
Ørretfilet er godt. På Rema får man kjøpt i aluminiumsformer som man setter rett på grillen, vet ikke om Kiwi har noe lignende?
Ellers pleier jeg å grille asparges (de er i sesong nå og derfor billigere enn ellers), hjertesalat (delt i fire på langs, slik at bitene henger sammen), blomkålbuketter og squash i skiver. Legg dem rett på grillen på indirekte varme til de er lett brunet, cirka fem minutter. Lag en dressing av litt olje, balsamico, salt, pepper og chilli og ha det i et dypt fat. Putt grønnsakene oppi etter at de er grillet. Da trekker de til seg masse smak, og du slipper å grise til grillen.
Maiskolber er også godt og enkelt. Grilles naturell, serveres med smør og salt eller kryddersmør.
Vi pleier også å koke poteter med skallet på og så legge de rett på grillristen og klemme de lett, så de blir litt flate. La de ligge et par minutter på hver side, så får de digg stekeskorpe. Kjempegodt med smør eller en eller annen rømme/yoghurtdressing til!
Grønnsakspakker er godt, og kan varieres i det uendelige. Og jeg har planer om å teste grillet ananas, som jeg har sett anbefalt av flere den siste uken.
Jeg lager alltid grillspyd som et alternativ til pølsa som ungene helst vil ha. Bruker kjøttboller og røkte kjøttpølser (evt mer kvalitetspølser med mer smak) og grønnsaker som feks cherrytomater, rødløk, paprika, squash el.l.
Kiwi sin nye grillmatserie, Sticks, har noen veldig gode ting. Ikke alt er like godt, men kyllingspyd med hvitløk og ingefær er nydelige, og det samme er den lettrøkte pepperlaksen på spyd. Den er virkelig god. Jeg har ikke smakt falaflene deres (også beregnet på grill) ennå, men har lyst.
Ellers griller vi nesten daglig skiver av søtpotet, paprika, asparges, halve avocadoer, halve lime. Alt dette er godt med feta på. Alt av grønnsaker blir bedre på grillen, spør du meg.
Rett på grillen. Jeg er ikke så glad i å grille på folie eller i form, da blir det liksom mer kokt enn stekt. Mannen river seg litt i håret, da. Særlig når jeg kommer med kyllingfileter dyppet i hoisin- eller teriyakisaus.
Paprika deler jeg i tre-fire store, flate skiver og griller som det er. Søtpotet blir mye fortere mørt hvis det har litt olje på seg, ikke spør meg hvorfor. Avocado er godt med bare salt og pepper. Salt og pepper på søtpotet også. Asparges som det er. Så krydrer jeg heller etterpå.
Har også testet Prior sin nye sommerkylling de selger på Kiwi. Den er spiseklar står det. Er med kokos og noe mer. Har bare varmet i ovn. Begge barna likte den godt. Må være populær for utsolgt både i går og i dag.
Jeg lager ofte kyllingspyd. Da har jeg på kyllingfilet delt i biter, maiskolbe delt i biter, squash, paprika, løk, champignon og eventuelt cherrytomater.
Jeg pensler med grillolje og krydrer med det krydderet vi liker best.
Ellers elsker vi spareribs! Koker dem først 45 min i cola, pensler godt over med bbqsaus og krydrer. Nam!
Laks/ørret i folie er også godt. Med eller uten pesto.
Grillet asparges, nam. De marinerer jeg litt i olje og salt en stund, før jeg legger dem rett på grillen.
Jeg deler kyllingfilet mindre biter og vender dem i olje og Toro tandoori masala-krydder (som ikke har noe særlig med tandoori masala å gjøre egentlig.) Naboen lurte på hva det var som lukta så godt her om dagen, da lå dette på grillen.
Vi lager en variant av den brokkolisalaten mye, men bytter ut pinjekjerner og tranebær/ granateple med solsikkekjerner og rosiner. Det er dyre råvarer, så fordi vi bruker den mye til hverdags... :ja:
Ellers liker vi pølser med smak, f.eks. bratwurst og italiensk landpølse ( de er fra Grøstad gris,men kiwi har vel ihvertfall bratwurst, tror jeg).
Barn liker å grille dessert, f.eks. banan med sjokolade i (kan bare snitte litt i skallet og stappe inn, eller pakke i folie) eller s'mores - kjeks (digestive, eller mariekjeks..) med sjokolade og marshmallows mellom.
Det ungene elsker aller mest er grillspyd av lårfilet i marinade fra asiamaten. Bruker denne
Er ikke alltid så god til å komponere grillmåltid, men i dag har jeg laget potetsalat og broccoli madness salad. Brukte kewpie majones i begge siden det gir litt ekstra i forhold til smaksopplevelsen. Noen gode pølser, nevnte kyllingspyd og så kjøpte jeg spareribs. Ungene vil ha maiskolber og jeg tenkte å prøve søtpotetskiver.
Nam, så mye godt. �� Takk for tips. Skal teste det.
Vi er ikke noe flinke til å variere, her er det viktigst å bli fort mett.. Skikkelig guttefamilie, vi.
Det går i burger og stekte potetbåter i ovn. I går stekte jeg baconskiver på grillen og det gikk heldigvis fint.
Men får besøk i dag så skal grille kyllingfilet og skal prøve det tipset med å grille kokt potet med skallet på. Håper det funker med Beatepoteter. ��
Skal lage salat ved siden av, skal bruke av salaten i pallekarmen. Gøy. ��
Vi lagde brokkolisalaten det linkes til over her. Veldig godt, denne kommer vi til å lage igjen. Tror jeg tilpasser litt neste gang. Dropper bacon og bytter majonesen med noe mindre tungt.
Min lokale Kiwi hadde granateple til 15,- Ser det kom kommentar at det er ganske dyr ingrediens. På Meny her plerer de koste minst 25,-. Jeg kjøpte med resten her. :knegg:
Jeg har akkurat krydderet en flatbird her som skal på grillen i dag, så tror jeg at jeg skal lage salat med squash, granateple og babyleaf salat, kanskje med feta også.
Jeg prøver meg som regel bare frem når jeg griller, med varierende resultater.
Jeg vil få anbefale lårfilet av kylling på grillen, det er mer fett på det så jeg synes det smaker bedre og det skal mye mer til før det blir tørt. Jeg slenger det i en bolle med soyasaus, fiskesaus, lime, sesamolje, ingefær og chili etter smak så lenge jeg har tid til, og det blir veldig godt.
Fredag: grillspyd med svinefilet, paprika, rødløk og mais
Lørdag: surf n turf - scampi, laks og entrecôte. Bakt potet og sommerkål som tilbehør
Søndag: hjemmelaget burger - kjøpepotetsalat som tilbehør fordi lat.
Mandag: Grillet kyllingfilet som vi brukte i fajita. Brukte tacokrydder sammen med olje, marinerte en stund og griller filetene hele. Grillet løk og paprika også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.