Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger inspirasjon til grillmat

#1

Lhi-My sa for siden:

Det er varslet fantastisk vær i pinsen og jeg skal straks handle mat. Jeg tenker at slikt vær krever grillmat eller annen mat man kan lage på utekjøkken, men jeg har så få ideer. Det har en tendens til å bli mye det samme når vi griller. Kom med inspirasjon! Jeg skal handle på en Kiwibutikk, så helst noe som kan kjøpes der. Det må også være relativt lettvint og helst ikke kreve mye forberedelser.


#2

rajraj sa for siden:

Ørretfilet er godt. På Rema får man kjøpt i aluminiumsformer som man setter rett på grillen, vet ikke om Kiwi har noe lignende?

Ellers pleier jeg å grille asparges (de er i sesong nå og derfor billigere enn ellers), hjertesalat (delt i fire på langs, slik at bitene henger sammen), blomkålbuketter og squash i skiver. Legg dem rett på grillen på indirekte varme til de er lett brunet, cirka fem minutter. Lag en dressing av litt olje, balsamico, salt, pepper og chilli og ha det i et dypt fat. Putt grønnsakene oppi etter at de er grillet. Da trekker de til seg masse smak, og du slipper å grise til grillen.

Maiskolber er også godt og enkelt. Grilles naturell, serveres med smør og salt eller kryddersmør.

Vi pleier også å koke poteter med skallet på og så legge de rett på grillristen og klemme de lett, så de blir litt flate. La de ligge et par minutter på hver side, så får de digg stekeskorpe. Kjempegodt med smør eller en eller annen rømme/yoghurtdressing til!



#4

Unicorn sa for siden:

Grønnsakspakker er godt, og kan varieres i det uendelige. Og jeg har planer om å teste grillet ananas, som jeg har sett anbefalt av flere den siste uken.


#5

Noba sa for siden:

Jeg lager alltid grillspyd som et alternativ til pølsa som ungene helst vil ha. Bruker kjøttboller og røkte kjøttpølser (evt mer kvalitetspølser med mer smak) og grønnsaker som feks cherrytomater, rødløk, paprika, squash el.l.


#6

Magica sa for siden:

Brokkolisalat med bacon og granateple er kjempegodt tilbehør.


#7

Input sa for siden:

Vi pleier å grille hodekål, og spiser det med hasselnøtter.


#8

Hyacinth sa for siden:

Kiwi sin nye grillmatserie, Sticks, har noen veldig gode ting. Ikke alt er like godt, men kyllingspyd med hvitløk og ingefær er nydelige, og det samme er den lettrøkte pepperlaksen på spyd. Den er virkelig god. Jeg har ikke smakt falaflene deres (også beregnet på grill) ennå, men har lyst.

Ellers griller vi nesten daglig skiver av søtpotet, paprika, asparges, halve avocadoer, halve lime. Alt dette er godt med feta på. Alt av grønnsaker blir bedre på grillen, spør du meg.


#9

Retz sa for siden:

Kyllingfileter fylt med mozzarella og soltørkede tomater. Gjerne med urter etter ønske; rosmarin, timian, basilikum eller det du liker best.


#10

Magica sa for siden:

Legger du dette rett på grillen? eller har du det i aluminiumsformer eller lignende?


#11

Hyacinth sa for siden:

Rett på grillen. Jeg er ikke så glad i å grille på folie eller i form, da blir det liksom mer kokt enn stekt. Mannen river seg litt i håret, da. Særlig når jeg kommer med kyllingfileter dyppet i hoisin- eller teriyakisaus.

Paprika deler jeg i tre-fire store, flate skiver og griller som det er. Søtpotet blir mye fortere mørt hvis det har litt olje på seg, ikke spør meg hvorfor. Avocado er godt med bare salt og pepper. Salt og pepper på søtpotet også. Asparges som det er. Så krydrer jeg heller etterpå.


#12

Majka sa for siden:

Vi skjærer også grønnsaker i skiver og griller direkte på grillen. Paprika, squash, fenikkel, løk er favoritter.Tilpasser litt til hva vi ellers har.

Som Magica har vi i det siste begynt med brokollisalat med granateple. www.nrk.no/mat/brokkolisalat-1.15008693


#13

Tjorven sa for siden:

Vi har også laget den brokkolisalaten, og den er kjempegod. :nam:

Vi grillet hjertesalat i går, og det ble skikkelig godt. Særlig med masse revet parmesan.


#14

veobra sa for siden:

Grillet laks med kryddersmør er velig godt. Vi griller i de formene den kommer i.
Ferdigkokte poteter som varmes på grillen og også får kryddersmør.


#15

millact sa for siden:

Jeg kjøpte de sticksene. Gleder meg til å teste.


#16

Hyacinth sa for siden:

Vi likte dem kjempegodt. Den med chili og appelsin var mer kjedelig, og svinet likte vi ikke. Det var litt seigt.


#17

millact sa for siden:

Kjøpte kylling med ingefær og hvitløk.

Har også testet Prior sin nye sommerkylling de selger på Kiwi. Den er spiseklar står det. Er med kokos og noe mer. Har bare varmet i ovn. Begge barna likte den godt. Må være populær for utsolgt både i går og i dag.


#18

Taien sa for siden:

Jeg lager ofte kyllingspyd. Da har jeg på kyllingfilet delt i biter, maiskolbe delt i biter, squash, paprika, løk, champignon og eventuelt cherrytomater.
Jeg pensler med grillolje og krydrer med det krydderet vi liker best.

Ellers elsker vi spareribs! Koker dem først 45 min i cola, pensler godt over med bbqsaus og krydrer. Nam!

Laks/ørret i folie er også godt. Med eller uten pesto.

Grillet asparges, nam. De marinerer jeg litt i olje og salt en stund, før jeg legger dem rett på grillen.


#19

Krem sa for siden:

Mangosalsa er supergodt til kylling eller svinefilet.




#22

Che sa for siden:

Mannen smakte gilde baconribs i går. De var visst kjempegode.


#23

Charlie sa for siden:

Vi lager en variant av den brokkolisalaten mye, men bytter ut pinjekjerner og tranebær/ granateple med solsikkekjerner og rosiner. Det er dyre råvarer, så fordi vi bruker den mye til hverdags... :ja:

Ellers liker vi pølser med smak, f.eks. bratwurst og italiensk landpølse ( de er fra Grøstad gris,men kiwi har vel ihvertfall bratwurst, tror jeg).

Barn liker å grille dessert, f.eks. banan med sjokolade i (kan bare snitte litt i skallet og stappe inn, eller pakke i folie) eller s'mores - kjeks (digestive, eller mariekjeks..) med sjokolade og marshmallows mellom.


#24

veobra sa for siden:

Vi har også noen aluminiumsformer. Fyller med halve tomater med olje og krydder eller sopp. Det blirr vel mer bakt enn grillet, godt uansett.


#25

Lyppa sa for siden:

Ei venninne pleier å grille halve nektariner som de har som tilbehør til kylling, det er veldig godt.


#26

Magica sa for siden:

Søtpotet på grillen var kjempegodt!


#27

zinatara sa for siden:

Det ungene elsker aller mest er grillspyd av lårfilet i marinade fra asiamaten. Bruker denne

Er ikke alltid så god til å komponere grillmåltid, men i dag har jeg laget potetsalat og broccoli madness salad. Brukte kewpie majones i begge siden det gir litt ekstra i forhold til smaksopplevelsen. Noen gode pølser, nevnte kyllingspyd og så kjøpte jeg spareribs. Ungene vil ha maiskolber og jeg tenkte å prøve søtpotetskiver.


#28

GinaK sa for siden:

Nam, så mye godt. �� Takk for tips. Skal teste det.
Vi er ikke noe flinke til å variere, her er det viktigst å bli fort mett.. Skikkelig guttefamilie, vi.
Det går i burger og stekte potetbåter i ovn. I går stekte jeg baconskiver på grillen og det gikk heldigvis fint.

Men får besøk i dag så skal grille kyllingfilet og skal prøve det tipset med å grille kokt potet med skallet på. Håper det funker med Beatepoteter. ��
Skal lage salat ved siden av, skal bruke av salaten i pallekarmen. Gøy. ��


#29

veobra sa for siden:

Vi lagde brokkolisalaten det linkes til over her. Veldig godt, denne kommer vi til å lage igjen. Tror jeg tilpasser litt neste gang. Dropper bacon og bytter majonesen med noe mindre tungt.

Min lokale Kiwi hadde granateple til 15,- Ser det kom kommentar at det er ganske dyr ingrediens. På Meny her plerer de koste minst 25,-. Jeg kjøpte med resten her. :knegg:


#30

Frøy sa for siden:

Jeg har akkurat krydderet en flatbird her som skal på grillen i dag, så tror jeg at jeg skal lage salat med squash, granateple og babyleaf salat, kanskje med feta også.

Jeg prøver meg som regel bare frem når jeg griller, med varierende resultater.


#31

Pappalille sa for siden:

Jeg vil få anbefale lårfilet av kylling på grillen, det er mer fett på det så jeg synes det smaker bedre og det skal mye mer til før det blir tørt. Jeg slenger det i en bolle med soyasaus, fiskesaus, lime, sesamolje, ingefær og chili etter smak så lenge jeg har tid til, og det blir veldig godt.


#32

Magica sa for siden:

Når jeg lager brokkolisalat blander jeg alltid majones med lettrømme eller yoghurt naturell.


#33

millact sa for siden:

De var nydelige! Kjøpes garantert igjen en av dagene.


#34

Neket sa for siden:

Denne helgen har vi grillet:

Fredag: grillspyd med svinefilet, paprika, rødløk og mais
Lørdag: surf n turf - scampi, laks og entrecôte. Bakt potet og sommerkål som tilbehør
Søndag: hjemmelaget burger - kjøpepotetsalat som tilbehør fordi lat.
Mandag: Grillet kyllingfilet som vi brukte i fajita. Brukte tacokrydder sammen med olje, marinerte en stund og griller filetene hele. Grillet løk og paprika også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.