frukt sa for siden:
Jeg trenger inspirasjon så jeg vil gjerne vite hva dere har på brødskiva, knekkebrødet eller hva dere nå bruker som underlag. :vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
frukt sa for siden:
Jeg trenger inspirasjon så jeg vil gjerne vite hva dere har på brødskiva, knekkebrødet eller hva dere nå bruker som underlag. :vilha:
Input sa for siden:
Jeg er verdens kjedeligste menneske når det gjelder mat, så jeg spiser 90% av knekkebrødene mine med Norvegia. En sjelden gang skeier jeg ut med salami eller spekeskinke. :knegg: Har agurk og/eller tomat oppå, uavhengig av pålegget.
Bergensis sa for siden:
Chili-aioli og eit par tre skiver kokt skinke.
Cottage Cheese og eplesyltetøy.
Brunost og bringebærsyltetøy.
jolie sa for siden:
Philadelphia, rødløk og spekeskinke.
Leverpostei, majones, tomat/agurk.
Majones, avokado, pepper og flaksalt.
Syrinx sa for siden:
Philadelphia, skinke og frisk basilikum
Majones, egg, tomat, salt og pepper
Avokado og skinke
Smør og fenalår
Cottage cheese og bringebærsyltetøy
Brie og valfritt syltetøy
Ruccola, spekeskinke og blåskimmelost
Leverpostei/grønnsakspostei med sylteagurk
Leverpostei og frisk purre
Myria sa for siden:
007 sa for siden:
Egg! Aller helst kokt egg. Minst to om dagen. Eller eggerøre og laks. Evt stekt egg og bacon.
Niobe sa for siden:
Jeg bruker hummus (oljefri) eller Philadelphia light som underlag. Det er ikke alltid jeg har på noe mer, men pastrami, røkt kalkun, rødløk, paprika, egg, kan hende.
Matilda sa for siden:
Brie og solbærsyltetøy
Spekeskinke med salatblad, jordbær og litt pepper
Avokado og tomat med rødløk, fetaost og havsalt
Norvegia med paprika
Ovnsbakt leverpostei med sylteagurk
Egg
millact sa for siden:
Norvegia
Røkt kalkunpålegg
Salami, funnet en god italiensk type fra Grilstad
Spekeskinke
Trois sa for siden:
Hellmans majones, pepper og agurk. Funket i 35 år
Blondie sa for siden:
Jeg spiser knekkebrød hver dag. Det er enten ost+agurk, leverpostei+agurk eller spekeskinke på dem. En sjelden gang kan jeg dra til med litt banan.
nokon sa for siden:
Eg har som oftast snøfrisk eller gulost på knekkebrødet mitt. Innimellom makrell i tomat eller leverpostei. Ein sjeldan gong brunost.
Fersken sa for siden:
Stort sett litt smør og noen tykke skiver Norvegia. Kan hende jeg slenger på litt paprika om jeg er i humør til det.
Timar sa for siden:
Gullsalami eller jubelsalami
Kokt skinke med nykvernet pepper
Grov leverpostei
Eplesyltetøy
Makrell i tomat, oftest fra tube.
I 90 % av tilfellene har brødskivene mine skinke eller salami.
Bayone sa for siden:
Rugsprø med Tine kremost eller havreknekkebrød med cottage cheese og hjemmelaget jordbærsyltetøy er gjengangere på jobb for meg. Ellers kan jeg slå til med spekeskinke, brie, honning og valnøtter.
Fløyel sa for siden:
Ristet grovbrød med egg og avocado m/nykvernet pepper. Egg må ikke være kokt mer enn i 7 min, så den har en lett rennende plomme. Det er min absolutte favoritt, spises i helgene.
Jeg er "periodespiser" av pålegg. Nå er jeg i spekeskinkemodus. Også har jeg funnet en italiensk spekepølse som jeg ikke kan navnet på og lappen er revet av, den er utrolig god.
Spiser kun brød til frokost.
zinatara sa for siden:
Brie med appelsinmarmelade
Mandelsmør med banan (jeg lager hjemmelaget mandelsmør i food processor og smaker til med litt honning og kanel)
Hummus med tomat og agurk
Hot Thai chili tunfisk med egg og litt majones
Lyppa sa for siden:
Philadelphia, agurk, grønn paprika og småtomater.
kamp sa for siden:
Servelat med pære.. på riskaker..
Charlie sa for siden:
HaPå, nå om dagen. :knegg: Fordi vi roterer på kriselageret i kjeller’n.
Peppermakrell er digg. Gjerne litt majones, på.
Makrellsalat. Makrell i tomat og majones røres sammen etter smak.
Eggesalat. Kan kjøpes eller lage selv. Massse egg! Majones, en type løk (foretrekker vårløk eller purre, men har sett rødløk brukt, også) . Eggene kokes og deles begge veier med eggedeler, løken finsnittes, blandes forsiktig med majones og litt salt. Kan brukes som den er, evt med litt skinke eller spekemat. Veldig pop, den går unna når vi lager det, så lager stor porsjon.
Leverpostei med sprøstekt løk.
Salami og agurk (jubelsalami. Alltid).
Agurk med salt.
Fiskepudding og majones. +reker, av og til.
Guilty pleasure - veldig sjelden nå til dags, lærte i barndommen av en som hadde bodd i Amerika: peanøttsmør, gulost og bringebærsyltetøy. - Tre pålegg! Amerikanerne er gærne! :knegg:
frukt sa for siden:
Takk for massene gode tips. :blomster: Det var jammen mye jeh ikke hadde kommet på selv.
-ea- sa for siden:
Peppermakrell.
mosol sa for siden:
Pesto, god skinke, alfalfaspirer og paprika er luksusskive her for tiden.
Eller klassikeren kaviar og gulost eller leverpostei med sylteagurk.
Malama sa for siden:
for tiden er "rester av grillet kjøtt fra middag tidligere i uken" en slager. Gjerne med tomat på.
Ellers går det mye i skinke eller hamburgerrydd mye av året.
Strutsen sa for siden:
Det er en ting jeg synes er vanvittig godt; glutenfritt chia-knekkebrød med ruccola, majones, kyllingskinge med pepper og hvitløk og litt hvitost på toppen. :hyper:
gnuri sa for siden:
Røkelaks og kokt egg
C3PO sa for siden:
Her går det i cheddar, ev. cheddar og salami
Brie, eller annen mykost
Leverpostei
Jeg spiser omelett med ost på skive til lunsj etter å ha løpt langtur.
Strå sa for siden:
En av favorittene mine er brødskive, meierismør, grovt peanøttsmør (ikke Mills) og et godt sjokoladepålegg, regnet i lag nedenfra og opp. Det hele toppes med skiver med banan. Det er både smaksrikt og kaloririkt.
Chablis sa for siden:
Kokt egg med paprika og agurk på
Ost
Banan
Acino sa for siden:
Jeg liker variasjon så feks:
Baconost (kavli sin)
Norvegia og enten spisspaprika eller agurk
Løkrull
Peppersalami
Svinebogrull
Jædarsylte
Sylteflesk
Ribberull
Sylteagurk
Vossafår
Kokt egg i skiver
Banan
Servelat
Bacon og rå løk
Fiskepudding
Røykt laks
Fenalår
Karbonade (deler gjerne i to så tynnere lag)
Leverpostei
Hamburgerrygg
Speilegg
Eggerøre
Stekt/bakt laks (om rester)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.