Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fudge?

#1

Karamell sa for siden:

Er det noen som har en god fudgeoppskrift på lager?

Myke, litt kremete karameller, altså.

Fra Wikipedia:
Fudge is a type of candy, usually extremely rich and flavored with cocoa. It is made by mixing sugar, butter, and milk and heating it to the soft-ball stage at 240°F or 115°C, and then beating the mixture while it cools so that it acquires a smooth, creamy consistency. Chocolate can also be mixed in to make chocolate fudge.



#3

Kneazle sa for siden:

Denne lagde jeg i fjor. Jummi. :nam:

Fudge

Du trenger;

50 g usaltet smør

450 g sukker

3 dl fløte

1 1/2 dl helmelk

3 ss vann (eller smak som f.eks brandy, kaffe etc)

Om ønskelig kan fudgen tilsettes forskjellig smak.
Her følger tre forslag:
225 g melk- eller kokesjokolade

115 g hakkede mandler, hasselnøtter, valnøtter el.lign

115 g kandisert frukt (kirsebær, appelsinskall, dadler el.lign)

Fremgangsmåte;

  1. Smør en ikke alt for stor firkantet form, min 20 cm. dyp.

  2. Ha sukker, fløte, smør, melk og vann (smak) i en tykkbunnet kjele.

  3. Varm opp under svak varme. Rør av og til.

  4. Massen bringes til kokepunktet og kokes videre til massen kan formes til en kule i kaldt vann. Rør av og til under kokingen for å forhindre at massen svir seg.

  5. For sjokoladefudge tilsettes sjokoladen på dette stadiet. Ta kjelen av platen og rør inn hakket sjokolade. Rør så kraftig. For nøtter/ kandisert frukt: Trekk kjelen av platen og tilsett. Rør kraftig til massen tykner litt.

  6. Helles i den smurte forma. Settes kjølig til massen har stivnet helt. Når fudgemassen er helt stivnet has den ut av forma og skjæres i firkanter med en skarp kniv.


#4

Miss Norway sa for siden:

:knegg: Knegger litt av Karamell som er på jakt etter karamell-oppskrift...


#5

Kneazle sa for siden:

Søren, jeg glemte å kommentere dét! Var jo derfor tråden fanget oppmerksomheten min i utgangspunktet. :humre:


#6

Enhjørning sa for siden:

Det var det første jeg tenkte også! :knegg:


#7

rajraj sa for siden:

Samme her! :fnis:


#8

Karamell sa for siden:

:knegg: DEt tenkte jeg ikke på en gang. :fnis:


#9

Che sa for siden:

mmm - fudge skal jeg også lage! - Jeg er egentlig for utålmodig til å lage det, men jeg skal sannelig gjøre det likevel!


#10

Mei sa for siden:

Oppskriften til Emma har jeg notert meg fra nett tidligere - den skal prøves ut i år. Jeg smakte vaniljefugde i London og falt totalt. Tenkte å prøve med flere forskjellige smaker - sjokolade, mokka, vanilje...

Må man ha sukkertermometer eller klarer man seg uten? Det står nemlig på julegaveønskelisten vår i år så jeg hadde håpet å slippe å kjøpe det før jul :sparke:


#11

Kneazle sa for siden:

Man klarer seg fint uten.:ja:
Jeg brukte forresten både kaffe og sjokolade, og det ble veldig god mokkasmak.


#12

Karamell sa for siden:

Laget denne! God. :D


#13

Enhjørning sa for siden:

Det da være feil??? Jeg har ikke så dype former altså, knapt nok en vaskebalje...

#14

Mei sa for siden:

Mine ble kornete og porøse :skuffet:

TO timer med røring, uten godt resultat? Jeg er sur!


#15

Karamell sa for siden:

Ja, den så jeg også. ;) Renget med det var 2 cm jeg.

Zol: mine ble også kornete og sprakk lett. Men smaken var veldig god. ;)


#16

Enhjørning sa for siden:

Mulig jeg er rar, men kornete og porøse er min foretrukne konsistens på fudge. :glis:


#17

Mei sa for siden:

Mine karameller blir alltid slik, derfor tenkte jeg at jeg kunne lage fudge istedet. Også ble de heller ikke slik jeg ville ha dem.

:gaah:

Neste år kjøper jeg smørbukk :nemlig:


#18

Gaffa sa for siden:

Oi dette må jeg prøve!


#19

Kneazle sa for siden:

:knegg:
Fudge skal være kornete og porøs, ikke jevn og seig som karameller. Det er liksom forskjellen. :dulte:
Selv kastet jeg en hel langpanne med altfor klissen fløtekaramellblanding i går. :gaah: God på smak, men det blir liksom ikke så sjarmerende når man må burke tenna for å skrape den ut av cellofanen...


#20

Mei sa for siden:

Jo men min fudge henger ikke sammen engang. Den er bare smuler :skuffet:


#21

Kneazle sa for siden:

Uffda. :humre:


#22

Karamell sa for siden:

MIn henger sammen, men knakk litt når jeg skar i den.


#23

Karamell sa for siden:

Nå må jeg rett og slett hente meg en godbit fra boksen! :nemlig:


#24

Hjertensfryd sa for siden:

Oppskrifter med marshmellows

Fudge

75 gr. smør
6 ¼ dl sukker
1 ¾ dl vikingmelk
300 gr. Sjokolade
200 gr. Marshmellows
ca 2 dl. Valnøtter ( kan sløyfes )
1 ss vaniljesukker, eventuelt 1 ml vaniljearoma ( kjøpes fra panduro el. Sunvita)

Kle ei form på ca. 25x35 cm med sølvfolie før du begynner.
Hakk sjokolade og nøtter i småbiter

Nå begynner moroa…

Varm vikingmelka på middels varme i en kasserolle som rommer minimum 3,5 liter

Ha sukkeret oppi og kok opp på middels varme. Rør hele tiden med ei tresleiv.

Ha i marshmellows og smør. Kok opp og la det fosskoke i 4,5 minutter. Ta tiden fra det begynner å boble.

Hvis du underveis får brune flak oppi kasserollen er dette et tegn på for sterk varme.

Ta kasserollen av plata og rør i sjokolade og nøtter. Rør til sjokoladen er helt smeltet og ha røren i forma.

Avkjøl

Fjern forma og folien, og kutt oppi biter.

Ikke vær redd for å eksperimentere med type sjokolade, så lenge den ikke inneholder marsipan, gele osv
Eks: stratos, hvit sjokolade……..

Sjokoladefudge (ca 40 biter)
1,5 dl H-melk
350 g melis
100 g sukker
100 g grovhakket mørk sjokolade
½ dl sirup
150 g marshmallows i biter
100 g hakkede valnøtter
150 g meierismør

Varm melken forsiktig sammen med melis og sukker. Tilsett smør, sjokolade og sirup. Kok opp under lokk og la småkoke ca 2 minutter. Ta av lokket og la koke til massen er passe fast, men likevel myk. Ca 10-12 minutter. Sett kjelen i kaldt vannbad.
Visp til massen blir kremaktig og litt lysere. Tilsett marshmallows og nøtter og hell i en bakepapirkledt firkantet form (ca 20x20 cm).
Avkjøl litt og marker firkanter med en spiss oljet kniv. Sett til avkjøling og skjær i biter ved servering.

Sjokoladefudge

Dette er snacks som er lett og morsom å lage. I tillegg dekker den ethvert sjokoladebehov.

1½ dl melk
350 gr melis
100 gr sukker
150 gr smør
100 gr mørk kokesjokolade grovhakket
½ dl honning
150 gr marshmallows oppdelte
100 gr valnøtter hakket

Slik gjør du
Varm melken forsiktig sammen med sukker og melis i en kjele. Rør med treskje til sukkeret har smeltet. Tilsett smør, sjokolade og honning under omrøring. Kok opp under lokk og la det koke i 2 minutter. Løft av lokket og kok til massen er passe fast, men likevel myk, ca. 12 minutter.

Sett kjelen i kaldt vannbad. Visp til massen er kremaktig og har lysnet litt. Tilsett marshmallows og valnøtter. Hell massen i en firkantet form, 20 x 20 cm, dekket med bakepapir.

Avkjøl litt, marker firkanter i massen med en spiss oljet kniv. Sett fudgen kjølig og skjær den i biter.


#25

Fiffi sa for siden:

Hørtes nyyydelig godt ut!
Må prøves:D


#26

Anne sa for siden:

Koke hvor lenge før den skal i formen?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.