Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp! Hengekøyeovernatting!

#1

Hyacinth sa for siden:

Poden (16) skal på klassetur (10. trinn, avslutning), og køssseturen (1 natt) skal pga smittevernhensyn foregå slik at alle må ha med hver sin hengekøye og egen mat.

Vel. Vi er ingen friskusfamile, eller, iallfall ikke sove i naturen-familie. Derfor har vi ikke sånt utstyr og jeg vet heller ikke hvordan det skal brukes. Vi skal vel alltids få lånt en hengekøye, håper jeg. Jeg er ikke villig til å kjøpe en. Men med fare for virke helt idiot: Er det bare å henge den opp og sove i den, liksom? :blånn: Må/bør man ha en del ekstrautstyr?

Han kommer vel ikke til å sove så mye uansett, men for min egen del ser jeg gjerne at han får litt søvn. Han blir nemlig rimelig utrivelig å dele hus med etter en søvnløs natt, det har jeg smertelig erfart...


#2

Billa sa for siden:

Vel, jeg var på hengekøyetur i Pinsen, og med mitt sedvanlige kontrollbehov (og hang til komfort) var det å sove ute i hengekøye noe jeg faktisk hadde gruet litt for :sparke: Men, det gikk over all forventning. Jeg sov en del, og selvom jeg må ha sett rimelig punktert ut der jeg lå med myggnettingen i ansiktet fordi jeg ikke visste at den skulle bindes opp som et "tak", så var det en utelukkende positiv erfaring. Jeg hadde skjønt at alt måtte med i køya med én gang (for å unngå å stå opp), og selvom soveposen nok kunne vært varmere, så holdt det greit med ull overalt og lue på hodet. Det gikk fint :)


#3

millact sa for siden:

Har to speidere. Godt liggeunderlag. Gjerne en flaske med noe varm drikke om man våkner tidlig. Han kan godt ha skinn under soveposen om dere har det. Stram snorene godt for hengekøyen siger i løpet av natten. Et ekstra teppe er også lurt.


#4

Isprinsessen sa for siden:

Liggeunderlag og selvfølgelig sovepose. Det er lurt med myggnett, men det er mulig å smøre seg med myggmiddel før man legger seg også. Det kan være lurt å ha med ekstra tau i tilfelle de to trærne man vil henge i står litt langt fra hverandre.


#5

Input sa for siden:

Heng den stramt nok, og med fotenden høyere enn hodet, så går det fint. Men det er kaldt å sove i hengekøye, så han må ha varm nok sovepose og liggeunderlag i hengekøya.

Dere bor ikke i Oslo-ish? Om dere gjør det, låner jeg bort.


#6

Timar sa for siden:

Vanlig liggeunderlag, av typen Bamse, funker veldig bra. Trenger ikke å være oppblåsbart. Det viktigste er at det ikke er så glatt at det sklir.

Og selv om det er superenkelt å henge opp hengekøye, så anbefaler jeg å teste oppheng før tur. Det er ulike stropper og ulikt opplegg for myggnetting på de ulike typene.

Varm nok sovepose. Ullundertøy, varme sokker, tynn lue og buff på i soveposen.

Mat trenger ikke å gjøres vanskelig. Vi hadde med oss nystekt pizza sist vi var på tur. Kunne med fordel hatt en kjølebag til frokosten, men gikk helt fint uten også.

Ørepropper og maske foran øynene bør vurderes om han er var på søvn. Det er lyst nesten hele natta nå, og det blir sikkert mye lyd med mange ungdommer sammen.


#7

veobra sa for siden:

Det har vært solgt gørmye hengekøyer i det siste. Det bør være mulig å finne noen som vil låne bort.



#9

Niobe sa for siden:

Frilager.no har hengekøyer og alt annet utstyr til leie. Man bør ha liggeunderlag eller tynn madrass i hengekøyen. Og gjerne lammeskinn.


#10

millact sa for siden:

Her i byen har vi BUA som låner ut utstyr gratis. Vi lånte vinterutstyr der til en speidertur. Finnes det hos dere?


#11

Malama sa for siden:

Frivillighetssentralen gjør det her. Det er vel i de fleste kommuner et eller annet.


#12

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk! :blomst: Suger til meg alle tips!

Input: Så snilt av deg! Vi bor i Rogaland. Men skal sjekke sånne lånegreier som det tipses om her.

Det er ikke mygg på disse kanter. Knott, derimot...


#13

Niobe sa for siden:

Jo, det er mygg her. Og særlig ved sånne vann hvor man typisk har hengekøyeoverantting.


#14

GinaK sa for siden:

Supre tips. :)


#15

Hyacinth sa for siden:

Da må det ha kommet de siste årene? Jeg ble alltid fortalt som liten at det ikke var mygg her, og jeg så heller aldri noen. På Østlandet, derimot, ble vi spist opp. De siste årene har jeg forresten sett mygg på badet mitt, særlig om vinteren. Det kom jeg på nå.


#16

polarjenta sa for siden:

Her hos oss er det frivillighetssentralen som driver Bua. Flott tilbud.


#17

millact sa for siden:

Hos oss er det kommunen.


#18

Niobe sa for siden:

Det har vært mygg her i 39 år, hvert fall.


#19

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg bor jo i byen. :knegg: (Når det er sagt, har jeg aldri sett en mygg på hytta i Ryfylke. Men knott er det mye av.)

Jeg sitter og lurer på om dette hadde vært like greit som en hengekøye. Kom nettopp over annonsen i avisa. Det er lov med telt på turen:

www.vg.no/annonsorinnhold/biltema/telt2020/


#20

frukt sa for siden:

Jeg har denne hengekøya og liggeunderlag du kan få låne om nødvendig. Den er veldig lett å henge opp. :)


#21

Niobe sa for siden:

Man sover mye mer behagelig i hengekøye enn pop-up telt.


#22

millact sa for siden:

Den har speideren også kjøpt flere av. De er gode.


#23

Hyacinth sa for siden:

Jeg er ikke så bekymret for komforten hans. Men hvis det er enklere å skaffe, så er det helt flott.


#24

Hyacinth sa for siden:

Så snilt av deg! Tusen takk! Jeg sjekker litt rundt og så har jeg deg i bakhodet. :)


#25

frukt sa for siden:

Bare hyggelig det. :)


#26

Hyacinth sa for siden:

Ovenfornevnte 16-åring befinner seg nå på hengekøyetur. En av mannens kompiser hadde en sånn hammockhengekøye. Det blir sikkert kjekt, og det er strålende sol og 27 grader. Jeg har imidlertid lest meg fram til at det blir kaldt om nettene uansett, så jeg foreslo både ullsokker og lue. Guttungen er ikke alltid like mottakelig for råd, kan man si. :knegg: Så han har verken det eller annen ull med seg. Han tenker å sove i joggebukse og t-skjorte («mamma, det er meldt omtrent tropenatt»), og han har med en fleece han vil bruke som pute.

Vel, han får lære the hard way. :himle:


#27

Hyacinth sa for siden:

Eventuelt får han rett. Jeg har jo ikke peiling.


#28

Fintdethei! sa for siden:

Denne helgen tror jeg det er han som får rett....


#29

Niobe sa for siden:

Vi sov i hengekøye i natt. Jeg sov i langermet superundertøy-trøye og shorts. Lange ermer, for jeg liker ikke å ha dem inni soveposen. Det var varmt, jeg måtte opp med glidelåsen på soveposen. Men vi hadde også tarp over, for det regnet litt.


#30

Input sa for siden:

Det tror ikke jeg, men jeg er jo som kjent kald av meg.


#31

Hyacinth sa for siden:

Han er 16. Jeg kjenner jeg driter litt i det. ond :moahaha:


#32

Synnemor sa for siden:

Mulig han vil savne noe langermet, men ellers går det nok bra i natt. Jeg lå ute på verandaen i sovepose natt til i dag etter en lang løpetur på fjellet i går kveld/natt. Hadde på tynn ulltrøye og ullstilongs +tynne ullsokker og vrengte av meg sokker og stillongs etter 3 minutter. Utpå morrakvisten måtte jeg åpne glidelåsen i soveposen helt ned fordi det var uvanlig varmt ute i vestlandsnatten.


#33

Hyacinth sa for siden:

Høres fantastisk ut!

Det tiltaler meg faktisk å sove ute. Iallfall i noen timer. Jeg virker virkelig ikke uten nok søvn, og stabil søvn, så en hel natt er å be om trøbbel. Men det virker fint! :elsker: Hvis jeg kunne sovet på terrassen min (og det kan jeg jo selvsagt gjøre), så kanskje. (Eller er å sove på terrasse/i hage å be om at øksemordere og voldtektsforbrytere skal komme? Har jeg hørt for mye på true crime?)

Tror egentlig det er best for meg å ligge i hengekøye på dagtid. :knegg: (Ikke pga skumle menn, men pga søvnen.)

Mannen er mer friskus enn meg. Han har gått mye i fjellet og sovet en del i telt. Jeg liker godt å være i skogen jeg også.


#34

Synnemor sa for siden:

Det ER fantastisk å sove ute! Kjøpte hengekøye nylig og skulle egentlig sove i den i natt, men jeg kom hjem fra løpeturen min etter at barna hadde sovnet og hvis jeg hadde begynt å
montere hengekøya da hadde de garantert våkna. Dermed ble det sovepose på sofaen på verandaen! Jeg sover egentlig dårlig andre steder enn i senga, men utesoving funka bra!! Jeg bor sånn til at det er større sjanse for å få en elg eller et rådyr på besøk enn en øksemorder tror jeg :knegg: Var ikke redd, det var jo lyst ute!


#35

Hyacinth sa for siden:

Lå du rett på verandaen da, eller på solseng eller noe?

Det med lyst er litt av problemet mitt. Det er for lyst til å sove for tiden. Inne også. Vurderer å kjøpe en sånn øyemaske.

Edit: Glem det, ser nå at du skrev sofa. :knegg: Er trøtt nå.


#36

Malama sa for siden:

Vurderer også øyemaske.

Bill.mrk ligger i telt med etnpsr av ungene. Liker egentlig å sove ute, men det er jo så lyyyyyyyst!


#37

Blånn sa for siden:

Det går visst an å overnatte i hengekøya uten liggeunderlag og med dyne og pute. Minsten sover fortsatt etter at han bestemte seg for å sove ute i natt.


#38

Hyacinth sa for siden:

Wow!


#39

Synnemor sa for siden:

Øyemaske er lurt, for lyset kan jo være et problem. Jeg hadde ikke maske, men må skaffe meg det.
Det er lurt å sove på verandaen/nært hjemme første gang man sover ute, for da er det bare å tusle inn i senga om man ikke klarer å sove ;)


#40

Hyacinth sa for siden:

Hehe.

Guttungen er hjemme nå. De ba om å bli hentet ca kl 10, selv om de skulle være der til 14. De hadde ikke sovet fordi de hadde blitt spist opp av knott. :knegg:

Nå ligger han på senga med mobilen og grynter bare hvis vi snakker til ham. Ellers er han helt taus. :knegg: Han insisterer på å ha dør og vindu lukket på rommet sitt, til tross for at det er minst 30 grader der inne og helt tett og innestengt luft...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.