Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er dere fortsatt på hjemmekontor?

Er du fortsatt på hjemmekontor?

  • Ja
    67 stemmer
  • Nei
    47 stemmer
  • Annet
    16 stemmer
#1

Avatar sa for siden:

Hvordan er det på deres arbeidsplass, er dere fortsatt på hjemmekontor?


#2

Magica sa for siden:

Vi har fått beskjed om at ordningen med hjemmekontor opphører og vi skal tilbake på arbeidsplassen mandag 8.juni. Jobber på kontor på fylkeshuset.


#3

Neket sa for siden:

Vi har annenhver uke på jobb, annenhver hjemme. I teorien i hvertfall. Jeg har kontoruke denne uken, hjemmeuke neste.

Det er ikke akkurat fullt her da. Tipper rundt 20%.


#4

Blå sa for siden:

Vi har fått beskjed om at vi i hvert fall sitter på hjemmekontor ut denne uken og at det kan bli forlenget.

Det arbeides med et opplegg for at vi skal kunne begynne å komme tilbake, men det blir ikke alle hver dag. Forhåpentligvis får vi noen dager på kontoret hver uke etter hvert. Men jeg kan nok bli sittende hjemme til sommerferien.


#5

Nenne sa for siden:

Både ja og nei. Vi kan være maks 20 her, men mange reiser (igjen) en del, så det betyr stort sett at de som vil kan være på kontoret, men vi må skrive oss opp for å sikre at vi ikke blir for mange og at den ansvarlige vet hvem som er her.


#6

GeekyGirrrl sa for siden:

De som vil jobber hjemmefra og de som vil jobber på kontoret. Jeg har lagt meg på to dager i uken på kontoret.

Og det tror jeg blir fortsettelsen og. Sparer utrolig mye reisetid! :)


#7

Heilo sa for siden:

Min arbeidsplass innfører kontor som hovedregel fra i morgen. Jeg har av ymse årsaker ikke noe kontor for øyeblikket så jeg må ha hjemmekontor ut måneden.


#8

Spoon sa for siden:

Jeg sitter fortsatt hjemme. Vi har muligheten til å dra på jobb om vi trenger det, men skal gi beskjed slik at det ikke blir for mange på en gang. Mine oppgaver kan jeg gjøre hjemmefra, så jeg holder meg hjemme til sommeren. Sparer tid i hverdagen på det, og får jobbet godt og selvstendig her hjemme. :)


#9

Blånn sa for siden:

Jeg er på jobb hver dag. Fungerer dårlig med hjemmekontor på en skole. :knegg:


#10

Galathea sa for siden:

De som vil kan melde inn behov og får sitte på jobb, jeg har eget kontor hjemme så sitter fortsatt hjemme. Dette gjelder fram til 15. juni, har ikke fått noen som helst signaler på hvordan det blir etter 15. juni, sitter i relativt trangt kontorlandskap, så er spent på hvordan arbeidsgiver har tenkt framover.

Jeg sparer en del reisetid og får jobba greit hjemmefra, men tenker å reise inn til jobb 1-2 dager i uka f.o.m neste uke, begynner å bli litt lei av å se de samme veggene nå etter snart 3 mnd og savner det sosiale...


#11

Magica sa for siden:

Hos oss er det veldig bombastisk på at vi IKKE kan ha hjemmekontor lenger, og det irriterer meg litt for alle har gjort en fantastisk jobb på hjemmekontor og det er veldig fleksibelt å kunne ha muligheten. Nå kan vi bare ha hjemmekontor hvis vi har legeerklæring på risikogruppe, eller hvis vi er småsjuke. Jeg kunne tenkt meg et par dager i uka hjemme.

Vi har cellekontor.


#12

Martis sa for siden:

Vi har ikke tvunget hjemmekontor lenger, men jeg gjør litt begge deler. Har vært vill og gal og hatt et eksternt leverandørmøte i dag, første gang på 3 mnd.
Vi har landskap og sitter forholdsvis tett, så det er greit at ikke alle er her samtidig.


#13

Che sa for siden:

Jeg svarte "annet", men delvis har nok vært mer korrekt. Er på jobb noen timer to dager i uken sånn ca - styrer det selv. Jeg deler kontor for tiden, så jeg og min medkontorist deler tidspunkt litt mellom oss + at jeg har 1,5 time undervisning to av tre uker. Er nok ikke tilbake på jobb for fullt før etter sommeren vil jeg våge å anta.


#14

My sa for siden:

Fra og med denne uka er hovedregelen at alle skal være på kontoret. Så nå er det fullt hus her hos oss. Åpent kontorlandskap, ingen parkeringsmuligheter. Etat i kommuneadministrasjonen.


#15

Millen sa for siden:

Satt på hjemmekontor på ubestemt tid. Tror det blir ut året.


#16

veobra sa for siden:

Hovedegelen er hjemmekontor. Statlig arbeidplass med flere tusen ansatte. Vi kan komme en til to dager i uka, det må avklares først.


#17

Tallulah sa for siden:

Delvis, vi styrer det litt selv.


#18

Toffskij sa for siden:

Kun hjemmekontor på ubestemt tid.


#19

polarjenta sa for siden:

Jeg har eget kontor, så jeg er tilbake. Hadde hjemmekontor i begynnelsen, litt for at det var greit å være hjemme når det var hjemmeskole. Jeg har innimellom hjemmekontor fordi det enda arrangeres teamsmøter og tlfmøter og de syns jeg det er greiest å ha hjemme.


#20

Bluen sa for siden:

Her er det nok mange mellomting, tenker jeg. Jeg har fortsatt hjemmekontor, men var på tirsdag på jobb for første gang siden 11. mars. Det blir nok omtrent én kontordag i uka fram til ferien om én måned. Det anbefales fortsatt å begrense reisene med kollektivtrafikk, og det er grenser for hvor ofte jeg gidder å sykle 2 x 25 bratte km om dagen. Kollegaer som bor i Oslo eller kjører bil, er stadig oftere på kontoret.


#21

Fersken sa for siden:

Hovedregel er hjemmekontor for min etat også. Så jeg blir nok sittende i alle fall til etter sommerferien.


#22

Lavender sa for siden:

Vi har fått beskjed om å bli på hjemmekontor til 1. September.


#23

Miromurr sa for siden:

Ordningen med hjemmekontor opphører i morgen, 5. juni. Jeg stemte nei, selv om jeg er hjemme i dag.


#24

Adrienne sa for siden:

Jeg er for det aller meste på hjemmekontor og kommer til å være det en god stund fremover. Vi har såvidt begynt å åpne opp kontorene våre, men min avdeling er ikke i prioritert gruppe, noe som er helt naturlig.

Hele avdelingen har fått tildelt plasser som tilsvarer rundt 20 % og vi rullerer på bruken, men de som må reise kollektivt til jobb kan kun gjøre det om reisen ikke trosser smitteverntiltak, og det inkluderer meg.

Jeg tror ikke vi er tilbake i tilnærmet vanlig drift før tidligst etter sommeren.


#25

Anne C sa for siden:

Jeg har siste dag med hjemmeskole/kontor i dag.


#26

Addison sa for siden:

Vi har åpnet kontorene igjen i begge byer. Gode smittevernregler, vi har alle cellekontorer. Men det er mange som fortsatt velger hjemmekontor, noe de har anledning til etter eget behov og ønske nå. Jeg velger nå å kjøre til kontoret hver dag, holdt på å bli koko av å sitte hjemme dag ut og dag inn. Men mitt ekstroverte jeg ønsker seg nok kollegene tilbake, får ikke helt dekket det sosiale behovet og føler meg egentlig litt ensom her jeg sitter. :sukk:


#27

allium sa for siden:

Vi får komme tilbake snart hvis vi ikke trenger kollektivtransport og finner et sted å parkere hvis vi kjører bil. Det siste er utopisk i Oslo sentrum. Så jeg blir vel sittende til over sommeren tenker jeg.


#28

IOA sa for siden:

Vi har hjemmekontor for de som ønsker, men skal tilbakeføres i to puljer, 15. og 29. juni. Jeg er i siste pulje, og skal ha ferie, så jeg kommer ikke til kontoret før i juli. Vi sitter i landskap alle sammen. Bor eller jobber ikke i Oslo.


#29

Tjorven sa for siden:

Ja, jeg er fortsatt på hjemmekontor og arbeidsgiver har gitt beskjed om at vi skal belage oss på å sitte på hjemmekontor ut året. (Og samtidig gitt beskjed om at det kan endres, men at det er det vi skal være innstilt på.)

Arbeidsplassen er midt i Oslo sentrum og vi har ikke tilgang på parkeringsplasser.


#30

millact sa for siden:

Jeg har vært tilbake noen uker. Trivdes bedre på hjemmekontor. Får se om jeg ber om å få det en gang i uken fra høsten av.


#31

Blondie sa for siden:

Begge deler. Jeg er fysisk på jobb hvis jeg har undervisning og/eller samtaler med elever eller kolleger. Utenom dette er det hjemmekontor og kommunikasjon via Teams.


#32

celebelen sa for siden:

Vi velger selv. Alle har cellekontor og kan kjøre til jobb.


#33

shute sa for siden:

Nei, mitt team er fullt tilbake fra denne uken. Vi har vært på delvis hjemmekontor siden 12. mars. En del av resterende kolleger er fremdeles på delvis hjemmekontor, rotasjon for å ha nok kontorer til at alle kan sitte enkeltvis.

Fungerer fint, men blir antagelig kronglete ifht kollektivtransport når resten av verden også begynner å gå på kontoret. Jobber i Oslo sentrum og flertallet reiser kollektivt.


#34

Adrienne sa for siden:

Det er et vesentlig punkt hos oss også. Det er noen få parkeringsplasser tilgjengelig, men ikke i nærheten nok hvis folk som vanligvis tar kollektivt skal kjøre bil.

Når vi i tillegg har store, åpne landskap, der pultene står tett, er det utopi å tro at vi alle skal komme oss tilbake på kontoret før man har en vaksine klar. Da har jeg mer tro på rullering og utstrakt bruk av hjemmekontor og Teams.


#35

Charlie sa for siden:

Vi er oppfordret til hjemmekontor, men tillatt å gå på jobb. Velger stort sett hjemmekontor, men er fysisk tilstede på jobben 1-2 dager per uke.


#36

Polyanna sa for siden:

Mest hjemme. Styrer selv, men kunde sitter spredt i hele Europa, så det er uansett hipp som happ hvor jeg sitter. Hovedkontoret (kundens) her i Oslo er fortsatt ganske tomt. På eget hovedkontor (der jeg er i dag) er det stadig flere mennesker. (Dessverre - i vår bransje er det er veldig dårlig tegn med mange folk «inne»...).

Blir nok hjemmekontor stort sett til utpå høsten.


#37

Polyanna sa for siden:

Og så syns jeg det er forstemmende at folk ikke får LOV til å ha hjemmekontor. Fikk en smak av 2020, det fungerte fint, men la oss likevel sporentreks dra tilbake til 1900-tallet. :dåne:


#38

løve70 sa for siden:

Fremdeles hjemmekontor på meg. Vi begynner å åpne 15.juni på noen av kontorene våre (inkludert mitt). Ser da for meg en blanding av hjemmekontor og å være på kontoret. Kan kjøre, sykle eller løpe til jobb (løping er vel kanskje uaktuelt om de ikke åpner garderobene), så bruker aldri kollektivtransport.


#39

Malama sa for siden:

De som har vektige grunner til å¨ha hjemmekontor kan avtale det med sin leder, ellers skulle vui tilbake på kontoret for noen uker siden.

Jeg håper Oslo-kontrets "vi tar offentlig transport til jobb og sitter i åpent landskap" regnes som vektig grunn, her jeg sitter kjører vi bil fra dør til dør, har fri parkering utenfor og cellekontor.


#40

Magica sa for siden:

Ja, ikke sant. Håpløst.


#41

Novla sa for siden:

Jeg gikk tilbake på jobb nå på tirsdag, i hovedsak fordi jeg gikk over på et annet team fra månedsskiftet, og har fått en del nye oppgaver som er vanskelig å gjøre med bare én skjerm (og ikke søren om jeg gidder drasse med meg 2-3 skjermer hjem).

Vi har fått beskjed om at det er helt opp til oss om vi vil fortsette med hjemmekontor eller komme tilbake til jobb; de som sitter tettest i landskap er stort sett hjemme nå, mens de av oss som har cellekontor eller sitter i landskap med god plass er for det meste på kontoret.


#42

Pøblis sa for siden:

Vi har fortsatt hjemmekontor - alle som ikke må være på kontoret. Vi har avlyst eller digitalisert det aller meste av kurs- og møtevirksomhet også.


#43

Majka sa for siden:

Jeg ble "beordret" i dag til å ta med kontorutstyret jeg tok med hjem 12. mars tilbake til kontoret. Jeg "låner" et ubrukt fullt utstyrt kontor på jobben, og jeg er på jobb hver dag. Hjemme har jeg en 12 år gammel gutt med alvorlig dysleksi og allergi, så forventer at det kan bli at han er en del hjemme. Men det var visst ingen mulighet til å fortsette å bruket lånt plass på jobb, og ha kontorutstyret mitt hjemme for å kunne følge opp han bedre. :gaah:


#44

Frøy sa for siden:

Hos oss starter tilbakeføringen neste uke, men jeg har ulike grunner fått lov til å ha hjemmekontor så lenge jeg selv synes det er ok, men med beskjed om å gå å kjøpe webkamera, så det må jeg få gjort.


#45

Neket sa for siden:

Hos oss er landledelsen imot utstrakt hjemmekontor (noe de informerer om i tide og utide, det blir veldig god stemning av at man føler at landledelsen ikke stoler på at man gjør jobben sin), business (som faktisk har peiling) er for, og HQ er mistenkelig stille. Good times.

Vi har åpent landskap. Vi har gratis parkering nå som det er få på jobb, men når etter juni er det bare de som har små barn/HC kort som kan kjøre, resten må ta kollektivt.


#46

IOA sa for siden:

Helt enig. Hos oss er det jobbet masse overtid pga korona, og det har i hovedsak latt seg gjøre pga hjemmekontor. Folk har kunnet ta seg pause til middag, og så jobbet igjen på kvelden pga hjemmekontoret. Tror ikke det blir like mye overtid når man må reise hjem, og så tilbake på kontoret etterpå (evnt være på kontoret langt ut over ettermiddagen, med strenge restriksjoner på feks mat).


#47

Geitrams sa for siden:

Jeg har ikke hjemmekontor, men mannen har hjemmekontor i alle fall til oktober.


#48

ingling sa for siden:

Hos oss har vi fått beskjed om at hjemmekontor fortsatt er et godt alternativ for de som kan og vil. De som kan komme seg til jobb uten å ta kollektivt og ellers er friske kan være på kontoret, kan få lov til det, men leder skal ha oversikt og passe på at det ikke er for mange der på en gang. For egen del har jeg 95% av alle møter på Teams, jeg er ikke spesielt ekstrovert og det er praktisk å være hjemme og styre dagen mer selv, så jeg sitter stort sett hjemme. Det er mulig jeg burde venne meg til å være mer sammen med folk igjen. :knegg:


#49

Kirsebær sa for siden:

Alle hos oss anbefales fortsatt å ha hjemmekontor i første omgang til over fellesferien.


#50

ingling sa for siden:

Jeg synes også det er rart å være så rigid på at alle skal tilbake på fysisk kontor, for er det noe denne perioden har vist er det jo at en kan jobbe godt hjemmefra. Selv mine mest ihuga anti-hjemmekontorkollegaer har gått ut og beklaget sine tidligere uttalelser, for nå ser de at en faktisk kan jobbe på hjemmekontor. :himle:


#51

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg ønsker virkelig sterkt at vi ikke skal gå tilbake til vanlig drift der hjemmekontor er unntaket. Dette fungerer så utmerket at jeg ser for meg en løsning der de som kan og ønkser jobber hjemmefra, men stikker innom kontoret ved behov, og kan da låne seg en plass. De som har behov for kontorplass fast av ymse grunner skal selvfølgelig få det. Økt ansvarsfølelse, økt fleksibilitet, økt frihet, bedre konsentrasjonsmuligheter – så viktige motivatorer for ansatte!

Jeg opplever at svært mange møter fungerer bedre på Teams; møter er mer effektive og disiplinerte. Så vil det selvfølgelig være behov for å møtes fra tid til annen siden enkelte ting fungerer bedre asnikt til ansikt.

Telenor tar steget nå: e24.no/naeringsliv/i/1nEmee/ingen-ansatte-i-telenor-behoever-aa-moete-paa-jobben


#52

Pelle sa for siden:

Har kun jobbet på annet kontor hele koronaperioden. Først var jeg omdisponert og måtte gjøre arbeid som var relatert til arbeidsplassen. Nå er jeg tilbake til vanlig jobb, og trives best med vanlige lokaler, store skjermer osv. Har cellekontor med dør.


#53

Fløyel sa for siden:

Har ikke hatt hjemmekontor i denne perioden. Privat sektor, ikke kollektiv transport, eget kontor med få ansatte i administrasjon. Har restriksjoner på hvor vi kan bevege oss på arbeidsplassen, vi har veldig tydelige soner.

Jeg har i alle år hatt hjemmekontor, men pga noen omstendigheter ble jeg kastet inn på hovedkontoret og det har vært et behov for tilstedeværelse.


#54

Noba sa for siden:

Vi kan gå på kontoret om vi vil, men maks 6 om gangen. Har liste som vi organiserer det etter. Alltid en overlege tilstede (rullering for det organiseres av sjefen), ellers er det først til mølla prinsippet. Jeg er på hjemmekontor mest, kommer til å være på jobb ca 1 dag pr uke fremover.


#55

Snippa sa for siden:

Jeg har vært på kontoret en måned.
Her er det ikke krav om å komme fysisk på jobb, men en klar oppfordring om å gjøre det.
Hos mannen er det motsatt: de har fått beskjed om at de helst skal holde seg hjemme ut året. Konsernsjefen har også gått ut og sagt at det blir endringer for hvordan alle skal forholde seg til hjemmekontor i framtiden -med mer bruk av hjemmekontor enn før korona.


#56

Fintdethei! sa for siden:

Jeg er på kontoret annenhver uke inntil videre.


#57

Mikkeline sa for siden:

Mange hos oss er fremdeles på hjemmekontor. Vi tilrettelegger for at ca 50% kan være fysisk på kontoret. Vi booker "plass" de dagene vi vil/skal/må være på kontoret.

Vi har noen som har sittet på kontoret gjennom hele perioden, og mange som har vært hjemme hele perioden. Min spådom er at de med lengst reisevei blir vanskeligst å få tilbake på kontoret etterhvert ;)


#58

Tjorven sa for siden:

Jeg har ikke lang reisevei, men jeg kommer garantert til å bruke hjemmekontor veldig mye mer enn jeg har gjort tidligere. Jeg gleder meg til å kunne ta en del møter i et fysisk møterom, men hvis jeg har møtefrie dager (eller enkle møter), så kommer jeg nok til å jobbe hjemme. Jeg ble overrasket over hvor effektiv jeg var hjemme, selv med mann og sønn sittende ved samme bord som meg.

Men en variasjon blir veldig bra. Jeg savner å ha andre folk enn kjernefamilien rundt meg.


#59

LilleT sa for siden:

Ja, samme her.


#60

Trulte sa for siden:

Vi sitter i trange fellesskontor, og trange ganger, lite kjøkken. Så her er det nok ikke noe før til høsten. Det er snakket om lagordninger da. Jeg går i eksterne møter, så jeg får luftet meg. Jobber i stat.


#61

veobra sa for siden:

Jeg ønsker å fortsette med hjemmekontor. Vi trenger en kultur for informasjonsutveksling av småsaker. Det er for mye som informeres om eller bestemmes i tilfeldige møter i gangen eller på kontorene. Dette er en kultur vi burde jobbet med uansett, men det blir ekstra tydelig nå. De som er mest på kontoret har en fordel der. De større tingene tas på møter eller mail, så det er greit.


#62

venla sa for siden:

Har vært på jobb i tre uker nå. Er tilbake i nesten normal drift, så da må vi være der. Jeg har oppgaver som kan gjøres hjemme, så tar hjemmekontor innimellom. Flere av kollegene mine fikk litt øynene opp for at det gikk an å gjøre mye hjemmefra, mens andre som jobber med ren drift fikk ikke gjort noe fornuftig hjemmefra annet enn å lese seg opp på interninformasjon og kurse seg.


#63

Anikka sa for siden:

Vi har vært tilbake en uke nå, halvparten av oss. Fra neste uke skal 75% tilbake på jobb på hovedkontoret, enten fast eller i rotasjon annenhver uke. Veldig godt å være tilbake, jeg var på god vei ned i kjelleren.


#64

Molly sa for siden:

Jeg har jobbet hjemme siden 12. mars. I morgen skal jeg på kontoret fordi vi skal ha en workshop som krever at vi er i samme rom. Deretter skal jeg jobbe hjemme på ubestemt tid.


#65

Strå sa for siden:

Hos oss er det fortsatt hjemmekontor som gjelder for de som må ta kollektiv i rushen og ikke MÅ møte folk. Jeg skal jobbe på hjemmekontoret til over sommeren. Det er omtrent tilsvarende for helten også.


#66

Isolde sa for siden:

Jeg tror jeg har vært tilbake en mnd nå. Hvertfall 3 uker. Nå er alle tilbake mer eller mindre. Inkludert køen på 555.

Vi er fleksibel og kan ta deler av dagen hjemme. Vet Oslo kontoret har flere hjemme. Vi har alle i cellekontort.


#67

Darth sa for siden:

Jeg er tilbake på jobb (lærer) og synes det er deilig. Jeg jobber kanskje mer effektivt hjemme med egne forberedelser og etterarbeid, men har det bedre når jeg møter lærere og elever fysisk. Alle de spontane samtalene man har med elever og kolleger, de betyr mye for meg.

Vi har en del teams-møter fortsatt, og det er ikke bare-bare å få til når man deler arbeidsrom med en haug andre. Vi går som små jakthunder på jakt etter ledige rom som vi kan ha digitale møter i. :knegg:

Fortsatt høy aksept for å jobbe hjemmefra utenom undervisning, men jeg bruker ikke muligheten fullt ut. Er kanskje noe mer hjemme enn vanlig, men ikke mye. Når jeg først må fysisk på jobb en dag så blir jeg gjerne dagen ut.


#68

Sissel sa for siden:

Jeg er fortsatt på hjemmekontor. Vi har fått beskjed om at 50 % kan komme tilbake, men etter hva jeg forsto på avd. møtet i går, så var det ikke akkurat mange som hadde så lyst til det nå før sommeren. Regner med at jeg får lov å sitte her til høsten, og da gjør jeg det. Fungerer veldig bra for tiden. Mannen regner med å begynne på kontoret såvidt i neste uke.


#69

Blå sa for siden:

Vi har nå fått lov til å komme tilbake en dag i uken frem til sommerferien. Det skal legges en kabal så det ikke blir så mange samtidig. Det blir sannsynligvis en eller annen kombinasjon av kontor og hjemmekontor også etter sommerferien.

Det er full åpning for å fortsette å sitte hjemme for de som foretrekker det.


#70

Gaia sa for siden:

Hjemmekontor er hovedregel, og vil være det så lenge kollektivtransporten ikke skal belastes. De som vil får lov til å dra på jobb, forutsatt at de ikke bruker kollektivtransport i rushtiden. I praksis betyr det at de som er på jobb er de som kan bruke bena for å komme seg dit, siden vi bare har noen få parkeringsplasser tilgjengelig.

Jeg kommer til å sitte på kontoret så mye som mulig, siden jeg blir litt koko av hjemmekontor. (Men jeg kommer til å bruke det mer enn før, siden jeg endelig har en hjemmekontorløsning som er god.)


#71

My sa for siden:

Vi skal som sagt, som hovedregel, være på kontoret nå. Men de som er i risikogruppen, eller som har luftveissymptomer etc kan være hjemme. Så vi har et skjema vi må fylle ut på slutten av hver uke, for når vi tenker å være på kontoret og når vi er på hjemmekontor den påfølgende uka. Først var det fordi det var begrensning på hvor mange som kunne være her samtidig, men nå som vi får være så mange vi vil må vi fortsatt fylle det ut, også om vi bare skal innom en liten tur. Nå er det av hensyn til smittesporing, slik at man kjapt har oversikt over hvem som var på jobb hvilke dager, hvis noen får påvist virus. Og vi har restriksjoner for hvor mange som samtidig kan være inne på de ulike møterommene og i "kaffekroken" (det vil si ca halvparten så mange som det vanligvis er plass til). Og alle bord må sprites etter møter. En god del møter kjøres fortsatt på Hangouts.


#72

cora sa for siden:

Jeg er tilbake på jobb, full åpning av skolen igjen, videregående. Stor skole med mange elever og ansatte.


#73

Ruslebiffen sa for siden:

Så godt at du får komme tilbake! :klemme:

Hos oss er det mer etter behov, men det koordineres slik at vi ikke blir for mange, at vi sitter med god nok avstand etc. Jeg synes det er veldig fint at vi ikke trenger definere hvorfor man har behov, nettopp fordi man skal få sitte på kontoret nå om man har helsemessig (enten fysisk eller psykisk) behov for det.

I det store og det hele synes jeg firmaet jeg jobber i har et veldig godt fokus på mentale utfordringer i denne situasjonen og hvordan man kan få hjelp, inkludert selvhjelp, til å håndtere dem. F.eks har det blitt opprettet en egen telefonlinje med mulighet for psykologhjelp til alle ansatte. Om den enkelte leder har vært god til å følge opp er det imidlertid litt vanskelig å uttale seg om; det er jo det som er noe av det vanskeligste med dette synes jeg - det er ikke like lett å ta tempen på stemningen rundt omkring.


#74

Teofelia sa for siden:

Jeg er tilbake på jobb fra og med i går, men kommer til å jobbe mye hjemmefra, i slle fall til over sommeren. Jeg sitter i landskap, og alle møter skal fortsatt gå digitalt, så de dagene jeg har mange møter, blir det arbeid hjemmefra. (Helt bakvendt fra pre-korona: da var det de møtefrie dagene som kunne være hjemmekontordager. )

Foreløpig er de5 valgfritt om man vil sitte hjemme eller på jobb hos oss. De færreste ønsker foreløpig å gå tilbake på jobb. I dag var vi fire av 25 ansatte på kontoret i min enhet.


#75

Bloppy sa for siden:

Hos oss er alle tilbake på kontoret gitt. Et sted det ikke er en eneste parkeringsplass og de aller fleste er avhengig av buss og tog. Vi får rett og slett ikke lov til å ha hjemmekontor lenger. Jeg jobber i kommunen, men vi skal snart over i staten.

Jeg jobber for tiden bare 40% så det er muuulig jeg får en to 5 timers dager på kontoret og resten til fordeling hjemme etter hvert. Det tar mye energi med kollektivt en time hver vei for en kropp som ikke er frisk. På hjemmekontor kunne jeg variere mye mer selv. Det funka veldig fint for meg i hvert fall.

Vi har cellekontor, og det er det de lener seg på nå. Vi har noen oppgaver som juristene er usikre på om vi har lov til å utføre hjemmefra. Jeg vet ikke helt hvordan den utredningen har gått. De oppgavene ble uansett satt på hold i den verste tiden, men er åpnet igjen nå. Det hadde ikke vært verre enn at man hadde laget en «turnusordning» på hvilke dager de forskjellige kunne komme på kontoret for å ta akkurat disse oppgavene. Vi kan sette dato og klokkeslett for de selv. Alt annet kan fint løses hjemmefra.

Jeg likte hjemmekontor jeg. :trist: Hadde mer overskudd på ettermiddag/kveld da.


#76

mkj sa for siden:

Jobber i stort åpent landskap. Vi har i utgangspunktet fortsatt hjemmekontor, men det kommer stadig flere folk på jobb. Men de som må ta kollektivt får beskjed om å komme utenom rushen eller jobbe hjemme.

Håper avdelingen min kan få en fast dag på kontoret så vi kan treffes, det er bra både faglig og sosialt.


#77

Erica sa for siden:

Jobber i universitet og høgskolesektoren og vi har fortsatt hjemmekontor. Kan dra på jobb om vi ønsker det, men det er restriksjoner og da orker jeg ikke dra utstyr frem og tilbake. Drar på jobb om jeg må ha møter som ikke kan tas på zoom eller sky. Dvs kun enkelte studentmøter som blir tatt på jobben. Det blir nok slik over sommeren.


#78

Ru sa for siden:

Vi får lov å komme tilbake, men hovedregel er hjemmekontor. Det er åpnet for 25% på kontoret, og man må avtale. Jeg har fått lov å komme hver dag, jeg fungerer ikke på hjemmekontoret når det er andre hjemme.


#79

Nenne sa for siden:

Nå får alle lov å komme her, fra og med i dag. Tidligere måtte vi melde oss på for det var maks 20 samtidig. Nå begrenses vi bare av en meters-regelen, så der vi tidligere bare kunne ha tre i møterommet og maks seks spiste lunsj sammen, må vi nå forholde oss til en meter. Det gjør alt litt lettere.


#80

Polyanna sa for siden:

Jeg hadde tenkte å være mer og mer på kontoret frem mot sommeren, en dag eller to i uka, kanskje, men nå isolerer jeg meg hjemme til jeg ser hvordan smitteutviklingen blir etter forrige ukes frislipp i Oslo. Jeg har en kreftsyk far jeg ikke har sett på altfor lenge, og jeg kan ikke risikere noe. Heldigvis er jeg en del at et forskningsprosjekt der jeg skal testes litt fremover, så jeg får sjekket før jeg eventuelt drar til ham.

Det er kjipt, jeg var så glad forrige uke, da livet begynte å nærme seg et slags "normalt" igjen, det føles som å rykke tilbake til start. :sukk:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.