Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags sokker til fjellstøvlene?

#1

LilleT sa for siden:

Jeg skal kun på ikke alt for krevende dagsturer, men siden jeg lett får gnagsår, vil jeg gjerne gjøre det jeg kan for å motvirke det. Er på jakt etter sokker som tar liten plass i støvlene, som ikke har unødvendig sømmer som gnager, og som er i et mykt materiell.

Har noen tips?


#2

Cauchy sa for siden:

Jeg tror linersokker er laget for å motvirke gnagsår, men jeg er litt usikker på om de kan brukes alene eller bare under andre sokker.


#3

Bergensis sa for siden:

Steigen - dyre, men verdt det!


#4

Lavender sa for siden:

En tynn syntetisk sokk som går godt over skoen hvis du har gore tex, har du litt stivere fjellstøvel i skinn kan det være bedre med litt tykkere sokk. Jeg bruker gnagsårplaster forebyggende til turer på mer enn tre timer, varmer de lett med hårføner for at plaster skal sitte godt. Fjellsport butikker har godt utvalg, og Oslo Sportslager.


#5

frukt sa for siden:

Jeg bruker tynne ullsokker på denne tiden av året. Men jeg er ikke plaget med gnagsår så jeg vet ikke om det er lurt i ditt tilfelle.




#8

Señora sa for siden:

Jeg ble nysgjerrig på de Steigensokkene, hvor selges de? Ønsker ikke bestille på nett da jeg vil "kjenne" på dem.


#9

Miromurr sa for siden:

Jeg bruker bare ullsokker eller ullblanding, men skal jeg på turer i sko jeg vet jeg kan få gnagsår av taper jeg først med sportstape. Det fungerer aller best for meg.


#10

Tjorven sa for siden:

Tynne ullsokker - egenstrikkede.

Jeg får lett gnagsår, men det er hvis jeg bruker noe med bomull i. Helt tynne nylonsokker, sånne i strømpebuksestoff, fungerer også mot gnagsår, men de er ikke til like god hjelp hvis man blir våt eller det er kaldt.


#11

Blånn sa for siden:

Jeg har noen tynne løpesokker (tror det er Nike) og ullsokker beregnet på alpinstøvler. Fjellskoene er kjøpt romslige med god plass til sokker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.