Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Airbnb-tips i Oslo

#1

Frk_Fryd sa for siden:

Fine Oslofolk! Kan dere hjelpe meg med tips til gode airbnbs sentralt i Oslo i midten av juli? Vi er overhode ikke kjent, og det er en jungel!
Vi ønsker å bo sentralt og i gangavstand til det meste (evt gode kollektivforbindelser), gjerne med en liten balkong/uteplass. Vi er 2 voksne og 3 barn (6-12 år). Vi kommer med bil, så parkering er kanskje en faktor?

Jeg vet vi burde støttet hotellindustrien i år, men med det blir fryktelig dyrt når vi er så mange.


#2

veobra sa for siden:

Jeg har ingen konkrete anbefalinger. Vil bare si at erfaringen min i Oslo er at det er enklere og mindre fullt på banen enn på buss (og muligens trikk). Det er enklere å gå av en full bane enn en full buss. Dere må kanskje regne med å transportere dere litt? Ikke det du spurte om, men jeg ønsket å si det.


#3

Frk_Fryd sa for siden:

Alle tips tas i mot med takk! Vi har ikke vært i Oslo før utover gjennomreise.
Noen områder som er mer familievennlige enn andre?


#4

veobra sa for siden:

Jeg har ikke bodd sentralt med barn, så det vet jeg ikke så mye om. Se om det er parker i nærheten eller en bakgård/lekeplass. Det er mange små grønne lommer rundt omkring.

Hva vil dere være i nærheten av? Sagene/Torshov har mange barnefamilier og stillere gater. Bak slottet er det fint og nær sentrum hvis det er dit dere vil, men sikkert dyrere. Botanisk hage på Tøyen er nydelig. Alle disse stedene vil du ha lekeplasser, butikker og kafer i nærheten.


#5

apan sa for siden:

Jeg tok en titt nå, men det er en jungel for meg også når jeg vet såpass lite om når, pris etc. Har du noen konkrete alternativer vi kan mene noe om? Det jeg ser er at ved søk på Oslo kommer mye rart opp. Asker og Nesodden er ikke Oslo. St Hanshaugen er sentralt og veldig hyggelig. Men det er mye annet også.


#6

Tallulah sa for siden:

Parkering må dere være beredt å betale for om dere vil bo sentralt. Du kan evt. søke på steder med parkering.

Kan du ikke lenke til noen av de du har sett på, så kan vi si noe om dem? Vi bor jo ikke så mye på Airbnb i egen by så har ikke oversikten over hva som finnes.


#7

Taien sa for siden:

Jeg hiver meg litt på her. Selv om vi har sett på airbnb litt utfor Oslo. Er det lett å komme seg inn til sentrum fra f.eks. Kolbotn? Vi har bekjente som bor ved Sofiemyr, og hadde hatt lyst til å bo i nærheten der. Men hvordan er det å ta seg inn til gryta?


#8

Tallulah sa for siden:

Kommer litt an på hvor på Kolbotn du bor. Det går tog som tar ca 20-25 minutter. Usikker på hvordan det er med buss for tog i sommer. Fra Sofiemyr går det buss som tar ca 40 min. Men dette tipper jeg vennene dine som bor der vet. :humre:


#9

Frk_Fryd sa for siden:

Disse har vi såvidt kikket på.

www.airbnb.no/rooms/24976873?location=Oslo&adults=2&children=3&check_in=2020-07-18&check_out=2020-07-20&source_impression_id=p3_1591523769_n0Prk04yJcBfSaVi&guests=1

www.airbnb.no/rooms/43462261?location=Oslo&adults=2&children=3&check_in=2020-07-18&check_out=2020-07-20&source_impression_id=p3_1591531962_b2xvUkdecWcEEzd6&guests=1

www.airbnb.no/rooms/43095039?location=Oslo&adults=2&children=3&check_in=2020-07-18&check_out=2020-07-20&source_impression_id=p3_1591524779_JJm8Svmr71lJLIn1&guests=1

Som sagt, vi er overhode ikke kjent.
Eldste har veldig lyst å besøke NRK bygget, så jeg må undersøke om de har omvisninger i år. Ellers tenker vi litt shopping, kafè-besøk, rusle rundt og bli litt mer kjent med hovedstaden. Ungene er enkle å dra på, både til fots og ellers, så radiusen vår er ganske stor.


#10

Anne C sa for siden:

Jeg har bare sett raskt på disse tre, og jeg synes spesielt de to første var noe jeg kunne valgt i forhold til hvor det ligger. Men alle tre er innafor i forhold til å være sentrale. Synes jeg.


#11

Lavender sa for siden:

Jeg ville foretrukket den første nær Bygdøy Allé, rolig og stilig strøk. Den neste er mest sentral, ligger mot Kirkeveien som er etter min mening svært trafikkert, men leiligheten har balkong mot bakgård. Og er den mest sentrale hvis dere vil besøke NRK og kanskje Frognerbadet. Sentralt nær t-bane og busser i alle retninger. Gåavstand til Akerselva og turstiene der som går ned til sentrum og opp til Frya badeplass på Kjelsås. Det er pes med bil på Majorstua, kanskje gateparkeringene bak NRK er roligere. Den siste ligger i sikkert eksotisk strøk for dere, midt på Grønland, nær Sørenga og den nye bydelen.




#14

Olifant sa for siden:

Vi vurderer å leie ut leiligheten vår på Torshov i denne perioden.
Et steinkast fra Akerselva, offentlig transport (buss for trikk for tiden) rett utenfor døren, 10 min å gå til t-banen, vestvendt balkong og garasjeplass. Send meg gjerne melding for mer info om det er av interesse. :-)


#15

liefje sa for siden:

Jeg bor selv på Frogner og stemmer absolutt for det området, eller Majorstuen. Det er supert å være i nærheten av Frognerparken/Frognerbadet med barn, og både Majorstuen og Frogner er sentralt i forhold til å komme seg rundt til resten av byen. Det må sies at parkering kan være vanskelig på Majorstuen (særlig). Man må betale for parkering uansett dersom leiligheten ikke har en egen plass ettersom det er beboerparkering over alt. Man betaler vha. en app. Dyrere på Majorstuen enn Frogner fordi førstnevnte har færre beboerparkeringsplasser og de andre er dyrere. Når man skal reise rundt, er det definitivt enklest på Majorstuen i og med at man da har lett tilgang på både buss, trikk og bane. Både Majorstuen og Frogner har imidlertid litt begrenset fremkommelighet for tiden pga. byggearbeider på trikken og derfor buss for trikk og en del gravearbeider. Mest bråk rundt Majorstuen og litt rundt Frogner Plass. Man kan imidlertid også gå relativt lett til både Marienlyst og sentrum dersom man ikke har noe imot å gå. Mange er også glad i å leie sånn elektrisk sparkesykkel eller bysykler. Det kryr av begge deler i disse områdene, men sannsynligvis ikke aktuelt med en på 6 år.


#16

apan sa for siden:

Av disse tror jeg at jeg ville tatt en av de to første. I utgangspunktet liker jeg meg bedre i øst, men det er litt ymse i noen av gatene rundt den siste og kanskje ikke ville bodd der om jeg ikke var kjent i utgangspunktet.

Jeg personlig ville nok aller helst bodd på Sagene eller Torshov, men det er vel mest at jeg liker meg best der (og har bodd der selv).


#17

Frk_Fryd sa for siden:

Tusen takk for mange gode tips, både lenker og tips om områder! Vil gjerne vite mer om leiligheten deres, Olifant! :jupp:
Gleder oss!


#18

Frk_Fryd sa for siden:

Liten oppdatering: vi er i Oslo, men det ble telt og ikke air bnb. Camper på Bogstad. :jupp: Har allikevel nytt godt av tipsene deres, og føler vi har blitt litt mer kjent med hovedstaden! Blant annet mange fine plasser langs Akerselva :hjerter:

Og så skal vi ikke nevne at yngste nesten stupte over operataket...🙈😱


#19

millact sa for siden:

:eek: Godt det endte godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.