Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaketips ønskes

#1

frukt sa for siden:

Jentene blir snart 8, og det må jo feires med kaker. Jeg har lyst til å prøve noe nytt så kom med forslag. :vilha: Det blir familieselskap, og det trenger ikke å være typisk barnevennlige kaker.


#2

Timar sa for siden:

Det som har funket best i barnebursdager her er enkel sjokoladekake, gjerne Toro sin. Brownies, også fra Toro. Og lyse muffins med melisglasur.

Jo enklere, jo bedre! Gele i ulike farger servert i gjennomsiktig glass har vært stor stas her. Og isbar, med stort utvalg av ulike sauser og strøssel!

Hvis det er familieselskap, så går det jo an å dra på litt.


#3

Niobe sa for siden:

Mine liker best sjokoladeostekake, sjokolademoussekake, oreokake, flytende sjokoladekake, eller sjokoladeiskake (lager en med kondensert melk, det blir veldig god is). Jepp, det være noe med sjokolade. :knegg:


#4

Palmen sa for siden:

Min erfaring er også at såpass små unger setter aller mest pris på det enkle: toro sjokoladekake. Med helt basic glasur.

Isbar er også populært her. Og om vi skal være ville og gale: lyse muffins fra toro. :knegg:


#5

Fersken sa for siden:

Muffins (både sjokolade og vanlige) med Toro ostekrem. De fleste unger jeg har servert det til har slikka kremen og latt kaken være igjen. Om du farger ostekremen i favorittfargene er det stas også. :jupp:


#6

frukt sa for siden:

Takk for tips. :blomst: Burde spesifisert at det blir familieselskap, og barna er ikke kresne, og liker mer avanserte kaker. :ja:


#7

frukt sa for siden:

Sjokolade er jo godt da. :fnise: Jeg har tenkt å lage en sjokoladekake av noe slag så takk for tips. Hva er flytende sjokoladekake? Fondant?




#10

Niobe sa for siden:

Ja, fondant-kake.


#11

Niobe sa for siden:

Jeg forstår ikke at så mange har god erfaring med «tørre» kaker (langpannekaker, muffins etc) til barn? Jeg ser mye mer halvspist, eller glasurspist, med sånne kaker... Jaja, nå ser jeg jo at det er nevnt, at de spiser av glasuren. Man kan jo fint lage hele kaker som er like gode som bare glasur.


#12

Che sa for siden:

Daim-iskake
Nøttebunn med bringebærmousse
R.o.o.m gulrotkake (med hakket sjokolade og nøtter)


#13

apan sa for siden:

Vi har feiret tiåringen her i dag og hadde marsipankake med valnøtt- og bringebærfyll, brownies og ostekake.


#14

millact sa for siden:

Suksessterte hvis de spiser mandler.


#15

Teflona sa for siden:

Bringebæriskake med nøttebunn.


#16

Retz sa for siden:

Jordbærpai. Paibunn, vaniljekrem og så masse jordbær i pene skiver på toppen. Kan gjerne glaseres med gelé.


#17

Lyppa sa for siden:

Vår favoritt er pavlovabunn med vaniljeiskuler og masse bær :)


#18

frukt sa for siden:

Jeg har best erfaring med brownies. Serverte det i barneselskapet i fjor, og de spiste opp alt. :leppe: Heldigvis var det mye igjen av marsipanrullekaken. :D

Takk for masse gode forslag, men jeg tar gjerne imot flere. :blomster:



#20

Madicken sa for siden:

Jeg elsker kombinasjonen jordbær og ost, og dersom du foretrekker den stekte varianten av ostekake, er for eksempel denne god.


#21

frukt sa for siden:

Tror ikke jeg har smakt stekt ostekake faktisk. Den ser veldig god ut. :nam:


#22

Madicken sa for siden:

Den er knallgod! Og du kan godt erstatte rømmetopplokket med creme fraiche om du vil ha en litt mindre syrlig smak.



#24

Nenne sa for siden:

Jeg har en kake med marsipanbunn og jordbærmousse på blokka nå som jeg skal prøve meg på neste helg. Jeg kan finne oppskriften til deg om du har lyst.

En annen variant jeg har lyst til å prøve er å lage en aprikosmousse til en marsipanbløtekake.

Jeg har også en oppskrift på en ostekake med hvit sjokolade og bringebær som er veldig populær.

Eller kanskje du vil prøve jordbær- og champagnekaka som er vidunderlig god?


#25

Blå sa for siden:

Jeg er veldig glad i Kvæfjordkake ("verdens beste") og hadde glatt servert den. Med masse blåbær i. Erfaringsmessig slår den til både hos unge og gamle.


#26

apan sa for siden:

Stekt ostekake er fantastisk godt.



#28

My sa for siden:

Ellers slår jo aldri de gode gamle blomsterpottedessertene feil hos barn, hvis man har passende beholdere. De gikk som en farsott på forum for sånn ca ti år siden.

Liten bit kake nederst, så is oppå, dekket med malte oreokjeks på toppen, slik at det ser ut som mold. Og en blomst stukket nedi. Enten kunstig blomst, eller ekte blomst stukket ned i et sugerør. Vi har hatt det noen ganger, og det har alltid en skikkelig wow-effekt.


#29

Che sa for siden:

Eller den svenske varianten - med Jordbær inni. Det er kjempegodt! ("kalastårta" tror jeg den heter)


#30

Charlie sa for siden:

Her liker ungene god, gammeldags bløtkake, og de skal absolutt legge den sammen, selv. Dynke med jus, smøre bringebærsyltetøy, krem, evt banan og hele bær jordbær/ bringebær eller hva har du.

De liker også å lage rullekake, enkelt og godt.

De lyse muffinsene til Toro er gode.

Amerikanske cookies. Kan gjerne lage deigen på forhånd, ha den som en rull i plastfolie i kjøleskapet, og selve dagen skjære i skiver og steke dem, så de er helt «nylagde».

Pavlova med masse bær liker alle.

Klippekrans er enkel gjærbakst, og barn liker å være med på klippingen. :ja: ser flott ut.

www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/klippekrans-kringle


#31

Acino sa for siden:

Mine har i mange år bestilt regnbuekake. Det smarte med det er at bunnene kan lages i god tid og så fryses. Monteres dagen før i fryst tilstand. Hvit sjokoladekrem slo best an. Fungerer fint å tilsette litt smak i hver farge også om man gidder. Kan pyntes med alt i fra farga strøssel til overdådige mengder fargerikt godteri.

Ellers liker mine også alt av kaker og da spesielt: Verdens beste (vi lager uten nøtter pga allergi), pavlova, gulrotkake med krydder og sitronkrem, bløtkake med tropisk frukt og mørk sjokolade, ondskapsfull sjokoladekake, eplekake med krem/is.


#32

frukt sa for siden:

Jeg vil gjerne ha oppskrifter. :)


#33

frukt sa for siden:

Det må være den eneste kaken jeg aldri har likt. :knegg: Og jeg er ikke særlig kresen. Men nå har jeg faktisk ikke spist den i voksen alder så det kan godt tenkes at jeg hadde likt den nå.


#34

ingling sa for siden:

Det som fungerer aller best i familiebursdager her er Brownie og pavlova. Og gelé med vaniljesaus. :nemlig: Ellers synes jeg ostekake er godt hvis den er litt frisk. Her har vi også nesten alltid friske bær og enten vaniljesaus eller is, særlig på sommeren. Godt med noe som ikke er supersøtt også.


#35

millact sa for siden:

Nye, norske jordbær og is. Du får vel tak i bær fra Joa?



#37

frukt sa for siden:

God ide! I tillegg til kaker altså. :knegg: Men foreløpig synes jeg norske jordbær er litt vel dyre, 50 kr for 350 g liksom. :what: Men de er kanskje billigere om to uker.


#38

GinaK sa for siden:

Tar gjerne imot oppskrift på denne. :)


#39

Nenne sa for siden:

Oppskriften er fra Det søte liv, men var laget som en reklame for et sinnsykt dyrt jordbær- og Champagnesyltetøy. Vi snakker 350 kroner minst for syltetøyet til kaka og det var for en del år siden!

Jeg har derfor laget meg en egen oppskrift på syltetøyet og den legger jeg ved.

Syltetøyet:

500 gram jordbær
200 gram sukker
3 plater gelatin (kanskje en til hvis det skal bli ekstra stivt)
2 dl sprudlevin (Bruk en rimelig Prosecco til dette. Ikke noe dyrt og fint.)

Kok opp vinen og la den koke inn til litt under det halve. Løs opp oppbløtet gelatin i vinen og sett det til side.

Kok opp jordbærene og ha i sukker, la det koke et par minutter og ha i vinen. Rør godt sammen, stavmiks syltetøyet så det blir helt glatt og sett kaldt.

Resten av flaska bruker du til dynking (ca. 2 dl) og så blir det et par gode glass til slutt.

Jordbær- og Champagnekake

Ingredienser:

Vaniljekake:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ss vaniljeekstrakt (se tips)

Dynking:
♥ 1 dl champagne eller vann
♥ 75 g sukker

Fyll:
♥ 500 g Strawberry Champagne Jam (se tips)
♥ 1 kurv friske jordbær

Jordbærsmørkrem med gresk yoghurt:
♥ 350 g smør
♥ 500 g melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 ss gresk yoghurt
♥ 200 g Strawberry Champagne Jam (se tips)

Pynt:
♥ friske jordbær

Fremgangsmåte:

Vaniljekake:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen. Bland i vaniljeekstrakt til slutt.

Fordel deigen i 3 små, runde former som er 20 cm i diameter og som har bakepapir i bunnen. Forsøk å få like mye deig i hver av formene. Jevn til overflaten. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 160°C i 20-25 minutter, til de er gylne og gjennomstekt.

Avkjøl bunnen i formene før de forsiktig løsnes og tas ut av formene.

Lake:

Ha champagne og sukker i en liten kjele. Har du ikke champagne, går det fint å bruke vann i stedet. Kok opp sukkervannet/sukkerchampagnen og la det småkoke i et par minutter. Dynk de nystekte kakebunnene med laken slik at den trekker godt inn i kakene.

Fylling:

Legg kaken sammen med jordbær- og champagnesyltetøy og jordbærbiter mellom lagene.

Jordbærsmørkrem med gresk yoghurt:

Pisk mykt smør og melis til en skikkelig luftig smørkrem. Tilsett vaniljeekstrakt og gresk yoghurt og pisk litt til å så alt blir godt blandet. Vend til slutt inn jordbær- og champagnesyltetøyet.

Tips:

♥ Det går fint å lage denne klar dagen før den skal serveres. Oppbevar den i kjøleskapet, men ta den gjerne ut av kjøleskapet 30 minutter før servering, så jordbærsmørkremen blir myk og kremete. Pynt helst med friske jordbær på serveringsdagen så jordbærene ser helt ferske ut.

♥ Rester av kaken kan fryses, men ta da av de friske jordbærene, for de blir rennende når de tiner. Pynt heller med nye friske jordbær etter at den fryste kaken er tint.

♥ Bruk helst ekte vaniljeekstrakt for ekstra god vaniljesmak på vaniljekaken.



#41

Nenne sa for siden:

Jordbær- og Champagnekaken står lengre oppe.

Hvit sjokolade- og bringebærostekake:

Ingredienser:

450 g kremost
75 g sukker
3 store egg
2 spiseskjeer sitronsaft
1 1/teskje vaniljesukker
1/4 teskje salt
2 beger rømme eller creme fraische
230g hvit sjokolade, smeltes i vannbad
140g bringebærsyltetøy uten steiner, varmes om nødvendig litt
20o g havrekjeks/digestivekjeks. Gjerne med sjokolade
50 g smeltet smør
1 teskje smeltet smør
Skavet hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader. Lag kjeks/smørblandingen og spre den i bunnen av springformen.
Bland ost og sukker i en bolle, ha i ett og ett egg av gangen. Bland inn sitronsaft, vaniljesukker, salt og rør sammen. Ha i creme fraische og bland godt. Ha til slutt i den hvite sjokoladen.

Hell røren over i springformen. Pynt med (det varmede) syltetøyet. Start i midten og sprute en tynn stripe i en spiral helt ut til kanten. Ca. 1 cm mellom ringene.

Ta en tynnbladet kniv og trekk linjer fra midten til kantene og del kaken i fire. Ikke skjær for dypt. Tørk av kniven mellom hver gang. Ta kniven og dra den gjennom røra fra kanten inn til midten mellom linjene du allerede har laget.

Dekk formen utvendig med aluminiumsfolie og sett formen i ovnen i et vannbad og stek i 45 minutter. Skru av ovnen og la kaken stå i en time til mens ovnen kjøles ned. IKKE ÅPN OPP DØREN! Sett kaken kaldt over natten.

Pynt med jordbær eller bringebær nær midten. Du kan ta på smør langs kanene og dekke kantene med tynne strimler av sjokolade, men det er ikke nødvendig.

Jordbærmousse på marsipan

Deig:

150 gram mykt smør
350 gram marsipan
5 egg
1 dl melk
150 gram mel
2 ts bakepulver

Jordbærmousse:

3 plater gelatin
300 gram jordbær
75 gram sukker
2 dl fast yoghurt
4 dl kremfløte

Pynt:

Jordbær

Fremgangsmåte:

Skjær marsipan i skiver og ha det i foodprocessoren sammen med smøret. Tilsett eggene, ett og ett, og så melken. Bland mel og bakepulver og ha det i deigen. (Har du ikke foodprocessor kan du gni marsipan og smør sammen og blande inn resten for hånd.)

Legg bakepapir en liten langpanne (20-22 x 30 cm) og held deigen i. Stek på nederste rille i ca. 30 minutter på 175 grader. Kjøl av.

Legg gelatinen i bløt. Vask og rens jordbærene og stavmiks dem sammen med sukker. Varm en 1 dl av jordbærpuréen i en gryte. Klem vannet ut av gelatinen og bland den i de varme jordbærene. Avkjøl litt og ha i resten av jordbærene. Ha så i yoghurten.

Pisk fløten halvstiv og den inn i jordbærene. Hell moussen over kaka og sette den i fryseren i fem timer.

NB! Ta kaka opp av fryseren minst fem timer før servering. Ta med en gang av bakepapiret. Skjær den i 28 biter og pynt med jordbær.

Aprikosmousse (til marsipankake)

• 100 g sukker
• 6 egg (plommer og hviter)
• 8 blad gelatin
• 500 g aprikospuré

Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Pisk eggeplommer og 50 gram sukker til eggedosis. Pisk eggehvite og resten av sukkeret stivt. Vend pureén og gelatin (oppløst i 3 ss kokende vann) inn i eggedosisen. Vend inn pisket eggehvite til slutt. Settes på kjøl.

Denne har jeg ikke prøvd ennå.


#42

Hyacinth sa for siden:

Nenne: Har lyst å prøve ostekaken med bringebær og hvit sjokolade. Jeg skjønte ikke helt det med kniven. Har du et bilde av kaken? Er det viktig at steinene er fjernet fra syltetøyet, og at det er varmt?

Angående vannbad: Skal kaken inni med kaldt vann, eller skal vannet varmes i ovnen før kaken settes inn? Hvor høyt opp på formen skal vannet stå?


#43

Nenne sa for siden:

Nå har jeg gravd og gravd og tilbake i 2010 fant jeg et bilde, men det er komplett umulig å få lastet det opp. Jeg kan sende det til deg på annen måte.

Jeg kan prøve å forklare det med kniven bedre. Når du har helt osteblandingen på kaka skal du lage mønster med syltetøyet. Jeg begynner innerst og lager en spiral utover. Så tar jeg en kniv, vanlig smørkniv går fint, og et stykke kjøkkenrull. Jeg drar kniven fra midten og ut til kanten, gjennom syltetøyet. Tørker av kniven og drar igjen fra midten til motsatt kant, tørk og gjenta. Slik gjør jeg til kaken er delt i fire. Så gjøre jeg motsatt i kvartdelene. Starter ytterst og går innover. Da får du et fint mønster. Kaka settes så forsiktig i ovnen så mønsteret ikke forstyrret.

Det er også mulig å bare lage et abstrakt mønster ved å dra en kniv eller liknende rundt i syltetøyet. Det blir også fint. Smaken er jo den samme.

Jeg må tilstå at jeg kjøper squeezy-syltetøy på flaske fra Nora. Det er så mye mindre jobb, men hvis du lager syltetøyet selv er det mye lettere å sprøyte det ut pent hvis du har silt det fri for steiner først. Når jeg bruker syltetøy på flaske varmer jeg ikke.

Det letteste er å sette inn langpanna i den forvarma ovnen, helle i kaldt vann og så sette kaka inn med én gang. Vannbadet bør gå opp i hvert fall 1/3 av høyden på forma. Jeg ville sjekket før jeg begynner hvor mye vann du må ha i din langpanne for at det skal gå et stykke opp på forma.


#44

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk!

Jeg forstod alt nå! :blomst:


#45

frukt sa for siden:

Tusen takk Nenne!


#46

Nenne sa for siden:

Nå er jeg spent på å høre om noen av kakene blir prøvd og om de faller i smak. Lykke til! :)


#47

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal lage denne kaken, men jeg må vente til en riktig anledning. Synes en halvkilo kremost og omtrent like mye creme fraiche blir i overkant med fett, særlig for meg som forsyner meg grådig av gode kaker. (Og smugspiser rester. :knegg:


#48

Nenne sa for siden:

Ja, noen midtuke-kake er det ikke! :humre: St.Hans-aften kanskje?


#49

frukt sa for siden:

Det er fare for at jeg prøver meg på ostekaken. :jupp: Det liker de fleste, og jeg har masse melkefri sjokolade liggende som jeg skulle ha brukt opp. En av gjestene er laktoseintolerant så det er en god anledning.


#50

Pasta sa for siden:

Denne tråden burde sperres! Jeg blir jo helt desperat etter kake hver gang den popper opp.


#51

frukt sa for siden:

:lol:


#52

Che sa for siden:

Jeg også! Sitter og lurer på når det kan være en god anledning for kakene Nenne la ut her nå.


#53

GinaK sa for siden:

Jeg skal lage snickerskake på sommerfesten vi skal ha på jobben om etpar ukers tid. Synes den er skikkelig god.
www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=661

Har tidligere laget dajmiskake og oreokake med stort hell. Har begynt å lage Oreokake med browniesbunn for jeg synes de mørke oreokjeksene blir så hard bunn. Ingen har reagert på det, faktisk.
Neste gang skal jeg lage den sjampagnejordbærbløtkaken. :)


#54

Charlie sa for siden:

Den ligner Lillians snickerskake, som vi har lagd i typ 20 år. Veldig god. Synes den er bedre enn den andre snickerskaken som verserer.

www.matoppskrift.no/oppskrift/lillians-snickerskake


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.