Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri kakemiks som ikke er sjokoladekake?

#1

Galathea sa for siden:

Jeg skal bake kake til barnebursdag, en av gjestene har cøliaki. Vanligvis tyr jeg til toro langpanne, men bursdagsbarnet liker ikke sjokoladekake, fins det ferdige langpanne posekaker som ikke er sjokolade, og som er glutenfrie? .

P.S. Gjesten tåler ikke spor av gluten, er det godt nok å vaske kakeform, bakebolle og alt utstyr en ekstra gang før jeg starter? Er det andre ting jeg bør tenke på, å ikke bytte kakespader mellom ulike kaker er selvsagt, er det andre felle vi uerfarne pleier å gå i?


#2

My sa for siden:

Du kan bruke lys muffins-mix til langpanne også. Du må sikkert ha minst to pakker da. Kaka kan dynkes med juice eller solo, for å få den saftigere, og du kan ha på den glasuren du måtte ønske.


#3

Fersken sa for siden:

Det finnes også egne glutenfrie kakemikser i de fleste "fri-for"-hyllene.



#5

frukt sa for siden:

Du kan lage rullekake eller sukkerbrød med potetmel. Da er jo muligheten uendelige i forhold til fyll og pynt. Se her for eksempel:
www.detsoteliv.no/recipes/14

Mine barn er glade i marsipankake, og jeg har ofte jukset og fylt en rullekake med krem og bær, og dekket den med marsipan.

I forhold til bakeutstyr ville jeg spurt foreldrene rett og slett.


#6

frukt sa for siden:

Pavlova er også en mulighet.


#7

apan sa for siden:

Det meste kan lett lages glutenfritt, gjærbakst unntatt. Hva slags kake liker bursdagsbarnet da?


#8

Galathea sa for siden:

takk for tips, hun fyller 3 år så gjør ikke så utførlig rede for hvilke kaker hun liker, bare at hun vil ha "rosa kake":D

Har bestilt et sånn sukkerark med motiv på til å pynte med, arket er A4-format, derfor jeg må ha langpanne.
Jeg tror den muffinsmixen blir løsningen, så kan jeg kjøpe flere pose og ha på rosa glasur. Skal sjekke i spesialhylla på rema også, kanskje det fins noe spennende der.

Fikk litt skrekken da jeg bakte en ganske mislykka glutenfri pizzabunn på forrige bursdag, skjønner at gjærbakst er annerledes, men ønsker meg noe idiotsikkert denne gangen...


#9

My sa for siden:

Lys muffinsmiks er idiotsikker. :nikker: og med rosa melisglasur blir den perfekt.


#10

Gerbera sa for siden:

Den lyse glutenfrie kakemiksen er kjempefin til sveler også. God smak og god konsistens.


#11

apan sa for siden:

Men lys glutenfri kakemiks er noe annet enn muffinsmiks da.


#12

Gerbera sa for siden:

Ok, jeg var litt kjapp, fikk ikke med meg at det var muffinsmiksen som ble omtalt, og ville bare komme med et tips hvis noen trengte.


#13

apan sa for siden:

Jepp. Jeg liker den også veldig godt. Men tenker bare det er viktig at man bruker muffinsmiksen hvis man skal ha en ferdigkake. Kakemiksen er jo mer som mel.


#14

apan sa for siden:

Ift hygiene forøvrig kan jeg ikke forstå annet enn at det bør holde å vaske en ekstra gang først. Dersom det ikke er tilstrekkelig, blir det nesten vanskelig å få til dette i et kjøkken der man har glutenholdige varer. Men kanskje tryggest å høre med foreldrene.

Eget redskap og så at barna ikke tar på noe med gluten først for deretter å ta på kaka. Ikke bake kaka eller la den stå rett ved brødfjøla eller annet sted med smuler. Ikke bruke ingredienser fra skapet der du selv oppbevarer mye mel - ikke en åpnet melispakke fra melskapet for eksempel.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.