Jeg ble tilfeldigvis stående foran en halvveis-kjendiskokk i køen på hagesenteret i dag. (Det visste jeg ikke før etterpå.) Jeg kommenterte hvor godt det luktet av en diger kasse med mynte (blader, altså de var plukket og ikke i jord) han hadde i trillebåren. Og så spurte jeg om han skulle lage mojitos. :knegg: Han spurte om jeg ville ha litt, og helt perpleks takket jeg ja. Jeg fikk med ca en halv søppelpose med mynte. :knegg:
Han sa jeg kunne lage olje og beskrev hvordan han gjorde det, men jeg husker ikke alt. Jeg vet ikke om jeg har lyst på olje, men noe må jeg jo bruke all denne mynten til... Og hvordan oppbevarer jeg den til i morgen? Kjøleskap? (Kommer til å ta en hel hylle.) Jeg rekker ikke å gjøre noe i dag.
Jeg synes friske urter holder seg best om de pakkes inn i aluminiumsfolie. Du kan lage myntesaus, det er godt til lam. Eller ha litt i vannet når du koker poteter. Det lærte jeg i England.
Du kan lage Dukkah: oppskrift.klikk.no/dukkah/1552/
Du kan sette dem i vann for å holde dem friske. Men med slike mengder nytter det kanskje ikke. :knegg: Kan de fryses, tro? Du kan i alle fall sette noen i vann så de får røtter og så plante ut. Egentlig stemmer jeg på drinker til hele nabolaget. Det er sikkert mange som har diverse rom stående i skapet. :rairai:
Hvordan lager man Mojito?
Og, er det forskjell på Rom? Jeg kjøpte med en Rom for å lage dette men det var ikke godt så jeg tenkte at jeg har kjøpt feil type rom? Mener det var hvit rom. Har gitt den bort så må være sikker på at jeg kjøper riktig type om jeg skal lage igjen.
Har plantet mynte og har lest at det sprer seg veldig så da blir det iallefall grønt og fint ved grønnsakshagen min (Har pallekarmer)
Men myntegele?
Myntepesto? Har hørt om det, men det høres ikke godt ut. Selv om jeg lager pesto med alt annet enn basilikum. Men det hadde vært så greit med noe som bare kunne mikses sammen.
Lime og myntesukker er utrolig friskt og godt til desserter og bakverk, og nydelig julegave å gi. Jeg lar det stå på et brett et par dager slik at det tørkes før jeg fyller det på glass. www.nrk.no/mat/jordbaer-med-lime--og-myntesukker-1.8221415
Jeg hadde fryst den, altså. Jeg drikker ikke så ofte drinker. :humre: (Men jeg har en pallekarm full sjøl, så vi har mynte nok til en hær store deler av året. Jeg bruker det i salat, myntesaus, myntepesto, tabbouleh, stapper noen blader og noen limebåter i en vannkaraffel, eller gnafser et blad når jeg går forbi.)
Arve Serigstad. Hehe. Kun halvveis-kjendis, som jeg skrev. Han sa nemlig at jeg kunne kontakte ham på Facebook dersom jeg hadde spørsmål. Og etterpå googlet jeg. Han er sikkert bare lokal-halvkjendis, men det ringte noen bjeller da jeg så navnet.
Vet hvem han er, han er aktiv i noen matnerdegrupper jeg er med i på Facebook. :) Og Google forteller jo at han er en solid type. Og tydeligvis raus og snill, det er jo en framifrå egenskap.
(Grunnet denne tråden, kombinert med en runde rundt i mojitoplantebeddene mine, har fått meg til å skjønne at jeg må på polet etter rom. I helga må det bli Mojito.)
Nextlife: Har laget et par dl myntesukker. Det var knallgodt. Jeg hadde ikke nok lime, så jeg klemte saften ut av den ene jeg hadde, i tillegg til skallet. Men det ble naturlig nok ganske fuktig. Jeg la det til tørk, men har lite benkeplass, så jeg kapitulerte og puttet det på glass etter kun en liten stund. Tenker at hvis det oppbevares i kjøleskap, så må vel det være greit?
Er det mulig å tørke i stekeovn? Eller er min løsning like grei?
Det var også vanskelig å finknuse alt i food processor. Sukkeret er like grovt som det var. Er dette normalt, eller skulle det blitt mye mer finmalt?
Jeg lagde myntegele for etpar år siden. Brukte 35% eddik (det gjør jeg alltid) og smakte til for å få den skarp nok. Fikk den ganske lik Baxters sin, det er en av de vi liker best.
Jeg er veldig glad i eddik og mat med eddik i. Kjøper ofte smaksatte eddiker, særlig i utlandet. Men ikke alt er like godt. Jeg ramler stadig tilbake til bringebæreddien man får i matbutikken.
Spiste veldig mye balsamico i mange år. Nå er jeg temmelig lei og bruker lite balsamico, faktisk. Kun på jordbær eller annen frukt, egentlig.
Jeg lagde syv ulike sommerdrinker i helgen, deriblant mohito. Brukte bacardi i alle, og likte det godt. Har ikke drukket så mye rom tidligere, men det var mye bedre enn vodka.
Sent svar, ja litt enig i at mange urter blir litt slappe etter frysing, men synes faktisk mynte er en av de som holder seg best. Vi bruker mye mynte da vi spiser «indisk» flere ganger i uken. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.