Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med mange liter mynte?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg ble tilfeldigvis stående foran en halvveis-kjendiskokk i køen på hagesenteret i dag. (Det visste jeg ikke før etterpå.) Jeg kommenterte hvor godt det luktet av en diger kasse med mynte (blader, altså de var plukket og ikke i jord) han hadde i trillebåren. Og så spurte jeg om han skulle lage mojitos. :knegg: Han spurte om jeg ville ha litt, og helt perpleks takket jeg ja. Jeg fikk med ca en halv søppelpose med mynte. :knegg:

Han sa jeg kunne lage olje og beskrev hvordan han gjorde det, men jeg husker ikke alt. Jeg vet ikke om jeg har lyst på olje, men noe må jeg jo bruke all denne mynten til... Og hvordan oppbevarer jeg den til i morgen? Kjøleskap? (Kommer til å ta en hel hylle.) Jeg rekker ikke å gjøre noe i dag.

Så: Hva gjør jeg med en bråte mynte?


#2

Matilda sa for siden:

Lager mojito! :danse2:


#3

frukt sa for siden:

Jeg synes friske urter holder seg best om de pakkes inn i aluminiumsfolie. Du kan lage myntesaus, det er godt til lam. Eller ha litt i vannet når du koker poteter. Det lærte jeg i England.
Du kan lage Dukkah:
oppskrift.klikk.no/dukkah/1552/


#4

Trois sa for siden:

Du kan også fryse ned så har du «fersk» mynte når du trenger.


#5

veobra sa for siden:

Du kan sette dem i vann for å holde dem friske. Men med slike mengder nytter det kanskje ikke. :knegg: Kan de fryses, tro? Du kan i alle fall sette noen i vann så de får røtter og så plante ut. Egentlig stemmer jeg på drinker til hele nabolaget. Det er sikkert mange som har diverse rom stående i skapet. :rairai:


#6

GinaK sa for siden:

Hvordan lager man Mojito?
Og, er det forskjell på Rom? Jeg kjøpte med en Rom for å lage dette men det var ikke godt så jeg tenkte at jeg har kjøpt feil type rom? Mener det var hvit rom. Har gitt den bort så må være sikker på at jeg kjøper riktig type om jeg skal lage igjen.
Har plantet mynte og har lest at det sprer seg veldig så da blir det iallefall grønt og fint ved grønnsakshagen min (Har pallekarmer)


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan ikke drikke alkohol for tiden. Vi er også særdeles lite sosiale for tiden. I tillegg prøver jeg å kutte kraftig ned på stykker, så... :knegg:


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg synes ofte ferske urter «visner» litt og blir veldig bløte av å fryses? Jeg får det iallfall ikke til med koriander.


#9

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle svar!

Kanskje myntesaus hadde vært noe, ja.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg bruker hvit rom. Synes det er bedre enn brun.

Ellers må du ha nok mynte i mojitos. Ikke godt med bare noen pingleblader.


#11

millact sa for siden:

Ja!


#12

Hyacinth sa for siden:

Ingen mojitos, som sagt.

Men myntegele?
Myntepesto? Har hørt om det, men det høres ikke godt ut. Selv om jeg lager pesto med alt annet enn basilikum. Men det hadde vært så greit med noe som bare kunne mikses sammen.


#13

Hyacinth sa for siden:

Myntegelé så faktisk forholdsvis enkelt ut. Hva bruker man det til foruten lam og marokkanske retter og sånt?




#16

Hyacinth sa for siden:

Står brettet utildekket?


#17

Nextlife sa for siden:

Ja, men ikke sett det i sollys eller skarpt lys. Jeg lar det stå innerst på benken, lengst fra vinduene.


#18

Matilda sa for siden:

Jeg hadde fryst den, altså. Jeg drikker ikke så ofte drinker. :humre: (Men jeg har en pallekarm full sjøl, så vi har mynte nok til en hær store deler av året. Jeg bruker det i salat, myntesaus, myntepesto, tabbouleh, stapper noen blader og noen limebåter i en vannkaraffel, eller gnafser et blad når jeg går forbi.)



#20

Magica sa for siden:

Te er et godt forslag, ellers så kan du jo også bare tørke litt naturell og oppbevare til du skal lage tzatziki, raita eller annen dressing. :)


#21

Hyacinth sa for siden:

Takk for alle ideene! :blomst:



#23

Hyacinth sa for siden:

Nam!

Eneste et at søtet kondensert melk er umulig å få tak i. Tørrslefs har visst sluttet med det.


#24

Mei sa for siden:

Eller kok mynte og rabarbrasaft.



#26

Che sa for siden:

Mynte og agurk er godt i vann - og om du lager sataykylling, vil jeg tro mynte er suverent i salat ved siden av



#28

isola sa for siden:

Lag salat med mynte, vannmelon, avokado, rødløk og fetaost. Dressing av olje, lime og pepper. Superdigg!


#29

Syrinx sa for siden:

Men jeg er nå nysgjerrig på hvilken kjendiskokk du møtte på, jeg. :knegg:


#30

Hyacinth sa for siden:

Arve Serigstad. Hehe. Kun halvveis-kjendis, som jeg skrev. Han sa nemlig at jeg kunne kontakte ham på Facebook dersom jeg hadde spørsmål. Og etterpå googlet jeg. Han er sikkert bare lokal-halvkjendis, men det ringte noen bjeller da jeg så navnet.


#31

meisje sa for siden:

Det går fint å fryse ned mynte. Jeg bruker det i mangosmooties feks.


#32

Syrinx sa for siden:

Vet hvem han er, han er aktiv i noen matnerdegrupper jeg er med i på Facebook. :) Og Google forteller jo at han er en solid type. Og tydeligvis raus og snill, det er jo en framifrå egenskap.

(Grunnet denne tråden, kombinert med en runde rundt i mojitoplantebeddene mine, har fått meg til å skjønne at jeg må på polet etter rom. I helga må det bli Mojito.)


#33

Hyacinth sa for siden:

Nextlife: Har laget et par dl myntesukker. Det var knallgodt. Jeg hadde ikke nok lime, så jeg klemte saften ut av den ene jeg hadde, i tillegg til skallet. Men det ble naturlig nok ganske fuktig. Jeg la det til tørk, men har lite benkeplass, så jeg kapitulerte og puttet det på glass etter kun en liten stund. Tenker at hvis det oppbevares i kjøleskap, så må vel det være greit?

Er det mulig å tørke i stekeovn? Eller er min løsning like grei?

Det var også vanskelig å finknuse alt i food processor. Sukkeret er like grovt som det var. Er dette normalt, eller skulle det blitt mye mer finmalt?


#34

Hyacinth sa for siden:

Har også laget to ulike typer gelé.


#35

Pappalille sa for siden:

Hva er en god rom til mojito?



#37

Syrinx sa for siden:

Jeg lagde myntegele for etpar år siden. Brukte 35% eddik (det gjør jeg alltid) og smakte til for å få den skarp nok. Fikk den ganske lik Baxters sin, det er en av de vi liker best.


#38

Hyacinth sa for siden:

Hvilken type eddik er det, helt nøyaktig?

Jeg er veldig glad i eddik og mat med eddik i. Kjøper ofte smaksatte eddiker, særlig i utlandet. Men ikke alt er like godt. Jeg ramler stadig tilbake til bringebæreddien man får i matbutikken.

Spiste veldig mye balsamico i mange år. Nå er jeg temmelig lei og bruker lite balsamico, faktisk. Kun på jordbær eller annen frukt, egentlig.


#39

Syrinx sa for siden:

Den heter vel bare eddik 35% tror jeg, eller eddikessens ser jeg nå.
meny.no/varer/middagstilbehor/eddiker/eddik/eddikessens-klar-7035220004791

Jeg synes den er enklere å justere, men det er kanskje en vanesak. Til dressinger og slikt bruker jeg ulike andre eddiker, som de du nevner.


#40

Elise sa for siden:

Jeg lagde syv ulike sommerdrinker i helgen, deriblant mohito. Brukte bacardi i alle, og likte det godt. Har ikke drukket så mye rom tidligere, men det var mye bedre enn vodka.


#41

Elise sa for siden:

(men jeg har ikke greie på kvalitet altså...)


#42

Filifjonka sa for siden:

Masse oppskrifter på «nojito», gode alkoholfrie drinker med mynte. Du kan også lage te, både av friske og tørkede blader.


#43

millact sa for siden:

Synes Bacardi eller Captain Morgan er godt til mohito.


#44

Elise sa for siden:

Min beste drink fra helgen, som helt sikkert også fungerer uten alkohol

Like mengder:

  • Sitron/lime-saft (ublandet)
  • Villbringebær zeroh-saft (ublandet)
  • Schweppes lemon

Blandes med en haug med is og en drøss med mynte-blader, tas i blender og serveres med paraply og sugerør.

Også hadde vi altså rom oppi og. :humre:


#45

Trois sa for siden:

Sent svar, ja litt enig i at mange urter blir litt slappe etter frysing, men synes faktisk mynte er en av de som holder seg best. Vi bruker mye mynte da vi spiser «indisk» flere ganger i uken. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.