Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Foreldrenes tale til kontaktlærer - hjelp

#1

LilleRosin sa for siden:

Jeg skal holde foreldrenes tale til kontaktlærer, og er noe lost...

  1. klasse, kontaktlærer er hyggelig, men har på ingen måte noen nær relasjon til hen. Har liksom møttes 3-4 ganger i forbindelse med foreldremøte og samtaletime...

Relasjon til andre foreldre aner jeg ingen ting om.

Hvordan griper jeg det an? Noen tips?


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Kan du få hjelp av elevane? Dei kan nok ha nokre historier på lur.


#3

Maverick sa for siden:

Man kan for eksempel google «dikt og ordtak om skole» febrilsk rett før man skal opp og tale foran alle lærerne, admin, alle avgangselevene og foreldrene. :knegg:

(Det ble bra altså. Short and sweet.)

Når man ikke har noen egentlig relasjon kommer man langt (nok) med generelle floskler om læreres rolle i å bygge ungdommens karakter, og henvise til deres fremragende ungdommer og konkludere med at læreren åpenbart har gjort en utmerket jobb. Takk for lang og tro tjeneste, sommerferie vel unt, heheheheh, blir vel godt å slippe oss nå! Blomst - klem. (Ah! Ikke klem!)


#4

LilleRosin sa for siden:

De skal ha sin egen tale, men kan spørre min egen elev om hun har noen forslag så klart.

Haha. Jeg får google litt før tror jeg - fryser totalt om jeg ikke er godt forberedt.


#5

Nenne sa for siden:

Har dere ikke en FB-gruppe for foreldrene der du kunne be om innspill?


#6

oslo78 sa for siden:

Prøv å få med noe personlig til læreren. Hvis ikke er det nesten bedre å droppe tale enn å holde en tale som kunne vært til hvem som helst. Det samme gjelder lærerens tale til elevene - har man ikke noe ekte og ærlig å si, er det bedre å droppe den.


#7

Palmen sa for siden:

Kanskje en avsporing, men har dere foreldrenes tale til elevene? For jeg tenker nå at den er enda viktigere. Det er elevene som skal markeres, ikke først og fremst læreren.


#8

Elisabet sa for siden:

Du får finne noe ganske så generelt tenker jeg. De har jo byttet kontaktlærer underveis også på ungdomsskolen sånn at ingen føler veldig nære relasjoner tror jeg. Og hun svarer meg generelt aldri på meldinger og leser meldinger fryktelig tregt før de er i det hele tatt sett. Så håper du finner noe fornuftig å si som er hyggelig. ;)


#9

Fersken sa for siden:

Her bruker FAU-leder å takke av lærerne som har hatt med trinnet å gjøre på vegne av alle foreldre. Noen flokser om lærerens rolle og samarbeid med hjemmet og så utdeling av blomster.

Ellers synes jeg det er mer naturlig at klassekontakten tar den talen om det skal være klassevis.


#10

Elisabet sa for siden:

Avslutningen blir klassevis med kun 1 foresatt om ikke reglene endres pga. koronatider. Men klassevis blir det uansett Fersken, men kanskje med 2 foresatt isteden bare om reglene lempes på 15. juni.


#11

Fersken sa for siden:

Jo, sant det. Hos oss blir det også klassevis og ingen tale fra FAU eller foreldre i år på grunn av stramt tidsskjema i år.

Jeg gikk ut fra normalsituasjon.


#12

LilleRosin sa for siden:

Jeg ble oppringt fra skolen, og bedt om å holde foreldrenes tale til kontaktlærer. Når jeg nå titter på programmet, står det bare foreldrenes tale. Kontaktlæreren skal holde tale til elevene.

Kanskje jeg bare kan si det jeg vil?

:ellevill og gal:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.