Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff av en spinoff: Lørdagsgodteri

Får ungene lørdagsgodt?

  • Ja selvfølgelig
    66 stemmer
  • Nei
    5 stemmer
  • Barnet er for lite
    12 stemmer
  • Har ikke barn, men vil se resultatet
    0 stemmer
#1

Fluke sa for siden:

Får ungene lørdagsgodt?

Kommer påll.


#2

Kirsebær sa for siden:

Poden får 'lørdagsgodt' annenhver uke. De ukene Stesnuppa er her.
Han får mer enn nok godterier ellers også av 'snille' bestemødre, men det er bare når søstra er hos oss at vi gir godter til BarneTV og definerer det som noe.


#3

Beathe sa for siden:

Ja - annenhver uke her også.
Han har selv bestemt at han skal få godteri hver 2 lørdag og Gormiti (plastfigur, kjempepop. blandt gutta i klassen) til 20 kroner de andre lørdagene.


#4

Fibi sa for siden:

Her får hun en skål med noen sjokoladebiter, litt gummigodteri, og kanskje en slikkepinne, til barnetv på lørdagen. Og en egen skål med ostepop/popcorn/chips dersom vi har det. Hun blir såre fornøyd med at hun får egen skål. :jupp:


#5

Søster sa for siden:

Neei, ikke noe organisert. Men godteri er ikke forbudt her, vi bare gidder ikke mase det på ham.


#6

Libra sa for siden:

Vi setter frem lørdagsgodteri på lørdags ettermiddag/kveld. Setter frem en skål med smågodt, en med popkorn og en med noe annet salt. Skålene er "fellesskåler" som også mor og far koser seg med.


#7

Blåbær sa for siden:

Vi kjøper gotteri til hele familien på fredager som vi spiser mens vi ser "beat for beat".
På lørdager lager vi god middag med dessert.


#8

Tinka sa for siden:

Ja selvfølgelig


#9

Aminta sa for siden:

Jeg manglet altenativer egentlig.
Verken ja eller nei passer, for det er mer tja.
Vi har ikke noe som heter lørdagsgodt, men vi koser oss med litt øko-sjokkis, litt tofuis, et kakestykke (uten sukker og hvetemel), varme bær med litt krem (uten sukker), speltkjeks med kakofyll el. innimellom når vi føler for det. Noen ganger er det en lørdag, og andre ganger en onsdag.
Men det hender avkommet selv spør om lørdagsgodis fordi andre sier at det skal de ha foreks. Og da har jeg ingen sperrer på å si ja til det, hva det er varierer.


#10

Mamma Rosa sa for siden:

De store på sju og ni får lørdagsgodt som de selv velger ut.
Lillebror på litt over to får frukt, rosiner og en kjeks.



#12

tink sa for siden:

Her er det lørdagsgodt. Pappaen vil si selvfølgelig, jeg vil si tja. Synes det er unødvendig å presse på godteri i ung alder, men gutten er vel arvelig belastet med smak for det søte. :sparke:

Det hender han får godis også ved andre anledninger. Vi kjører ofte noen timer for å besøke familie, og da er det greit med en bonus på ferga, eller etter mange timer i bil - is, slikkepinne, rosiner eller pastilleske.

Hva lørdagsgodtet består av varierer litt fra ei eske med gompedrops, litt smågodt - gjerne selvplukket, et kinderegg holder lenge. Og kanskje noen saltstenger eller fisker ved siden av.

Jeg er den kjipe mammaen som holder igjen - og finfordeler (særlig om de snille besteforeldrene står for innkjøpet).


#13

Turte sa for siden:

Trekløveret får alltid lørdagsgodt.
Her er det som regel tre små skåler med ostepop og smarties i.


#14

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg stemte at hun var for liten, med det mener jeg egentlig at hun er for liten til å ha noe forhold til hva lørdagsgodt er. Det hender hun får noen nonstop, forresten.


#15

AprilRyan sa for siden:

Det hender han får og da er det snakk om fire-fem smågodtbiter til Barne TV. I desember får han en liten sjokoladefigur hver lørdag. Jeg tenker på en måte at det er litt unødvendig, men så lenge det ikke er snakk om så mye og bare når det er helg, tror jeg ikke akkurat jeg skal ha altfor dårlig samvittighet.


#16

Go\jenta sa for siden:

Ja, jentene får ganske mye godteri på lørdager; Kinderegg, lakris, gelegodteri, smørbukk, potetgull og sjokolader.:)

Minstejenta spytter forøvrig det meste ut igjen. Hun er småspist på godis.


#17

Tjorven sa for siden:

Snuppa får lørdagsgodt.

Ved å innføre begrepet og faktisk gi henne godterier hver lørdag, så har vi sluppet maset om godter de 6 andre dagene i uka.


#18

Go\jenta sa for siden:

Sånn er det her også....men 5-åringen teller ned dagene til lørdag:ja:


#19

Veronal sa for siden:

Ja, men ikke ja, selvfølgelig. Vi har så lite søtt generelt så vi har ingen problemer med at han får godteri. Det kan godt være på en vanlig tirsdag, men så langt har det oftest vært at han har fått godteri på lørdag.


#20

Selma sa for siden:

Jentene får lørdagsgodteri ja - de koser seg veldig med barne-tv og ei skål med smågodt. De er forøvrig snart 6 og 8 år


#21

Irma sa for siden:

Jeg stemte på to "Nei" og "Han er for liten". Mulig det ble feil? Poden har ennå ikke fylt 3 og spør ikke etter lørdagsgodt enda. Vi avventer nok en stund til, eventuelt til han begynner å spørre etter godis selv. Regner med at det blir vanskeligere å vente såpass lenge med en evt. nr 2.


#22

Labolina sa for siden:

Jupp, de får lørdagsgodteri hver lørdag.


#23

Polyanna sa for siden:

En liten skål hver med noe smågodt og rosiner i til hver av de to store.

Men de er mystisk lite opptatt av å faktisk spise det, og er temmelig sære på at det er masse de ikke liker: Ikke noe salt snacks, ikke sjokolade (:sjokk: ), ingenting med "rare" smaker. Så det er nesten alltid noe igjen til mor. :glis:

De får alltid kveldsmaten samtidig, og den går nedpå, tross godis.

Ungene er en genetisk sensasjon, tror jeg... :sparker:


#24

løve70 sa for siden:

Her er lørdagsgodteri ukas høydepunkt for LilleVenn:flau:. Det som er mest stas er egentlig å dra på butikken og velge godteri.


#25

LilleRosin sa for siden:

Ja, det får de. Fikk sjøl lørdagsgodt, og det var kjempestas. Fører nå stasen videre.


#26

Kate sa for siden:

Ja, klart det! Nå er han ikke glad i godteri, så han spiser stortsett litt potetskruer eller noe slikt.


#27

Maxine sa for siden:

Ja, men ikke selvfølgelig. Eldste velger ofte en liten leke fremfor lørdagsgodt, og minste hermer etter hva største gjør.


#28

turi sa for siden:

Ble nei her, men det er mer fordi ungene ikke bryr seg overvettes om godteri. Eldste vil heller ha ett blad om vi er på en kiosk, og minsten spiser bare kinderegg. De får av og til, men det trenger ikke være lørdag.

Når jeg tenker meg om så tror jeg faktisk aldri att eldste har spurt om å få godteri, det er mer jeg som har spurt om det er noe hun vil ha.


#29

Pepper Lemon sa for siden:

Ja, guttungen har pleid å få lørdagsgodt. Vi har imidlertid sett oss nødt til å slutte med det nå, da det ser ut til at han er av typen som blir ekstremt gira av det. Så de siste to lørdagene har han ikke fått noe. Jeg tror han kommer til å få popcorn i stedet nå fremover. Så får vi se om han takler sukker bedre etter hvert.


#30

Canisa sa for siden:

Ja, men jeg vil sløyfe selvfølgelig.
Hva de får kan variere. De vil helst ha smågodt i løsvekt, og da kjøper vi en pose som vi deler alle sammen. Det er sjelden de får velge/kjøpe selv, og noen ganger har vi potetgull/snacks eller vafler/kake i stedet for det tradisjonelle godteriet.


#31

Karamell sa for siden:

:jupp:

Lillebror liker bare sjokolade og får en liten eventyrsjokolade og litt Eliaspotetgull. Han er 2,5 år. Han kunne spist ubegrenset med sjokolade om han hadde hatt tilgang... Lurer på hvor han har det fra? :sparke:

Storebror på 5,5 liker colaflasker og krokodiller. Han spiser lite.


#32

Susse sa for siden:

Alle tre får lørdagsgodt.
Hver sin "Barnetv-pose" samt av vi noen ganger popper popkorn. Eldstemann dropper av og til goderi til fordel for Donaldblad.


#33

Honda sa for siden:

Ja selvfølgelig

men er ikke noe selvfølge. mange gang glemmer vi det og ofte er han så mett at han inntar en klementin og en kjærlighet kanskje hehe


#34

Superior sa for siden:

Ja, det får de.. Nugattien står klar på lørdagsmorgen, og ferdig kutta brødskiver. Hogg innpå..
Ellers får de da godis og gjerne litt potetgull til kvelden som de har valgt selv, eller som jeg har kjøpt uteifra hva de ønsker.


#35

Hyacinth sa for siden:

Har ikke svart, siden mitt svar er "av og til". Seksåringen er ikke så opptatt av godteri. Hun har nesten aldri spurt om det. Vi glemmer ofte hele lørdagsgodtet. Merkelig, siden moren og faren er grådige som få.. :sparke:

Minstemann slekter mer på oss. Han trykker ned i vill fart dersom han får mulighet. Men siden seksåringen sjelden spør, så spør ikke treåringen heller. Han vet jo heller ikke hvilken dag det er.


#36

Benzo sa for siden:

Stemte nei, barnet er for lite. Storesøster blir 3 neste mnd og har ikke noe forståelse av hva lørdagsgodt er, derfor har ikke jeg lært henne begrepet heller. Hun spør sjelden etter det godt, bortsett fra når hun er med å handler, da vil hun gjerne bort å plukke løsvekt. Hun er dog beskjeden, jeg må gjerne slenge oppi litt ekstra for at det i det hele tatt skal slå ut på vekta. :knegg:


#37

LaLuna sa for siden:

Samme her.
De få riktignok lørdagsgodtet midt på dagen, har dårlig erfaring med sukkerinntak om kvelden.


#38

Hjertensfryd sa for siden:

Nei, mine får ikkje lørdagsgodt. Her er det heller ei skål med oppskjært frukt som blir funne fram. Ungane er storfornøyd med det. Dette kan vera midt i veka og for den saks skyld.

Mine er så små enno at dei ikkje blir påvirka så masse av andre. Rekner med den dagen kjem tidsnok når dei vil ha lørdagsgodt.
Og dei får snop inn i mellom og.


#39

Senna sa for siden:

Jepp.


#40

emm sa for siden:

Ja, hvis vi husker. Jentene er ikke så opptatt av det, ofte de spiser bare litt hvis de får. Særlig storesøster er en sparer:knegg:


#41

ILY sa for siden:

Har krysset av at barnet er for lite. Men det hender han får en "micro"eske med rosiner og noen bilkjeks til barne-tv som begynner å bli spennende på lørdag. Det er visst veldig godt.Godteri er foreløpig ikke så spennende. Enn så lenge..


#42

Line* sa for siden:

Mine barn har alltid fått Lørdagsgodteri, og det vil mine barnebarn også få.
Men KUn lørdagsgodteri, og litt "hemmeligheter" hos bestemor og bestefar. ;)

Som mine fikk.

Ingen i vår familie er hektet på godteri. :)



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.