Nå som det er så varmt er det ingen som orker å stå på kjøkkenet mer enn høyst nødvendig. Matlysten er det ingenting å si på, det er tilberedningen som er problemet. Selv en salat tar jo tid å kutte opp og det er begrenset hvor ofte man gidder spise pølser i brød og sånt. Så hvilke middager er kjappe og enkle å lage og passer fint i sommervarmen?
Men altså, ferdigpizza kan enkelt gjøres litt mer spennende. Kjøp en i utgangspunktet enkel pizza, og pimp den opp med litt spekeskinke, blåmuggost, paprika, annen kraftig ost, middagsrester eller hva du har for hånden. Ha gjerne litt ruccola og en hvitløksdressing tilgjengelig. Blir bra mat av sånt, selv om sikkert ikke alle er enige i at dette er mat som passer i sommervarme.
Kalde, kokte poteter, enkel salat (kjøp posesalat og ha i tomater e.l.) og grillet kylling eller kyllinglår. Kylling kan jo erstattes med annet kjøtt eller fisk.
Jeg har ikke alltid lyst på varm mat når det er veldig varmt, derav kalde poteter.
Vi griller. Litt utpå kvelden, som kveldmat til ungene somregel, når temperaturgrafen har snudd.
I varmen går det en del kavring med sukker og melk samt is. Og lite matlyst. Så spiser vi godt til middag i skyggen så sent som vi klarer å dra der med en fireåring i husholdningen
I dag er her ikke så varmt, sånn 21 eller noe og jeg har vært på jobb og er sulten så jeg griller noe nå. I helga drar vi måltidsrytmen annerledes. Spørs om vi gjør det utover uka også. Serverer kavring etter jobb og middag til kvelds
Griller mye her også. Gjør det lettvint. Kjøper gjerne ferdig marinerte kyllingspyd fra Kiwi, eller falafler eller selleriburgere fra Rema. Evt laks.
Det eneste arbeidet da er å skrelle en søtpotet og skjære i skiver, en paprika i store stykker og noen asparges. Rett på grillen sammen med det andre.
Så lager jeg alltid salat, men den består ofte av kun tre ingredienser, fordi jeg er lat: Crispisalat, feta og en eller annen form for frukt eller bær (appelsin, eple, pære, bringebær eller jordbær). Ringler over litt eddik med smak og det er det.
Laks i pita har vi hatt i dag. Laksen og ferdigkjøpte pitabrød steiker seg sjøl i ovnen, og så kutter jeg paprika, salat, avokado, tomat og mango og lager litt rømmedressing.
Mannen kom hjem med sommergave fra jobben sin i dag. Forskjellige pølser, marinert indrefilet, hamburgere, potetsalat, kryddersmør og marinerte maiskolber. Så i dag tar vi hamburgere på grillen. Med potetsalat og mais ved siden av. Lettvint i varmen.
Vi har grillet burgere. Ferdige burgere og noen enkle grønnsaker til. Jeg kan fint legge tomater og argurk på ei skjærefjøl på bordet, så deler vi opp der. Spare meg for litt forarbeid.
Mye er godt i pita, laks iskekaker, burgere ol. Med diverse tilbehør vi har i kjøleskapet.
Kald potetsalat fra butikken, maiskolber, grillet eller rå paprika og eventuelt andre grønnsaker og kjøtt i en eller annen variant. Feks indrefilet av svin eller grillribbe. Gjerne også med pølser i lompe til dem som vil fylle opp magen med det.
Vi spiser også mye musli og andre frokostblandinger med melk i varmen.
For å svare ordentlig på denne tråden, og ikke dagens middag, som jeg trodde jeg svarte på: Når det er varmt liner jeg mat som ikke ligger så tungt i magen, så det blir gjerne stekt kylling i ulike varianter, med kjapp salat og noe brød til. (Har focaccia og pitabrød og diverse i fryseren.) Pastaretter uten kjøtt er også en favoritt, gjerne basert på en eller annen Jamie-oppskrift. Nå sist hadde vi tagliatelle med brokkoli, aspargesbønner, sukkererter og diverse annet grønt, med sitron og parmesan. Hvitløk, chili og noen ferske tomatersom varmes nok til st man kan knipe av skallet er også kjapt og godt som pastasaus.
Vi spiser ganske vanlig mat vi, men dropper suppe og kjøttkaker og sånn. Fiskekaker i pitabrød, laks/ørret med ulikt tilbehør, så blir det litt grill og litt reker, pannekaker, wok. Jeg mister aldri matlysten, heller ikke i sommervarmen. Dessverre får man kanskje si.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.