Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vanntønne/beholder/kar/whatever til balkong

#1

Robyn sa for siden:

Jeg har kjøpt selvvanningskit fra Gardena til balkongen og trenger et stort kar å ha vann i. (Typen som ikke skal kobles til kran og som går på solcelle.)

Men så finner jeg ikke et OK kar å ha vann i. Jeg har googlet og søkt og kommer til kort. Har funnet noen stygge plastdunker, men det hadde vært fint om det var litt pent å se på all den tid jeg ikke får skjult det.

Resten av balkongen er ganske stram, så shabby chic stilen passer ikke.

Ideelt sett ønsker jeg meg jerntønne som ruster, men ikke vet jeg hvor jeg finner sånt og så koster de sikkert det hvite ut av øyet.

Noen som har tips til hva som kan funke? Og helst ikke koste så alt for mye? Ideelt sett 75-100 l og heller høyt og smalt enn lavt og bredt (mtp plassen).


#2

sindrome sa for siden:

Kjøpe plasttønne og feste planker rundt, beise og få det til å se fint ut?


#3

Taien sa for siden:

Bygge inn et plastkar/plastdunk av noe slag?


#4

Rug sa for siden:

I et av de første programmene i årets sesong av Hagen min på NRK viste de akkurat en slik løsning. Hun hadde tatt mål av en murerbalje og fått en blikkenslager til å lage en stålring rundt slik at alt det sorte var dekket. Ringen ruster etter et lite år, og hele greia kom på rundt 500 kroner.



#6

Robyn sa for siden:

Da skal jeg ta en titt på Hagen min for inspirasjon, takk for tips.

Vil denne holde tett tror du. Har vært og sett på akkurat den men turte ikke ta sjansen siden de ikke kunne svare i butikken.

Men uansett er kanskje plast med stål rundt det beste.


#7

Mei sa for siden:

Jeg har to av den tønnen, men fylt med jord og et plommetre. Har holdt over ett år. Har andre busker i sinkbøtter fra Ikea som har holdt over 10 år. Ikke helt det samme med vann da. Du kan jo evt spraye den med sånn rustbestandig maling (... husker ikkenavnet, for varmt igjen...) (Hammerite?) innvendig for lengre levetid?


#8

Robyn sa for siden:

Hm, kanskje jeg skal ta sjansen og teste det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.