Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nabokatt til besvær

#1

Input sa for siden:

Vi bor i blokk i 1. etg. og har selv to innekatter (som velger selv å være innekatter). Vi flyttet hit for et år siden, og den ene nabokatten har bydd på litt ufordringer.

Våre katter liker å ligge i vinduskarmene, og veldig ofte, særlig om natten, kommer denne katten og skremmer kattene våre. Selv om vinduet er lukket, men våre katter skjønner ikke at den andre katten ikke kommer seg inn gjennom lukket vindu og det blir et voldsomt spetakkel. Vi har måttet stenge våre katter ute av soverommene pga. dette. Dette er i kategorien kjipt, men greit nok, vi kan leve med det. Nå er det blitt sommer og varmt, og vi trenger å kunne ha vinduet åpent på kontoret for å få luftet gjennom leiligheten vår. I dag morges forsøkte nabokatten å komme inn, plutselig satt den i vinduskarmen, og da mannen skulle jage den ut igjen, tok katten tak i hånda til mannen med labbene, holdt ham fast med klørne og beit ham skikkelig slik at han har ganske store, dype sår på begge hendene. Han måtte dra på legevakten, hvor han ble sydd og fikk vaksiner og antibiotika.

Kan vi kontakte styret i borettslaget om dette? Vi aner ikke hvor katten bor, og det er nesten 3000 boenheter her, så vi kan ikke akkurat ringe på hos alle heller. Det står også i vedtektene i borettslaget at: "Andelseier erklærer seg ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som hans dyr måtte påføre person eller eiendom i borettslaget." Jeg antar at vi da kunne krevd at kattens eier betaler for legevakten og medisiner, men det er ikke egentlig et poeng for oss. Vår utfordring er jo i hovedsak at denne katten gjør at vi ikke får brukt leiligheten vår slik vi ønsker, når vi må stenge våre egne dyr ute fra rom vi ønsker de skal ha tilgjengelig og ikke kan ha vinduene åpne fordi en fremmed katt kommer inn til oss.


#2

Millen sa for siden:

Ta kontakt med styret dere. God bedring til mannen.


#3

annemede sa for siden:

Er det ikke mattilsynet som har ansvar for dyr? Ville kanskje hørt med dem, spesielt siden skade som endte med legevakt.


#4

millact sa for siden:

Jo det er det.

Katten høres jo ikke helt «god» ut når den gjør slike ting. Ta det opp med styret! Og god bedring til mannen.


#5

Carrera sa for siden:

MT har ikke noe med slikt å gjøre. De jobber opp mot mislighold av dyr. Skal man ty til instanser, så er jo politiet rette instans når en hund gjør skade. Kan aldri tenke meg at det gjelder katter, da det er fritt frem å la de gå løse, og at de dermed opptrer som de dyra de er. Har i hvertfall aldri hørt om at en katt blir begjæt avlivd pga skade.

Jeg ville vel forsøkt å finne eier og lagt frem problemet. Sterilisering/kastrering et sikkert en god løsning vil jeg tro, og kanskje et dere heldige og eier tar litt økonomisk ansvar for skaden.


#6

star sa for siden:

Jeg ville tatt det med styret i borettslaget.


#7

Input sa for siden:

Det står jo helt tydelig at eier er ansvarlig, så jeg tenker ikke at vi er heldige om det skjer.

Det står forøvrig også i vedtektene at katter og hunder skal holdes i bånd på borettslagets områder, men det praktiseres kun med hunder.


#8

Pøblis sa for siden:

Huff, så skummelt, Input.

Jeg synes det er en uting med kattehold som utsetter naboer for en hel masse bryderi og sjenanse. Hvis det står at katter skal holdes i bånd på borettslagets område, er det jo ikke greit å bare slippe dem løs.

Håper det går bra med mannen din.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.