Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reddik fy fasan

#1

Drømmedama sa for siden:

Hvisomatte man har dyrket frem skikkelig mange reddiker, hva lager man da tro?


#2

Millen sa for siden:

Putter de i salater, på brødskiva/ knekkebrød ( veldig godt på gulost), spiser de hele.



#4

Hønni sa for siden:

Det Millen sa, og serverer med dip. Nam!


#5

rajraj sa for siden:

Og så kan du skjære dem i tynne skiver og sylte dem. Det er skikkelig digg tilbehør til f.eks. grillmat eller oppi en bahn mi. :nam:


#6

Toffskij sa for siden:

+1 for dette! Jeg brukte denne oppskriften her om dagen, og det var superlett og veldig godt:

12-14 reddiker i tynne skiver
3 fedd hvitløk, skrelt og grovknust
en god klype tørkede chiliflak
1 dl riseddik
0,5 dl vann
2 ss sukker
2 ts salt

Rør alt sammen og la det stå minst 20 minutter i en beholder med lokk.


#7

Syrinx sa for siden:

Sylta reddiker hørtes godt ut. Det må jeg prøve.

Reddiker er veldig godt i taco synes jeg. Og selvsagt i salat og råkost av alle slag.


#8

banana sa for siden:

Skjær dem i tjukke skiver, strø litt salt på og knask dem. Hvis de ikke er bitre er det knallgodt.


#9

Hyacinth sa for siden:

Sylte dem, ja.

Jeg gjør ofte som Jamie (pleier å drite i dill og mynte, for det har jeg ikke så ofte):

Syltede grønnsaker:
2 ss rødvinseddik, saften fra 1/2 sitron, salt og pepper, 1 ts grov sennep.

Agurk (riv overflaten m/gaffel), gulrot (strimle m/potetskreller), reddik (del i 4-8 båter) og 1/2 rødløk (strimler).
Legg alt i laken. Bland godt m/hendene.
Dill og mynte, grovhakk. Bland inn.

Smuldre fetaost på toppen.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.