Vi skal ha familieselskap i helgen. Hadde egentlig tenkt på grilling, men ser at det er meldt regn den dagen. Så får satse på noe annet. Gjerne noe som kan tilberedes på forhånd og kanskje heller ting som ikke trenger serveres varmt.
Er det noen som har noen gode tips til meg? Det er både voksne, barn og ungdommer som skal spise og vi er ca. 20 stykker.
Spekeskinke i ulike varianter kan legges klar på fat i forkant. Eggerøre kan også lages klar først, eventuelt bare like før. Grønn salat, baguetter/loff, potetsalat.
Pastasalat er godt, og aller best dagen etter den er laget. Pasta, pesto, kylling, bacon, paprika, pinjekjerner, soltørkede tomater. Og gjerne hvitløksbaguetter inntil.
Pastasalat; Pasta, apetina fetaost på glass med urter, mais, oliven, rødløk, cherrytomater, agurk = kok skruer el.l. Hell av vannet og la dampe litt. Mens lunken, hell over oljen fra fetaglasset. Rør forsiktig og la trekke til pastaen er kald. Vend forsiktig inn resten av ingrediensene. La gjerne stå over natten i kjøleskap, det blir den bare bedre av.
Enkel brokkolisalat. To-tre brokkolier for en stor bolle salat. Løk etter smak (vi bruker ofte vårløk, da blir den veldig grønn, evt rødløk for litt skarpere smak og litt farge), rosiner, solsikkekjerner og litt til dressing. Skyll brokkoliene, skjær opp, husk å bruke stilkene, de kan gjerne finsnittes. Løken skjæres fint og vendes i. Vi bruker typ en halv løk eller to vårløk til to brokkoli, men det kommer jo an på hva man liker av løk. Ha i godt med rosiner og solsikkekjerner. Lag en liten dressing som vendes i salaten. Vi bruker ofte en god dose ekte majones, en liten klunk eddik, salt, pepper, litt sukker, blandes god med en gaffel og vendes inn i salaten med en slikkepott. Eller noe tilsvarende med f.eks. rømme eller yoghurt, etter hva dere liker. Vi tar det vi har. Vi bruker den mye, står ofte en stor bolle i kjøleskapet som man kan ta en haug av til et måltid i farta eller i matboksen, men er óg fint tilbehør til mye. Kan lages i oppgradert utgave med tranebær, pinjekjerner og sprøstekt bacon (dropp da rosiner og solsikkekjerner). Til begge salatene er det også godt med sprøstekt spekeskinke. Legg skinkeskivene flatt ut på et bakepapir på stekebrettet og la dem tørke i ovn på 100 grader. Lite fett i, så tar ikke veldig lang tid. Pass litt på. Kan brekkes i mindre biter. Knallgodt. Kan lages imgod tid i forveien og oppbevares i tett boks. Ikke vend denne i salaten på forhånd, da blir den bløt.
For småvarmt kan karbonader og pølser varmes i ovn, gjerne med noen gode spesialpølser (bratwurst, italiensk landpølse osv), eller bare en gryte wiener i en god pølsebar, og en isbar med litt sauser og strøssel til dessert. Gøy for små og store, mine gamle onkler koser seg ihvertfall med isbar. :jupp:
Jeg tenker jeg lager til en potetsalat, en pastasalat og en couscous salat. Og så har jeg kjøpt inn spekemat, kyllingklubber og karbonader. Jeg har noen hjemmelagde rundstykker som kan tines og tenkte å kjøpe en foccacia på bakeriet i dag.
Og så må jeg bake en kake i kveld, men ellers har jeg kjøpt sånne frosne makroner og vannbakkels. Har også moreller og jordbær. Kanskje jeg skal kjøpe en boks med småis.