Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kajakktråden!

#1

Polyanna sa for siden:

Vi kom plutselig på at kajakk hadde jo vært fint å ha. Vi reiser mye på steder der det hadde vært topp, men da måtte vi altså hatt en vi kan ha med oss. På taket eller noe.

Og så er det jo en JUNGEL av greier der ute: Enmanns? Tomanns? Jeg har helt angst for det med å rulle rundt og ikke kunne komme opp, og vet at det er kurs der man lærer eksimorulle, men de sier også at det i seg selv ikke er noe man kan stole på. Vi har på ferie padlet i mer åpne kajakker, sånne som man vil ramle ut av om den triller rundt - vil ikke det være bedre for sånn kosepadling?

Jeg er helt forvirret, noen som kan dra en "kajakk for dummies"?


#2

Novla sa for siden:

Jeg leste "konjakktråden". :p tusler ut#4

Adrienne sa for siden:

Vil du ha kajakk eller kano? For kajakk får du ikke lov til, hvis du ikke kan komme deg ut av eller rundt, der setter jeg ned foten.


#5

veobra sa for siden:

Jeg vil ha kano, men det er noe helt annet. Mer puslefart og kos?


#6

Malama sa for siden:

Kano kunne jeg vurdert. Slett ikke kajakk. Grunnet rulle-greia


#7

Hyacinth sa for siden:

Vi har to kajakker av typen man sitter oppå, liksom. Elsker dem. De er helt geniale. Jeg ante ikke hvor moro det skulle være. Husker ikke merket i farten.


#8

Polyanna sa for siden:

Hvis vi skal ha sånn som man sitter fast i, så må vi på kurs, men ja, jeg har samme uro som deg, og får klaus av å skulle sitte fast i noe der man må basere seg på åndsnærværelse, sterke magemuskler, at man er bevisst og har teknikken inne, for å ikke dø. :skremt:

Så derfor har jeg lyst på en sånn åpen en. Eller sitte oppå? Hvordan?


#9

allium sa for siden:

Jeg har nettopp kjøpt kajakk.

Jeg har hatt glassfiber før og kjøpte plast nå. Jeg vil ikke måtte være så forsiktig med den. Jeg sjekket vekt og prøveløftet - jeg kan løfte en 30 kilos kajakk men det var ikke noe morsomt. Så fikk jeg sterkt anbefalt å kjøpe med ror, det går greit å endre retning med padleåren, men det er ikke like greit å hold stø kurs på tvers av vind og strøm.


#10

Polyanna sa for siden:

Hyacinth: Har du noen lenker, kanskje?


#11

Tallulah sa for siden:

Det finnes jo kajakker som ikke er sånne rullegreier, mener jeg å ha hørt? Ellers så har Oslo turistforening en helt HAUG med kajakkurs i havnebassenget i sommer, så bare å melde seg på.


#12

Niobe sa for siden:

Jeg ønsker meg sit-on-top kajakk. Eller SUP. Det varierer med dagsformen.


#13

Candy Darling sa for siden:

Jeg tenker jo at du vil ha kano, ikke kajakk. Helt åpen, stabil, kan sitte 2-3 pers i, frakte last, trenger ikke kurs og du sitter ikke fast. Jeg tror til og med det finnes bra oppblåsbare, men det må du sjekke.

Ellers lærer du ikke eskimorulle på vanlig våttkort, og det trenger du ikke heller så sant du ikke skal padle med fast trekk. Du sitter med knærne over åpningen. Det er imidlertid vanskelig å komme oppi igjen uten kompis.


#14

Neket sa for siden:

Jeg ser nå at det gjør jeg og. Jeg trodde jeg bare ønsket meg SUP, men sit on top kajakk så jo megakult ut.#16

Hyacinth sa for siden:

Det var det, da... men jeg har spurt de i familien som vet dette. :knegg:#18

Hyacinth sa for siden:

Ser det sitter et barn i på den på bildet, men våre er ikke for barn, altså.


#19

Polyanna sa for siden:

Nei, har egentlig ikke lyst på kano. :knegg:

Vil ha noe som er lettere og tettere på vannet.

Men man kan ha kajakker man ikke sitter fast i altså? Med vanskelig å komme opp, mener du opp til overflaten, eller opp igjen i kajakken. Det første er jo livsfarlig, det andre mer upraktisk. :knegg:

Hvor kan man dra for sånne hobbykajakkspørsmål? Føler Bull Ski og kajakk er litt mer for de som driver seriøst. :vetikke:


#20

Pesten sa for siden:

Vi har nylig kjøpt oss 2 manns oppblåsbar kajakk. Digger den så langt.


#21

Candy Darling sa for siden:

Opp i kajakken er vanskelig, ja. Jeg pleier å tenke at jeg må holde meg nærme nok land til at jeg klarer å svømme til land med den opp-ned.

Du sitter ikke fast i vanlig havkajakk, åpningen går omtrent midt på leggen. Jeg kan ta bilde neste gang.#23

Candy Darling sa for siden:

Den store båtbutikken på Alnabru har mye kajakk. West? Noe sånt. Mellom Hells Angels og IKEA.


#24

Nasse sa for siden:

Jeg har en mann som padler en del. Jeg vil si at det er lurt å ta kurs for å lære hvordan du kan redde deg selv og andre, hvis uhellet er ute. Det handler om din og andres sikkerhet. Når det er sagt, må du ikke kunne rulle rundt, selv om det er en fordel, det fins cowboyredning og kameratredning. Skal du ha spruttrekk, bør du øve på forhånd hvordan du får den av. Har du ikke spruttrekk, kan det bli vått i cockpiten (der du sitter - ja det heter det visstnok).

Lenke til Cowboyredning: www.padlesiden.no/verdt-a-vite/teknikk/cowboyredning/

og: seakayak.no/?portfolio=egenredning-cowboyredning-2

Lenke til ulike måter å redde seg selv og kamerat: www.utemagasinet.no/kajakk/redning-i-kajakk


#25

Hyacinth sa for siden:

De vi har velter ikke. Jeg kan ikke forestille meg at det går an, iallfall.


#26

Nasse sa for siden:

Men er det bare for kosen sin skyld, duger en sånn en lenge.


#27

Høns sa for siden:

Jeg ville kjøpt havkajakk! Om du velter glir du ut som en fisk så lenge du ikke har på spruttrekk. Jeg padler på veldig hobbybasis og padler uten trekk fordi jeg ikke liker tanken på å sitte fast. Jeg ville heller hatt to stykker enn en dobbelt, mye mer fleksibelt. Villekjøpt plast og med ror. West Systems har mye å velge i og er flinke til å veilede. Seabird har også greie kajakker som ikke koster skjorta. Ville forøvrig tatt et kajakkkurs, morsomt og en ekstra sikkerhet. Ville tatt våtkort og ikke kun introkurs.


#28

Isolde sa for siden:

Du vil ha vanlig kajakk, kurs og en lett kajakk. Du faller ut av. Sitte fast er ikke problemet, værre å komme oppi igjen om man er alene. Derfor kurs.

Jeg har superlett boreal storm. Den kan jeg ta under armen. 15,3kg men den er plast.


#29

noen sa for siden:

Enig med de to siste. Tar du våttkort (gjort på noen timer en ettermiddag) først, kan du få kjent på hvor lett det er å komme ut om du velter og hvor vanskelig det er å komme opp igjen. :knegg: Da lærer du deg å holde deg i nærheten av land. Kajakk er mye morsommere enn kano, og etter min mening tryggere. En kano kan bli tatt av vinden mye lettere enn en kajakk (med ror). Det skulle ikke forundre meg om flere har druknet etter kanoulykker enn kajakk.

Hvis du får deg våttkort kan du leie deg kajakk f.eks. på Sørenga og teste litt før du kjøper.

Mannen min har kajakk, mens vi andre får låne gratis på hans roklubb. I tillegg har vi en SUP som er lett å ta med seg i bilen eller på sykkel (på ryggen).


#30

noen sa for siden:

Det fine med kajakk er forresten at man kan ta med hele familien på tur, hvis man bare kjøper riktig modell:
youtu.be/O0N4YJnTG9Q


#31

veobra sa for siden:

:elsker::tullerdu: Setter bilsinringsdebattene i et litt annet lys.


#32

Polyanna sa for siden:

Takk for masse tips!!!

Våttkort - noen anbefalinger?#34

Molly sa for siden:

Jeg skal på kajakkurs med DNT i sommer. Todagers kurs ettersom jeg føler at jeg trenger å lære mest mulig hvis jeg skal våge å padle på egen hånd etterpå. Gleder meg helt ellevilt mye, har hatt lyst til det i flere år og først nå passer det å gjennomføre. Tenker at jeg skal leie kajakk når jeg skal padle.

Nå er jeg på leting etter en passende vanntett pakkpose. Aner ikke hvor stor jeg trenger eller hva jeg skal se etter. Noen som har anbefalinger? Håper det er ok at jeg spør om det i denne tråden.#36

Pelen sa for siden:

Vi har kajakker i plast og det er flere som har snurret rundt i dem og ingen har snakket om at det var vanskelig å komme ut og flere var nybegynnere. Jeg tror mer eller mindre de bare skled ut. Vi har aldri brukt sprutetrekket. Jeg har alltid knærne så bredt jeg kan og har aldri snurret rundt foreløpig.


#37

Isolde sa for siden:

Det er jo ikke sånn at man går lett rundt i en god kajakk. Noen er dårligere balansert enn andre. Jeg har padlet min i januarbølger ute i havgapet. Så lenge jeg var forsiktig med å ikke ta åren langt nedi så lå jeg stabilt som bare det i bølgene. Jeg har aldri gått rundt uten å ta fart og hive meg utav selv og da sklir jeg rett utav.

Kajakk er ren mediasjon og helt fantastisk.


#38

Inagh sa for siden:

Akk ja, hver gang jeg får opp lista over uleste innlegg, leser jeg «konjakktråden.» :sparke:


#39

-ea- sa for siden:

Skal myyye konjakk til for å få meg i en kajakk. :cool:


#40

Galathea sa for siden:

Det er kajakk du vil ha hvis du skal på fjord eller hav, en havkajakk i plastmed ror er solid, lett å styre, velter ikke lett og man sitter ikke fast.
Vått kort er intro-kurset, blir du bitt av basillen kan man gå videre til grunnkurs i havpadling, mener det er et 16-timers kurs, da lærer man masse om sikkerhet, redning, teknikk.

En kjempefin måte å bedrive friluftsliv på, man kommer tett på naturen bokstavelig talt :)


#41

Timar sa for siden:

Jeg har et gavekort hos LearnToRun, og lurer på om jeg skal bruke det på introkurs i kajakk. Før i uka hadde de lagt ut masse nye kurs for de neste ukene og det var fortsatt en del ledig.


#42

Candy Darling sa for siden:

Ryktene sier at du kan se langt etter å få kjøpt noen kajakk i Oslo denne sommeren ..:


#43

Pelen sa for siden:

Poly, kom til oss på hytten og prøv en tur. Bare 35 min fra deg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.