Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reparere eller kjøpe ny mobil?

#1

frukt sa for siden:

Jeg har en Nokia 7 plus som er nesten 2 år gammel. Den har lenge vært vanskelig å lade, og nå har det blitt skikkelig ille. Jeg tror problemet er ladeporten. Den er veldig slarkete, og laderen sitter veldig løst. Det er visst et nokså vanlig problem med akkurat denne modellen.

Så nå er jeg i tvil om jeg skal få den reparert, eller kjøpe ny. :gruble: Regner med at jeg må betale for å få den reparert.


#2

frukt sa for siden:

Jeg blir uansett nødt til å kjøpe en mobil om jeg går for reparasjon for jeg trenger jo en i mellomtiden, og kjenner ingen jeg kan låne av.


#3

polarjenta sa for siden:

Om den er under 2 år så ville jeg sjekket om jeg kunne fått det på garantien. Da vil jeg tror at du kan få en lånetlf i mellomtiden.


#4

GinaK sa for siden:

Jeg har Samsung 5 og den er veldig slitt i ladeåpningen og noen ganger lader den ikke i det hele tatt. Den henger seg opp innimellom også.
Det hjelper at jeg slår den av, tar ut batteri og kort og slår den på igjen. Men den er straks 4 år da.
Den ble skikkelig ille etter et plask i vaskebøtten i påsken men fikk den faktisk til å virke igjen så bruker den så lenge den funker.
Har veldig lyst på ny da men prøver å vente lengst mulig.


#5

liefje sa for siden:

Ladeporten kan svikte fordi det er rusk inni. Du kan prøve å fjerne dette lett selv med en tannpirker. Hvis du synes det er skummelt, kan du gå til en sånn billig reparatør og spørre dem. Sønnen min fikk gjort det gratis et sånt sted her forleden. Det kom ut store mengder rusk og vips så var alt i orden. Det var riktignok en iPhone, men muligens funker det for deg, også.


#6

frukt sa for siden:

Jeg har vært innom butikken (Telenor) og spurt om det, og fikk til svar at det kan hende det går på garantien, og det kan hende jeg må betale for det hvis de mener at det er brukerfeil. Må jeg betale vil det koste over 1000 kr. Men den eneste måten å finne ut av det på er å sende den inn.

Hos Ice kan jeg få en ny Nokia 5.3 for 1190 kr med 12 mnd. binding, og så kom jeg over release.no som leier ut brukte mobiler, så nå er jeg veldig i tvil om hva jeg skal gå for. :confused:


#7

frukt sa for siden:

Kan ikke ta ut batteriet på min så det får jeg ikke prøvd, men takk for tipset. :)


#8

frukt sa for siden:

Jeg tviler på at det vil hjelpe, den er som sagt veldig slarkete/løs, men jeg skal prøve. :)


#9

Pappalille sa for siden:

Dette er et kjent problem med denne modellen og butikken kan jo bare prøve seg å påstå noe annet. Jeg var i januar i år og klaget på akkurat det samme på samme mobil, etter å ha hatt den inne en uke til reparasjon fikk jeg beskjed om at jeg fikk igjen kjøpssummen da dette ikke repareres. Det er enkelt å finne info om dette problemet på nett. Stå på ditt, du.


#10

Pappalille sa for siden:

Ikke rør ladeporten, da kommer de til å skylde på deg om noe blir litt skadet i prosessen. Dette er et problem på samtlige Nokia 7 pluss


#11

frukt sa for siden:

Da så! Jeg er altså så lite flink til å stå på krava, og har mest lyst til å bare kjøpe ny mobil for å slippe. :sparke: Men det er jo absolutt verdt et forsøk.


#12

tink sa for siden:

Jeg har jobbmobil, så det er ikke sikkert at det er overførbart, men da min gamle telefon sluttet å virke fikk jeg en lånemobil med fra butikken mens de ventet på å få den nye inn og konfigurert.


#13

Pappalille sa for siden:

Jeg fikk velge meg en ny mobil for den prisen jeg ga for mobilen ett år tidligere. 🙂


#14

Strå sa for siden:

Jeg knuste nylig skjermen på min fem måneder gamle telefon. Vanligvis ville jeg gått for reparasjon. Helten av alle insisterte på ny mobil, men det gjør jeg ikke før jeg må neste gang. Det er rett og slett ikke sant at alt lar seg overføre så og si uten problemer. I hvert fall ikke med Android og noe personalisering.


#15

frukt sa for siden:

Jeg skal ringe i morgen. Prøvde i går, men nettbutikkfolka jobber ikke lørdager så det var ikke mye hjelp å få. Håper det går greit, og at jeg slipper å stå på krava for det takler jeg dårlig.


#16

frukt sa for siden:

Jeg har byttet mobil 3 ganger siden 2016, og det har vært ganske problemfritt synes jeg. Har minnekort, og logger inn med samme Google-konto, og da er alt omtrent som før. :jupp:


#17

Pappalille sa for siden:

Heisann, mitt navn er Frukt Eplesen og jeg har en Nokia 7 Pluss kjøpt der og der for ca to år siden. Jeg har en god stund hatt problemer med lading på den, og søk på internett samt erfaringer fra kjente (Pappalille Foreldreportalsen) forteller meg at dette er et kjent problem med denne modellen. Jeg har behandlet den pent, og som man skal, og jeg har ikke noe ønske om å bruke penger på å bytte ut en mobil som er knappe 2 år gammel, hvordan går vi frem for å løse dette?

Om du starter kommunikasjonen helt tydelig på at du ikke finner deg i å bli avfeid med "brukerfeil" er det ofte lettere å nå igjennom.


#18

frukt sa for siden:

Tusen takk! Det var en fin mal. Jeg blir så stressa i sånne situasjoner, snakker for fort og greier ikke å tenke meg om så jeg kommer alltid på ting jeg burde sagt etter samtalen.

Nå er det forresten noen lyse striper rundt kanten av skjermen så det er tydeligvis mer som er galt.


#19

Pappalille sa for siden:

Lykke til!


#20

frukt sa for siden:

Takk. :)
Har fått sendt mobilen avgårde så nå er det bare å vente og se hva de finner ut.


#21

Pappalille sa for siden:

:heia:


#22

frukt sa for siden:

Har sjekket status på mobilen, og nå står det at den er sendt videre til ekstern reparasjon. Det tyder jo kanskje på at de anser det som en garantisak.
Angrer litt på at jeg ikke sa ja til lånetelefon for det er unektelig praktisk å kunne Vippse blant annet. :knegg:


#23

frukt sa for siden:

Nå har jeg endelig fått tilbake mobilen, og den virker som den skal, og lading er ikke noe problem. :lykkelig:
Men det var jo litt rart at de kunne fikse ladeporten på min når de ikke kunne på din, Pappalille. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.