Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

"The stand" av Stephen King

#1

banana sa for siden:

En eller annen gang etter 12. mars i år ble denne nevnt i en tråd her. Det finnes både en forkortet utgave, som ble utgitt først, og en senere fullstendig utgave. Jeg vil gjerne lese den originale ikke-fullstendige utgaven (først). Men det er vanskelig å finne ut hvilken utgave som er hvilken hvis jeg skal kjøpe den fra en bokhandel. Er det noen som vet hvilken utgave som er den "korte"?

Det skal visstnok være tidenes horror-dystopi - er den virkelig så god?


#2

Tallulah sa for siden:

Den lange kom ikke ut før i 1990, så du kan se på årstall og sideantall.

Wikipedia

Dette er visstnok ikke helt sant, i følge Publishers Weekly. :knegg:

Ser at denne fra Ark har 1344 sider, så da går jeg ut i fra at det er den lange. Ser ut som det er vanskelig å få tak i den korte. Kanskje sjekke en brukthandel?


#3

C3PO sa for siden:

Jeg har pocketutgave av den fullstendige versjonen - og den er på 1400 sider. Det er ingen illustrasjoner i min versjon. Det er lenge siden jeg leste den, men jeg mener å huske at jeg følte at den kunne absolutt kuttes ned. Den er god, men er en klassisk historie om god mot ondskap, så jeg ville ikke kalt den for tidenes dystopi. Utgangspunktet for historien gjør at den passer godt i disse koronatider.

Jeg ble helt fenget av miniserien på 90-tallet. Så den først, så leste boka.


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg gleder meg til den nye serien! Jeg tror jeg leste The Stand i ungdommen, men muligens den korte. Jeg ser ikke for meg at jeg har lest den lange, uten å huske det. :knegg: Jeg kjøpte mye horror og scifi i brukthandler og slukte dem, men de aller fleste har ikke lagret seg særlig godt i minnet.


#5

banana sa for siden:

Forskjellige utgaver av samme "versjon" får forskjellig antall sider, så 1300 - 1400 sider er et tilstrekkelig anslag. :knegg: Den korte har visst 800-900 sider. Men jeg klarer ikke å finne den korte. Jeg satser på loppemarkedet i september.

Jeg har begynt på den lange versjonen, og det er nettopp det at jeg synes den godt kan kuttes ned. I allefall for en førstegangsleser. Det er tungt nok å lese på engelsk uansett. Ja, jeg så at det jobbes med en ny serie. Jeg fant den gamle på YouTube, men har vanskeligheter med å høre alt som sies. Og uten teksting blir det vanskelig da.

#6

Tallulah sa for siden:

Den nye har mange gode skuespillere og ser visuelt veldig bra ut. Vanity Fair har en liten smugtitt på noen av bildene her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.