Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal du reise utenlands i ferien? (Med poll)

Skal du på ferie i utlandet i sommer?

 • Nei, jeg skal ha ferie i Norge
  167 stemmer
 • Ja, i Norden i tråd med reiserådene
  16 stemmer
 • Ja, i et land/område som er utenom reiserådene, men jeg går i karantene etterpå
  1 stemmer
 • Ja, i et land/område som er utenom reiserådene, og jeg dropper karantene
  0 stemmer
 • Brokkoli
  8 stemmer
#1

Toffskij sa for siden:

Jeg er nysgjerrig på hva folk har tenkt å gjøre i sommer. Poll følger.


#2

Elisabet sa for siden:

Jeg elsker å reise utenlands i ferien, men i år blir alt innenfor Norges grenser gitt. Kommer ikke til å reise til Sverige senere i sommer engang selv om de skulle finne på og åpne opp.


#3

My sa for siden:

Norge. Planen var Italia og Sveits, men det får bli neste år.


#4

vixen sa for siden:

Norge. Tror ikke det blir den tradisjonelle osloturen en gang.


#5

Myria sa for siden:

Nei. Planen var Frankrike, men det gikk jo i vasken. Vi orket ikke hastebestille noe til de landene som åpnet rett før ferien, så det blir en liten tur til familie på vestlandet og ellers hjemme med dagsturer hit og dit.


#6

Nenne sa for siden:

Jeg var nesten på "brokkoli" her nå. Vi skal være i Norge i sommer, men vi skal ikke reise på ferie, vi holder oss stort sett hjemme. Så ikke bare skal vi ikke reise ut av landet, men vi skal nesten ikke reise i landet heller.

Vi hadde den store Norgesferien for to år siden, så nå blir det litt "been there, done that" over det. Vi måtte reist langt nord for å oppleve noe av Norge vi ikke har sett alle fem og det gidder ikke jeg bruke penger på. Her hjemme har vi i det minste muligheter for temperaturer over 20 grader både på land og i vann.


#7

sindrome sa for siden:

Jeg skal, som jeg oftest gjør, være hjemme så mye som mulig. Elsker staycation, så kan vel definere meg selv som heldig denne sommeren.


#8

løve70 sa for siden:

Veldig i tvil. Per nå har vi flybilletter til Spania og båtbilletter til Danmark.....


#9

mammaugla sa for siden:

Til ungenes fortvilelse er jeg kjedelig i ferieveien. Tidligere i vår forklarte jeg dem at sommeren i år ville bli litt annerledes (jeg tenkte mest på sommerskole, feriekoloni, treningsleir) og sa at i år ville det bli hyttetur med far og tur til mine foreldre med meg. Eldste svarte tørt "akkurat som vanlig altså". :-)


#10

liefje sa for siden:

Drar alltid utenlands, men i år har vi ikke bestemt oss. Vi har ferie helt i slutten av juli/begynnelsen av august og håper at Tyskland da er åpnet slik at vi kan dra dit. Ser forresten dårlig ut etter siste dagers (riktignok lokale, men dog) utbrudd. Hvis det ikke blir noe av, tar vi kanskje turen til Danmark, eventuelt blir det Norgesferie.

Stemte brokkoli.


#11

Malama sa for siden:

Norgesferie her, som vanlig.

Jeg bare klarer ikke lande på en plan, og det frustrerer meg. Vi skal nedover til svigers, men når? hvor lenge? sove hvor? Jeg vil ha med teltet og kombinere med camping i deler av landet med større sjangs for fint vær og bademuligheter enn her i vår landsdel, mannen mener det ikke er plass i bilen.

Jeg starter feie om 8 arbeidsdager, mannen har satt opp 5 ukers ferie fra samme dag, men regner ikke med å ta ut alle, og skal trolig jobbe den første uken i alle fall. Vet ikke hvor leng og mye. En del jobbing i ferien er det nok. Det er den VET IKKE som frustrerer meg, for jeg VET IKKE når jeg kan planlegge at vi drar og hva annet vi skal finne opå og hvor legne vi skal være og... JAAAAAAH!!!

Jeg vil ha ferie!


#12

Bloppy sa for siden:

Nei, vi blir i Norge. Hovedsaklig rundt Stavern. Så får vi heller se utover, om det blir noen småturer i Norge på oss.


#13

Bluen sa for siden:

Nei. :sukk: Jeg vil egentlig ikke på ferie i det hele tatt.


#14

Tjorven sa for siden:

Ingen alternativer passet egentlig for meg.

Foreløpig ferieplan innebærer bare ferie i Norge.

MEN; umiddelbart etter at UD endrer sine reiseråd, så tar jeg en tur til Kreta. Sjefen min har godkjent at jeg jobber på hjemmekontor derfra i en uke hvis det skjer etter skolens sommerferie (selv om han syntes det var "urettferdig" :knegg: ).


#15

Selma sa for siden:

Nei, den planlagte uka i Kroatia utgår i år (og blir til nytt kjøkken i sokkelleiligheten i stedet). Vi hadde tenkt å tilbringe de to første ferieukene på hytta nordafor. Mulig at det blir tre uker i år i stedet


#16

Miromurr sa for siden:

Skal ha ferie i Norge, som planlagt siden i fjor. Ingen endring i ferieplanene for oss. Så lenge vi kommer oss avgårde med flyet.


#17

Nenne sa for siden:

Nå lo jeg litt av sjefen din, Tjorven. :humre:


#18

oslo78 sa for siden:

Brokkoli. Reiser til Spania hvis de skulle finne på å åpne opp, blir ellers hjemme i huset mitt.


#19

Blondie sa for siden:

Jeg skal feriere i Norge. For meg har det vært normalen en stund, lettere å tilpasse kortreist ferie til et smalt budsjett. Kjæresten og jeg skal på en hotellovernatting, ellers er det en ukes hytteferie på lånt hytte.


#20

Tjorven sa for siden:

Han har barn i verste "urettferdig"-alder og lo litt av seg selv også. Men han var helt enig i at så lenge hele kontoret er stengt ned, så spiller det liten rolle om jeg sitter i suburbia eller på Kreta. Wifi-en i huset på Kreta er det ikke noe galt med.


#21

Chablis sa for siden:

Norgesferie, om de åpner opp kommer vi fortsatt til å ha Norgesferie. Skulle vært i Spania nå egentlig.


#22

celebelen sa for siden:

Vi blir i Norge, det var planen også før Korona.


#23

ingling sa for siden:

Vi avbestilte feriehus i Danmark for ganske lenge siden, og la pengene i hage og terrasse. :humre: Vi skal være hjemme en god del, og så blir det en tur til Sunnmøre for å være sammen med familie. Jeg har ikke sett moren min på et halvt år, så det blir feriens absolutte høydepunkt for min del.


#24

Molly sa for siden:

Ferien i Nice er avbestilt, og vi satser heller på hytteliv og turer i nærområdet. Jeg og søsteren min har overtatt familiehytten, og deler noen av sommerukene mellom oss. Mamma og pappa kommer til å være der en del, men vi får ha den litt alene også for første gang så det blir fint.


#25

Toffskij sa for siden:

Jeg får stå fram og gi Norden-reiserne et ansikt – vi skal til Island. (Den opprinnelige planen om å ta tog fra England til Sicilia og så båt til Malta gikk godt og grundig i vasken.)


#26

polarjenta sa for siden:

Vi skulle egentlig til Danmark og Sverige, det får vi forhåpentligvis til til neste år. I år blir det en tur til Tromsø tenker jeg.


#27

Sissel sa for siden:

Vi er i Mandal nå, og skal en uke til Danmark senere i sommer.


#28

Señora sa for siden:

Vi skulle egentlig sørover til varmen og til Finland.

Jeg ønsker ikke å reise i Norden selv om de har åpnet for det, så vi blir hjemme og på hytta på fjellet (lett å komme til lavlandet i flere retninger til flotte turområder og bademuligheter).

Likevel, det er lenge til jeg skal ha ferie og jeg tviler ikke et halvt sekund på at det kan bli ferie i hagen pga at folk later til å ha glemt at det er en pågående pandemi og at det fremdeles finnes restriksjoner.


#29

Adrienne sa for siden:

Vi har alltid ferie i Norge om sommeren, i år er intet unntak. Men høstferien i "syden" utgår i år, av flere grunner. :mumle:


#30

millact sa for siden:

Nei, bare i Norge. Det gleder vi oss til!


#31

007 sa for siden:

Nei, vi skal ikke utenlands.
"Ferien" i år blir en uke langs kysten på Vestlandet og opp til Møre. Det blir sikkert hyggelig, men ikke ferie i mine øyne.

Som Tjorven reiser jeg en uke sørover så snart UDI endrer reiserådene. Det blir enten Spania, Lanzarote eller Rhodos.


#32

Madicken sa for siden:

Nei. Vi veksler mellom hytta ved sjøen og hytta på fjellet, altså stort sett som vi pleier om sommeren. Vi har også pleid å ta en litt kortere tur, en snau ukes tid, utenlands til en storby, men det utgår i år.


#33

star sa for siden:

Nei. Vi skal ha Norgesferie som planlagt.


#34

veobra sa for siden:

Vi blir hjemme, det er ikke ferie. Jeg burde stemt brokkoli. Mannen mener det bare er plunder og heft hvis noen blir syke eller vi mistenker sykdom og vi ikke er hjemme. :mumle:


#35

Neket sa for siden:

Undecided. Vi vurderer Island. Eller vestlandet. Mannen lever i håpet om at sydenland skal åpne. :knegg:

Originalplanen var roadtrip i junaiten, så det ble det hverfall ikke noe av.


#36

maggypop sa for siden:

Vi skal være på leid sted på Sørlandet i 4 uker - dette var planlagt allerede i Januar, så ingen endring for oss.


#37

Michelle sa for siden:

Vi blir i Norge. Den opprinnelige planen var å dra til Lofoten så ble det planer om å dra til Vestfold. Nå har vi endelig bestemt oss for Helgeland.
Håper ikke halve Norge har tenkt det samme:)


#38

Bean sa for siden:

Vi blir i Norge. Turen til Malta med stopp i Tyskland og Østerrike på vei nedover er avbestilt. Istedet ble det en kort tur nordover til Tromsø med fly. Hvor vi er nå og gleder oss over fint vær. Senere i juli dra vi på biltur til Sørlandet, Stavanger og Bergen.


#39

Anne C sa for siden:

Vi blir i Norge. Mulig vi tar deler av den opprinnelige ferieplanen i romjula hvis det er mulig å dra utenlands innen den tid.


#40

Darth sa for siden:

Vi drar til Danmark.


#41

isola sa for siden:

Vi drar til Danmark. Hadde det vært opp til meg hadde turen vært avbestilt før det ble åpnet opp igjen, så det var da enda godt det ikke var det. Det eneste vi har endret er at vi har bestilt båt begge veier, og gått bort fra den opprinnelige planen om å kjøre via Sverige den ene veien.


#42

Inagh sa for siden:

Det blir Norgesferie på oss. Vi tar noen dager i Trondheim, og så blir det nok endel turer til hytta.


#43

Fjols sa for siden:

Bommet på pollen, trykket at vi skulle til Norden, men vi skal bare være i Lofoten/Vesterålen.


#44

Lyppa sa for siden:

Kan dere låne en liten henger av noen dere kjenner? Vi har flere ganger hatt med en liten kappelhenger, det er kjempehøvelig. Der har vi bagasje, telt og soveposer. Inne i bilen har vi oss selv, hunder og kjøleboks som er tilkoblet strøm i bilen. Da holder mat og drikke seg kjølig når vi er i farta.


#45

Blondie sa for siden:

Vi skulle vært i Danmark neste, men avbestilte i mai. Det får bli når pandemien er under kontroll.


#46

Lyppa sa for siden:

Jeg skal nok over grensa, men ferie kan det nok ikke kalles. Regner med det blir grensehandel på en liten butikk i Finland noen ganger i løpet av sommeren.
Ferie blir det her i Norge.


#47

C3PO sa for siden:

Norge. Jeg har ikke tenkt å pådra meg smitte i land som åpner for tidlig (selv om jeg skjønner de økonomiske utfordringene).


#48

Anne C sa for siden:

Det er her jeg også.


#49

Pesten sa for siden:

Kreta var planen som alltid :trist:
Slått det fra oss nå men var igrunn gira på å få det til. Tørr ikke siden storebror er i risikogruppen. Mams drar nedover nå 4 juli men hun pensjonerer seg å kan komme hjem på høsten en gang. Så hytta på Kreta blir iallefall brukt i år :nemlig:


#50

Matilda sa for siden:

Vi skal bare være hjemme, kanskje ta en overnatting eller to ikke for langt hjemmefra, om vi trenger å se noe nytt.


#51

Heilo sa for siden:

Jeg har endelig fått oppfylt et mangeårig ønske om staycation/hyttecation. :hyper:


#52

kamp sa for siden:

Hjemme, som vanlig pga sykdom


#53

IzziCreo sa for siden:

Norge. Kjøpte ny hytte ved stor innsjø i fjor, og i tillegg har vi hytte på fjellet om vi ønsker avveksling. Vi tenkte en tur til Legoland, men de planene var løse selv før covid-19. Frister ikke nå, og er overhodet ikke nødvendig, så da venter vi til det føles helt ok.


#54

Geitrams sa for siden:

Planen var cruise i middelhavet, men det utgår. Vi skal kose oss på småturer i nærområdet, og det gjør oss ingenting å utsette utenlandsferie til neste år eller omså året etter. Vi har feriert i hele sør-norge tidligere, så det er ikke interessant for oss.


#55

Magica sa for siden:

Skulle til Portugal, det utgår og vi blir i Norge, med et par «små»turer.


#56

Fintdethei! sa for siden:

Det blir Norge, uten noen særlige planer. Helt greit. Sydenlandene og storbyene ligger der til neste år også. Vi blir litt turister i egen by, det tenker jeg næringslivet setter pris på, og noen netter hos mine foreldre, tenker jeg.


#57

Appelsin sa for siden:

Jeg skal feriere i bydelen min :knegg: + dagsturer og en tur til Fjordane.


#58

Fløyel sa for siden:

Jeg skal feriere i Norge. Nærmere bestemt i mitt eget hus (mulig vi tar noen hotellovernattinger for å få servert god frokost i nærheten av noen perler av golfbaner) . Har rigget til med pergola på terrassen, jeg gleder meg faktisk. 3 uker uten en eneste plan. Gjøre minst mulig på lengst mulig tid.

Veldig bevisst på å støtte opp rundt det lokale næringslivet om dagen, spesielt de små nisjebedriftene, så jeg legger alle feriepengene i nærmiljøet denne sommeren.

Jeg håper forøvrig naboen drar på ferie i de 3 ukene, de har nemlig trampoline klin inntil hekken der vi har uteplass, lengst unna sin egen. #saynomore


#59

Malama sa for siden:

Jeg kunne tenkt meg det, utenom at vi ikke kjenner noen som har en henger da, men får ikke mannen med på notene. Vil egentlig ha med syklene til ungene også, men har ikke sykkelstativ til tre.

Jobber med å få ham dit til neste år ;)


#60

kamp sa for siden:

Mange hoteller har ikke særlig frokost å skryte av for tiden. Bare så det er sagt ;)


#61

Strå sa for siden:

Vi skal gjøre akkurat det vi hadde planlagt: Pakke, rydde og ordne kjøkkenet til nyhuset. I tillegg skal jeg/vi bruke en del tid med Mutter'n (mens hun er kanskje kjenner oss igjen) og barnebarna.


#62

Avatar sa for siden:

Vi skal som allerede planlagt være på båten. Turen til Sverige og Danmark (med båten) utgår i år. Får ta det til neste år i stede. Så; ferie kun i Norge.


#63

Karamell sa for siden:

Vi skal til vestlandet og ellers bare være hjemme. Mannen skal på guttetur til Trømsø i tillegg, og jeg håper på en hyttetur med venninner.


#64

Hondacrv sa for siden:

Me skal til Hardanger, og eg skal til Kristiansand. Blir veldig bra.


#65

Blå sa for siden:

To uker på fjellet. To ulike områder. Jeg har kjøpt nye turstøvler, satser på godt vær og gleder meg veldig.


#66

Addison sa for siden:

Skal til Vestlandet og ha bortehjemmekontor rett før ferien starter, og starter ferien der, jeg og jentene. Så drar vi hjem, og skal ha 1,5 uke i hhv. fjellhytte og strandhus i Vest-Agder. Hadde denne planen fra før det ble reiserestriksjoner, pga Japan-ferie i fjor.#68

nolo sa for siden:

Norgesferie i år, og vi har begynt. :glis: Er på fjellet i skrivende stund, og så kjører vi videre østover etterpå.#70

Svanen sa for siden:

Skulle likevel være i Norge. Vi er ikke så glad i utlandet på sommeren. Flere av oss liker norsk sommertemperatur best...

I februar bestilte vi sommerhus i Danmark en uke i høstferien. Vk er litt usikker på hva vi gjør. Kan fortsatt avbestille til godt ut på sommeren. Ja, det er lov å reise nå. Men hvordan er det i oktober? Og blir det "gøy" med mange restriksjoner på Legoland o.l.? Kanskje vi utsetter et år. Har ikke bestilt båtturen over. Fly eller gjennom Sverige er ikke aktuelt uansett.


#71

Fersken sa for siden:

Vi planlegger å kjøre til min mor på Nordmøre og nyte lokale muligheter der. Sjø, fiske, bademuligheter, fjell, skog og late dager og fri flyt.


#72

Fløyel sa for siden:

Nei, buffetene er ikke oppe, men de aller fleste har en meny man kan velge i.


#73

kamp sa for siden:

Ikke der var far. Der var det bare en tallerken med div pålegg og brød.


#74

Snippa sa for siden:

Det er min erfaring også.


#75

millact sa for siden:

Det kommer nok veldig an på hotellet. Mange steder har kokk som legger på den maten du måtte ønske.


#76

Drømmedama sa for siden:

Vi har startet ferien med 10 dager i sommerhuset og deretter skal vi bare være hjemme. Akkurat nå, med varme, sol, fantastisk badevann og gode venner på besøk, er dette den perfekte ferien, selv om planen var å toge ned til Paris og Marseille.


#77

Unicorn sa for siden:

Det blir en måned på østlandet hos min far, akkurat som planlagt.


#78

Mex sa for siden:

Vi skulle egentlig til Thailand. Det er jo avlyst.
Så da vurderte vi Norgesferie, men kom egentlig litt for seint i gang med planlegging, sånn at de mulighetene vi ønsket oss ble vanskelige (og dyre), så da blir det først en uke på Vestlandet hos mamma, og så en uke til Danmark.


#79

Miromurr sa for siden:

Det er mulig jeg tar en spontan tur til Finland i august, men det er bare dersom det blir dårlig vær her og ser bedre ut i Finland.

En venn av meg var på helgetur i Lofoten, der var det nesten bare Finske turister nå.


#80

løve70 sa for siden:

Nå ser det jamen meg ut til å bli Spania allikevel :jippi: :jippi:


#81

Pøblis sa for siden:

Men altså seriøst, vurderer du ferietur løve? Hørte du ikke på pressekonferansen? Dette er ikke et angrep på deg, men jeg skjønner ikke hva som ligger bak vurderingen om å reise på ferie utfra det bla utenriksministeren sa på pressekonferansen. Hva gjør du hvis det blir lock-down når du er der? Eller smitteøkning så du må i karantene når du kommer hjem?


#82

millact sa for siden:

Det frarådes jo på det sterkeste.

Vi blir fortsatt i Norge. Nesten 30 grader på Sørlandet i dag. Det holder.


#83

Elisabet sa for siden:

Dere tørr det? De sier jo at reglene kan gjøres om på kort varsel og at dere må ha karantene når en kommer hjem om de ombestemmer seg sånn jeg skjønte det på pressekonferansen i dag?


#84

løve70 sa for siden:

Fra et smitteperspektiv anser jeg det som mye tryggere å være på hytta i Spania enn å farte rundt i Danmark, eventuelt Tyskland som var backup planen vår.


#85

Frøy sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvorfor det på død og liv er så viktig å reise på ferie. Det er jo ikke noe man må?! Det er en luksusting som er utrolig kjekk, men man kan ha det fint med ferie hjemme også.


#86

Anne C sa for siden:

Vi skal fremdeles ikke til utlandet nå i sommer. De blir ikke borte til neste år.


#87

oslo78 sa for siden:

Jeg reiser til huset vårt i Spania om det åpnes. Leddgikten trenger det og huset trenger tilsyn. Blir mye liv på balkongen og lite farting, så den risikoen tar jeg lett målt mot et år med mye mer smerter i etterkant av Norgessommer. Akkurat nå er det smertefritt grunnet vær, og det er SÅÅÅÅÅ deilig.


#88

Karamell sa for siden:

Dagens pressekonferanse endrer ingenting for oss.


#89

Pøblis sa for siden:

En er du ekspert på smittevern og epidemiologi? Hvordan skal du komme deg dit? Skal du innom en flyplass?


#90

star sa for siden:

Da er det jo muligens håp for de som egentlig skulle ta turen hit i sommer, men tror ikke at de kommer.


#91

Fjols sa for siden:

Jeg skjønner ikke behovet for utenlandsferie, men snakker da kun om de som reiser for rekreasjon, syns man bør gjøre sitt for å hindre smitteøkning. Både her i landet og i utlandet.


#92

Pøblis sa for siden:

Jeg tenker at når vi har stengt ned hele landet i flere måneder og faktisk har klart å unngå at tusenvis av sårbare utsatte er døde, så er det skikkelig trist hvis folk bare hiver seg avgåede til syden bare fordi, liksom. Jeg synes pressekonferansen i dag var veldig klar på anbefalingene sine. Og det ble ikke akkurat gitt klarsignal for fri reising.

Hva gjør man hvis det blir lock-down i landet man er i? Eller hvis man må i karantene etterhjemkomst pågrunn av smitteøkning i landet man har feriert i? Spania har hatt det skikkelig ille - tusenvis av døde og et helt totalt overbelastet helsevesen. Jeg skjønner ikke hvorfor noen ønsker å utsette seg selv - og andre for det, når vi har oppnådd så utrolig bra resultater her på berget. Jeg skjønner at man vil ha sol, men det har vært og er helt fryktelige tilstander rundt i verden fortsatt. Man behøver ikke se lenger enn til Sverige for å skjønne hvor heldige vi har vært med tiltakene våre her.


#93

Chablis sa for siden:

Jeg skjønner det heller ikke, virkelig ikke.


#94

Lorien sa for siden:

Vi skal være hjemme, på hytta og på Helgeland hos svigers.


#95

Simone sa for siden:

Eg oppfatta nok både pressekonferansen og UD sine reiseråd litt annerledes enn mange her. Eg oppfatta ikkje at det blei sterkt fraråda å reise til såkalla grønne land etter 15.juli. Dersom det fortsatt var sterkt fraråda ville dei vel ikkje opna opp for reiser?
Eg oppfatta det slik at det er ok å reise til land med lite smitte etter 15.juli, men at ein må vere klar over at situasjonen kan endre seg raskt mens ein er der.

På UD sine nettsider står dette:
Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Et unntak gjøres for nordiske land som tilfredsstiller visse smittekrav, fra og med 15. juni. Fra og med 15. juli gjøres det unntak for reiser til land i EØS/Schengen som tilfredsstiller visse smittekrav. Se hvert enkelt land for blant annet sikkerhetsinformasjon, innreisebestemmelser og relevant informasjon om landets helsetilbud.

Også her oppfattar eg det slik at ein fraråder reiser til alle land unntatt nordiske land og land i EØS/Schengen med lite smitte. Denne lista over land kan endre seg frå veke til veke.

Vi har allereie lagt planar om norgesferie, så vi blir nok her. Men om eg ikkje hadde hatt planar ville eg antageligvis reist til Hellas/Kypros etter 15.juli. Smittebelastninga har vore lav der heile tida.


#96

Pøblis sa for siden:

Nei, det ble ikke strekt frarådet som du fremhever, Simone. Men det ble åpnet med alle mulige forbehold. Utenriksministeren og statsministeren sa begge to at rådene kunne endres på kort varsel. Smittetallene er økende på verdensbasis og mange europeiske land har hatt og har stort trykk og mange døde.
Jeg tenker at når det åpnes for reiser mellom noen land nå, så gjør det det enklere for mange å jobbe, møte familie etc. Men jeg skjønner ikke at nordmenn som har sluppet utrolig enkelt unna, velger å reise av gårde til Spania, som har hatt svært høye dødstall og hvor helsevesenet har knelt under presset.
Og så lurer jeg faktisk på hvilke vurderinger som ligger bak et slikt valg. Når hele landet har vært stengt ned så lenge, tenker jeg at det hadde vært fint hvis alle hadde vært med på å ta vare på den fantastisk heldige situasjonen vi er i, videre. Når situasjonen er som sen er, velger man jo å ta risikoen for økt smittespredning ikke bare for seg selv, men for en hel rekke andre også.

Hvis jeg skulle reist noe sted med sol og varme, ville jeg nok ha vurdert feks Hellas heller enn Spania.

Men det viktigste er at vi må huske på at dette ikke er over.

Det er store forskjeller på smittepress i ulike land


#97

Martis sa for siden:

Vi blir i Norge, så sant ikke Sverige blir mulig uten karantene. Vi har billetter/gavekort til Island, men jeg tror lillesøster med familie heller vil komme hit, bare så dumt med svenskene våre. :knegg:


#98

Svanen sa for siden:

Veldig enig med Pøblis.
Skjønner at jeg tenker annerledes enn mange. Vi vurderer sterk å avlyse Danmarkstur i oktober, selv om det slik situasjonen er nå er lov. Mens andre ønsker å dra steder som Spania og Sverige så fort det er lov (og gjerne før...).


#99

Anne C sa for siden:

Jeg synes ikke akkurat de oppfordret oss til å reise ut av landet i går, heller tvert i mot.


#100

millact sa for siden:

Er så enig, så enig. Virker som at regjeringen følger det Danmark gjør.

Ser sykepleierforbundet nå frykter at bølge nr 2 vil komme tidligere enn det de først trodde.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.