Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erfaring med jordbær og skadedyr

#1

Røverdatter sa for siden:

Vi får innmari mye jordbær i pallekarmene etter å ha plantet ut i mai, men de er ikke så fine. Noen råtner bare før de blir modne og noen er spist på av småkryp. Noen som har tips til å holde skadedyr unna og til å ha et sunt jordbærbed?

Det er mange fine også, og veldig gode, men kjedelig å måtte kaste så mange bær.


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Har du noko under jordbæra eller ligger dei rett på jorda?


#3

Røverdatter sa for siden:

De ligger på fiberduk, og jeg har duk over dem også.


#4

Madicken sa for siden:

Nøyaktig samme problemet her, masse jordbær som ikke blir noe av. :sur: Jeg trodde først det var snegler, men siden vi aktivt bekjemper disse og heller ikke har sett særlig snegler i år, må det være noe annet.


#5

Mei sa for siden:

Jeg har nett over mot skjæreangrep, og gressklipp rundt plantene slik at bærene ikke ligger på jord. Det beste er nok tørt høy, men det har jeg ikke tilgang på. Vi plukker snegler jevnt og trutt og er egentlig lite plaget. Likevel er det nok snegler som spiser på bærene, ut fra merket å dømme. Når bærene allerede er svekket koser maurene seg. Varmt vær er supert for insektene, så det vil nok alltid være noen bær som blir spist på. Jeg pukker flere ganger om dagen nå, og legger bær vekk fra jorda og utover kantene. Det ser ut til å hjelpe.


#6

GinaK sa for siden:

Har plantet jordbær i en av pallekarmene. Bruker tørket gress rundt plantene. Har gått ganske greit men nå i det siste så har det begynt å sverme svarttrost rundt i hagen her. Jeg har sånne grønne kompostbingnetting som jeg har lagt skrått over men det er ikke så veldig god løsning. Burde fått snekret en ramme med hønsenetting som lokk.
Er egentlig ikke plaget med snegler. Har sett 3stk sålangt i hele hagen i år.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.