Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Terrengsykkel

#1

frukt sa for siden:

Jeg har en ok hybrid, men skulle gjerne hatt en terrengsykkel også. Hvilke merker er ok, hvor mye bør den koste, og bør jeg gå for damesykkel?

Har jo lyst til å kjøpe brukt, men det er dårlig med brukte terrengsykler til damer her i distriktet så da blir det mest sannsynlig herresykkel.


#2

Isprinsessen sa for siden:

Skal du ha fulldemper eller hardtail (vare demper på gaffelen) ?
De store sykkelmerkene går bort ifra egne damemodeller nå så du klarer deg nok fin med herre eller unisex. Mulig du må bytte setet og gjøre styret smalere.

Om du går for brukt ville jeg sett at drivverket ikke er slitt evt at pris reflekterer at kjede og kassett må byttes.
Vekt og pris på sykkel henger tett sammen.
Det finnes mange merker som har gode sykler.


#3

Jålebeinet sa for siden:

Med mindre du er (eller har tenkt å bli) en hardbarka stisyklist, så er utvalget i de vanlige sportsbutikkene helt OK, men pris matcher utstyret. Det som fordyrer er bl.a vekt på sykkel og girgruppe. Ta den du sitter best på og har råd til. Plukk med deg en flaske med kjedeolje på vei ut av butikken.

Husmerke til XXL (White) er ikke så aller værst priset.


#4

Timar sa for siden:

Jeg har terrengsykkel fra Gekko, merker til Anton Sport, og er det Intersport, mon tro?

Veldig fornøyd! De er opptatt av å lage sykler som krever lite vedlikehold. Det kan man like!


#5

Niobe sa for siden:

Jeg har herresykkel, men med litt buet stang. Jeg har arvet den av eldstemann. :knegg: Jeg trengte ny tverrstang til styret, for styret var for bredt, men den har uansett rett rammestørrelse i forhold til høyden min, og jeg tror det er viktigere enn om det er herre/damemodell. Merket er Norco, og den er kjøpt på Spinn. Man kan ofte få veldig god pris på fjorårsmodeller og utstillingsmodeller der.


#6

frukt sa for siden:

Takker for tips. :blomst:

Jeg skal ikke konkurrere, og blir nok ingen hardbarket syklist så en fulldemper trenger jeg ikke. Jeg har lyst til å kunne sykle litt i terreng, og på traktorveier som er for humpete for hybriden.

Jeg får jo bare vondt av å gå for mye, men jeg liker jo sykle så vil satse mer på det. :jupp:

Har funnet en GT Zaskar Sport på Finn som jeg har tenkt å se på. Den er nok strengt tatt en mye dyrere sykkel enn jeg trenger, men den har riktig størrelse og selgeren bor ikke langt unna. Men jeg skal sjekket ut de merkene dere har foreslått også. :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.