Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva liker du best med kjøkkenet ditt?

#1

Luftslottet sa for siden:

Etter snart 13 år med verdens mest krøkkete kjøkken, er det endelig på tide med helt nytt, stort kjøkken i et nytt rom. :lykkelig:

Så! Hva er du mest fornøyd med på ditt kjøkken?
Hva er det som ville gjøre meg lykkelig, uten at jeg vet det selv?
Hvilken geniale praktiske løsning har du tenkt ut?

:vilha:

(Motsatte råd er selvsagt også velkommen, kom gjerne med det som irriterer mest også.)


#2

Fersken sa for siden:

At vi har nok stikkontakter.
Innfelt lys i overskapene, på den måten at det er frest plass til de og ikke stikker ned.
Benkeplassen. Den er også litt frustrasjon, for alt mulig blir lagt der og det er sjeldent helt fri for ting.

Men jeg er aller mest fornøyd med tapetet på veggen. :knegg:


#3

Timar sa for siden:

Brede, dype skuffer til alt av tørrvarer. Masse benkeplass. Stikkontakter overalt.


#4

meisje sa for siden:

Kjøkkenøya som er stor, det er veldig deilig når vi skal lage mat sammen, eller kan brukes som buffet når vi har selskap.

Jeg er også veldig glad i vårt store full høyde kjøleskap.


#5

Millen sa for siden:

Henger her for drømmer om nytt kjøkken.


#6

Matilda sa for siden:

Kjøkkenøy (eller halvøy/utstikker), 110 bred med skap på en side og smale skuffer på den andre. Masse plass til å bake ut, kutte grønnsaker, og man kan stå flere rundt den og samarbeide om noe. Kjøkkenmaskinen bor i et av skapene i den, og der finnes det stikkontakt, så den er lett å bruke og rydde bort.


#7

IzziCreo sa for siden:

To oppvaskmaskiner :hjerter:

Nesten bare høyskap. En hel, lang vegg. Rommer masse!

Øy med spiseplass til 6 (3 på hver side) og kokesone i enden. Brukes som arbeidsbenk utenom måltid. Det sparer masse plass.


#8

Pøblis sa for siden:

Masse benkeplass, store og dype kolonialskuffer og overskap med glassdører, dimbart lys og glasshyller. Benkeplaten av stein og det store side-by-side-kjøleskapet fra LG.


#9

mkj sa for siden:

Kjølehjørnet! Plass til «alt»

Negativt: har sånne overskap som står på benken, stjeler benkeplass.


#10

Nada sa for siden:

Matboden i tilknytning til kjøkkenet er hva jeg er mest fornøyd med. Helt genialt med hyller til tørrvarer og ting man ikke bruker så ofte. Kasser til pant og metall. Dypfryser og hundemat er også der inne.


#11

veobra sa for siden:

Vi droppet kjøkkenbordet og har sitteplasser ved benken istedenfor. Det ga mer plass til benk og oppbevaring, men fortsatt to plasser til en rask frokost mm.

Mye benk, vi boblet da vi pussett opp.


#12

Drømmedama sa for siden:

De brede kjøkkenskuffene. Med skuff-i skuff. I det hele tatt er skuffer veldig mye bedre enn skap! Ellers elsker jeg kjøkkenverandaen der vi kan ta morgenkaffen og der alle urtene mine er.


#13

Tjorven sa for siden:

Store skuffer i alle underskap som har mulighet for det.

Vi har hatt for lite benkeplass så nå i koronaperioden har vi fått opp en kjøkkenøy. Det hjalp veldig uten at det spiste for mye gulvplass.


#14

banana sa for siden:

Planlimt vask! Og brede skuffer nederst nesten over alt, og der det er skap helt ned har vi uttrekkshyller nederst. Og at vi har vindu over vasken.


#15

mammaugla sa for siden:

På mitt forrige kjøkken hadde jeg to stekeovner. Den ene var liten så den var varm på null komma niks. Men å ha muligheten til enkelt å steke forskjellige ting uavhengig av hverandre var gull når vi lagde middag til mange.

Størst irritasjonsmoment på kjøkkenet jeg har i dag er touchpanelet til koketoppen. Den er sikkert minimalistisk og kul, men må være designet av noen som ikke lager mat. Hinsides mye trykking for å få regulert varmen på platene. Først må jeg velge hvilken plate jeg skal regulere og det er ingen direkteknapp til platen, jeg må trykke rundt, altså hvis jeg skal regulere plate 4 må jeg trykke knappen 4 ganger til jeg kommer dit. Så når jeg bruker flere plater, så bruker jeg utrolig mye tid på å trykke den platevelgeren rundt og rundt for å velge riktig plate.


#16

Frøy sa for siden:

Bred koketopp, masse skuffer, slike stikkontakt søyler som er nedfelt i benken så jeg slipper stygge stikkontakter over alt og stekeovn i arbeidshøyde.


#17

My sa for siden:

Avbefaling: Mørke, høyglanspolerte steinfliser på gulvet. :gaah:


#18

millact sa for siden:

Den hyggelige utsikten! Og ny oppvaskmaskin.

Vi trenger også nytt kjøkken! Det andre er fryktelig slitt, var der da jeg kjøpte huset for syv år siden og er nok fra 80-eller 90-tallet. Men jeg vet ikke om jeg orker håndverkere i hus i høst...….


#19

Albertine sa for siden:

At stekeovnen er hevet, gjør det mye enklere å ta ut og sette inn.


#20

rajraj sa for siden:

Kjøkkenøyen! Den kom nylig på plass, og ga enda mer benkeplass og et sted en gjest eller to kan dingle mens vi lager mat. Den er ikke så stor at alle fire kan spise et måltid der sammen, men er perfekt for en rask brødskive eller alternativ plass for hjemmekontor med kaffekopp og PC. :hjerter:


#21

ingling sa for siden:

Steikeovn i arbeidshøyde ja, det er gull! Vi har også mange store, dype skuffer til både tørrvarer, tallerkner og diverse annet. Tallerkner og serveringsfat og den slags har vi på den siden av kjøkkenøyen som vender mot spisebordet, så det er lett å dekke på. Har også "sjalusiskap" der kjøkkenmaskin og brødrister bor når de ikke er i bruk. Vi byttet hele kjøkkenet for fire år siden, bortsett fra kjøleskapet og fryseren. Slo samtidig ned noen vegger og ble kvitt en helt ubrukelig hjørnebod som opprinnelig var tenkt som kjølehjørne. Følelsen av plass og luft er det absolutt beste!


#22

rajraj sa for siden:

Avbefaling: Hjørneskap med snurre-hyller (eller hva det nå enn heter). Finner ingen gode måter å stable ting på slik at de ikke raser hver gang jeg snurrer hyllene for å finne ting. Dermed har jeg få ting inni et stort skap og får utnyttet plassen veldig dårlig.


#23

Timar sa for siden:

Vi har hjørneskap med snurrehyller og jeg elsker det! :hjerter:

Vi har to hyller å stable på, og inni der har vi en diger wokgryte, to jerngryter, minst 4 vanlige kjeler, smørkjele og 5-6 stekepanner av ulik størrelse. Og lokk til alt sammen.


#24

ingling sa for siden:

Vi har også snurrehyller, der har vi vaffeljern og større gryter og sånt som vi bruker sjelden. Steikepanner og gryter vi bruker til vanlig har vi i skuffen under koketoppen. Tror trikset med sånne skap er å ikke stappe dem for fulle, moren min har fire tusen ting inni sitt skap og da er det vanskelig å finne frem. :humre:


#25

Tjorven sa for siden:

Jeg heier også på snurrehylle i hjørneskapet. Det gjør virkelig at vi får utnyttet plassen uendelig mye bedre.

Men hvorfor føler jeg alltid at vi bruker de kjelene som står aller innerst mest? Hvis jeg omorganiserer og flytter på dem, så bruker jeg allikevel de som har havnet innerst mest. Er det en slags Murphy's lov? :vetikke:


#26

ingling sa for siden:

Jeg tror det hjelper å ikke ha så mange kjeler. :nemlig:

Vi har bare noen få kjeler som brukes utenom jul og veldig store middager, ellers er det de samme 3-4 som er i omløp til hverdags. Vi har også bare to steikepanner. Da blir det ikke så lett kaos.


#27

Olifant sa for siden:

❤️ våre to oppvaskmaskiner.
Og glad for at vi har massevis av gode skuffer.


#28

Tjorven sa for siden:

Mens jeg overhodet ikke kan forstå behovet for 2 oppvaskmaskiner. Det går jo kjempefort å tømme den når den er ferdig, og såååå mye klarer ikke å tårne seg opp på benken de få timene den går.


#29

Luftslottet sa for siden:

Takk for masse tips! :hjerter:

Har dere strøm i øya også? Grubler på hvordan man skal greie å få strøm dit.


#30

Tjorven sa for siden:

Nei. Vi har ikke strøm i vår øy. Vi trengte mer benke- og oppbevaringsplass. De tingene vi trenger strøm til gjøres på den benkeplassen som var der fra før.


#31

ingling sa for siden:

Vi har heller ikke strøm der, vi skulle egentlig få en sånn som du kan dra opp av benken, men leverandøren tullet det til. Vi har ikke savnet den. Alt som trenger strøm står ved de fire stikkontaktene som er langs den ene benken, holder helt fint. Øyen vår er ikke en sånn en sitter rundt da, det er mer en romdeler med oppvaskmaskin, vask, boss og noen skuffer på forsiden, og store skuffer på baksiden mot spisebordet.


#32

My sa for siden:

Vi har strøm i kjøkkenøya (har koketoppen der). Har også en slik stikkontaktsøyle som noen nevnte tidligere i tråden, som vi bruker til kjøkkenmaskiner, laptop (det står en permanent på kjøkkenøya) m.m. Veldig praktisk, særlig siden vi har veldig lite kjøkkenbenk utenom øya, så det meste foregår der. Vet ikke hvordan strømmen ble lagt opp, den var der da vi flyttet inn, og trolig installert da kjøkkenet ble renovert av forrige eier.


#33

Tallulah sa for siden:

Jeg liker at vi har komposittstein på kjøkkenøya slik at baking går som en drøm. Og at jeg har et vindu plassert slik at jeg har utsikt når jeg lager mat.

Jeg har nettopp kjøpt meg en Samsung stekeovn som kan deles i to, om jeg trenger å steke to ting på ulik temperatur samtidig. Også har den digert ovnsrom. Elsker den! Veldig fornøyd med den løsningen framfor to stekeovner.


#34

løve70 sa for siden:

To stekeovner er veldig greit når man skal ha gjester og lage mye mat. Det samme med ekstra stor koketopp.


#35

My sa for siden:

Jeg har også hatt komfyr i tidligere bolig, med to stekeovner, en liten og en stor. Og et smalt skap på siden, hvor stekebrettene kunne oppbevares loddrett. Savner den veldig. Den var fra Husquarna, hvis jeg ikke husker feil.

Men nå har vi stekeovn adskilt fra koketoppen, i en høyde hvor vi slipper å bøye oss. Det liker jeg også veldig godt. Men skulle gjerne hatt to.


#36

Trulte sa for siden:

Jeg har kjøpt leilighet med kjøkken fra 1990. Men selv om jeg ville byttet det ut, er det helt glatt og hvitt og har strykebrett integrert. Så det liker jeg.


#37

Lavender sa for siden:

Har gammelt IKEA kjøkken fra ca 1990, skulle virkelig vært byttet ut. Men en ting er bra, og det er disponering av plass og logistikken her på kjøkkenet. Det er smart planlagt. Ønsker meg tynne benkeplater av kompositt, ellers kan alt være som i dag.


#38

Pamina sa for siden:

Denne: quooker.no/ kokende vann rett fra kranen. Genialt, plassbesparende og tidsbesparende. Har alltid to liter kokende vann tilgjengelig.


#39

Nenne sa for siden:

 • Stikk-kontakter på riktige steder. Krydderhyllene ved siden av koketoppen og det smale hengeskapet med plass til håndklær. Hjørnekjøleskapet! :elsker: Stor øy der flere kan lage mat sammen og med masse lagringsplass inni. Spisebord på kjøkkenet. Bred koketopp med seks soner.
 • Angrer på at jeg ikke fikk meg to komfyrer. Når mikrobølgeovnen tar kvelden blir den byttet ut i en kombiversjon. Det er typisk at etter 12 år er det den eneste av hvitevarene som er "still going strong". :humre:

Ellers er jeg like lykkelig over kjøkkenet mitt som da det var nytt for 12 år siden. Men da hadde jeg allerede plukket det ut 9 år før den tid igjen, så da jeg tok ny runde før vi kjøpte det i 2008, hadde jeg ikke funnet noe jeg likte bedre enn kjøkkenet jeg forelsket meg i, i 1999.


#40

Nenne sa for siden:

Nei, der er jeg også.


#41

meisje sa for siden:

Vi har strøm til koketopp pluss en vanlig kurs til stikkontakter. Vi trakk den fra sikringsskap og ned i kjelleren, og opp gjennom gulvet inn i øya. Vi var heldige med at rommet under bare er en bod så vi slapp å gjøre noe med taket, men i naborommet i underetasjen som er innredet trakk vi den ved hjelp av eksisterende åpninger til spotter som var i taket fra før, så ingen større operasjon var nødvendig.

Hvis man legger nytt gulv kan vi frese ledningene ned i undergulvet om nødvendig.


#42

Isprinsessen sa for siden:

Det jeg like best er at mannen rydder når jeg har bakt.
Vi har ganske nytt kjøkken og jeg er fornøyd med bred koketopp. Vindu ved vasken. Brede skuffer.


#43

Bean sa for siden:

Kjølehjørnet fra Norcool. Det er alltid plass i kjøleskapet til hva det enn måtte være. Har aldri opplevd at det har vært fullt selv ikke til selskap eller konfirmasjon. Dette var en innflyttingsgave fra svigers da vi kjøpte nytt hus for over 18år siden. Vi hadde ikke tenkt å ta oss råd til det, men vi liker det så mye at når vi en gang skal ha nytt kjøkken så skal vi ha et slikt med i innredningen.


#44

Musemus sa for siden:

Mye benkeplass.
Nedfelte stikkontakter i benken.
Bred steketopp.
Utsikten. :D

Lykke til med oppussing. ❤️


#45

-ea- sa for siden:

Har smalt håndkleskap, som jeg tenker er en unødvendig sak, men skapet er genialt til stekebrett, store former, pizzabrett osv.

Akkurat det er en skikkelig manko på kjøkkenet mitt. :p

Ellers liker jeg best at det faktisk er et eget rom som kjøkken i leiligheta mi, sånn gammeldags med plass til et lite kjøkkenbord. I motsetning til nymotens blokkleiligheter der kjøkkenet er to meter skap og benk på en vegg i stua.


#46

Fløyel sa for siden:

Vi har 2 ovner i arbeidshøyde, aldri mer et kjøkken uten ovn i den høyden. Det er det jeg elsker desidert mest.
Den ene er dampovn og stekeovn, den andre Micro og stekeovn.

Og høyskap med skuffer som kan trekkes ut. Det som står innerst i høyskap med faste hyller, blir stående innerst. Vi har kun benkeskap med store skuffer. Alle ser like ut på utsiden, men det er 2-3 skuffer som deler front, da får jeg symmetri, en hel linje. (ocd)


#47

rajraj sa for siden:

Det er The evil snurreskaps-lov. :nemlig:


#48

Lhi-My sa for siden:

Jeg liker aller best at vi valgte et kjøkken som passet vår smak og som VI likte den gang vi pusset opp, helt uavhengig av moter, trender og andres meninger. Det ga oss et kjøkken som vi etter 20 år fortsatt stortrives med. Det finnes ikke slitt, så jeg satser på at vi beholder det så lenge vi blir boende her.

Ellers liker jeg store, gode skuffer og ikke minst god plass på hver side av komfyrtoppen, også bak da vi har den i et hjørne. Funker supert!


#49

nokon sa for siden:

På mitt forrige kjøkken var eg veldig fornøgd med både kjøleskuff og kjøleskap. Då hadde vi åpna pakninger med pålegg og liknande, i skuff, og trengde ikkje åpne og lukke kjøleskapet så ofte. Liker også å ha god og hyggelig spiseplass på kjøkkenet. Sokkelskuff er også genialt!

Eg har flytta frå stort, sjølvteikna kjøkken til mikroskopisk kjøkkenkrok i leilighet og er ikkje begeistra for å bevege den vegen. Selger har plassert steikeovn og kjøleskap ved sida av kvarandre. Det er fryktelig lite gunstig med tanke på stabil temperatur i kjøleskapet. Viss eg kjøper sånne pakninger som har «gradestokk» som måler holdbarheten på ferskvarer, dropper den tre dager etter steiking av brød eller liknande. :gal: Eg har løyst det med å bruke frosne varer meir enn ferske, men det er likevel irriterande.


#50

Blå sa for siden:

Jeg er veldig glad i benker i steinkompositt. Gode å bake på og lette å holde rene.#52

-ea- sa for siden:

Nada, den der har noen jeg kjenner (så godt at jeg roter i skapene #svigermor), og den er grei og oversiktlig.


#53

C3PO sa for siden:

At jeg har 4 16A sikringer på kjøkken benken, slik at vannkokeren kan brukes samtidig som jeg bruker andre strømkrevende produkter - og at den kan flyttes.

Estestisk er jeg glad for at jeg brukte de dyre italienske mosaikkflisene som var til overs etter at badet ble innredet til veggen over vasken.


#54

Luftslottet sa for siden:

Dere med side-by-side-kjøleskap, kan dere fortelle mer?

Plassen der kjøleskapet skal stå er "for stor" til bare vanlig kjøleskap, men for liten til et høyskap til, så jeg vurderer et side-by-side. For min del er det alfa og omega med god nok plass inni kjøleskapet, det ville være helt krise med for smalt kjøleskap, så man ikke f.eks. får plass til en kake.

Jeg har dypfryser i kjelleren, så er mindre opptatt av plassen i fryserdelen. Den vil nok helst bli brukt til pålegg, tomatsausrester og smoothieingredienser, tenker jeg.

Bruker dere vanndispenser og isbitfunksjoner?
(Jeg ser for meg nei til vann, ja til isbit.)


#55

My sa for siden:

Vi hadde det der vi bodde før, og jeg elsket det! Brukte isbit- og knust is-funksjonen mye. Det var samme plassen i kjøleskapet som det vi har nå, med et standard, enkelt kjøleskap, etter det jeg kan huske i alle fall.


#56

Røverdatter sa for siden:

Brede skuffer med masse praktisk innredning, at jeg tok overskap til glass og tallerkener, det høye matskapet med uttrekkbare hyller og plass til alle tørrvarene, bred koketopp, bred vask, armatur med uttrekkbar slange, masse benkplass. Og at jeg turde å gå for materialer jeg likte, og ikke safet med noe tidløst.

Vi totalrenoverte kjøkkenet i høst og det er fortsatt godfølelse når jeg går inn i rommet. Love it.


#57

Benzo sa for siden:

Ønsker meg bilder i denne tråden. :nikker:


#58

Tjorven sa for siden:

Men sånn side-by-side. Blir ikke det bare et ganske lite kjøleskap og en trang fryser? Eller har jeg misforstått helt?

Vi har fullt kjøleskap på kjøkkenet, og så har vi fryser (i form av et høyskap) i boden. Det fungerer helt greit, men det er ikke så mange skrittene mellom.#60

My sa for siden:

Vi hadde vanlig størrelse på kjøleskapet, og litt trangere fryser.

#61

Elise sa for siden:

Vi har bredt kjøleskap, ser ut som side-by-side, men det har kjøleskap øverst og fryseskuff nederst. Elsker det. Pluss vann og isbit-dispenser.


#62

Elise sa for siden:

[img]https://www.elkjop.no/image/dv_web_D180001002235782/29665/samsung-french-door-kjoeleskapfryser-rf24r7201sr-1777-cm.?$prod_all4one$[/img]
Ligner på dette. French door kalles løsningen. www.elkjop.no/product/hvitevarer/kjoleskap-og-fryser/kjoleskap-med-fryser-franske-dorer/29665/samsung-french-door-kjoleskap-fryser-rf24r7201sr-177-7-cm

Det er ikke supergod plass i det til vanlig, hvis man sammenlikner med kjøleskap i full høyde. Men man får plass til alle mulige størrelser.


#63

Bonzai sa for siden:

Quooker og kjøleskap med isbiter. Og at vi har masse skapplass og god benkeplass.#65

Milfrid sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke kjøkkenet mitt, men det jeg liker er stekeovn i arbeidshøyde og skuffer til gryter og panner pluss stekespader, grytekluter etc under steketoppen

Jeg haaaater skap uten skuffer og hjørneskap med farte hyller. Og pålimte lister som samler støv. :gaah:


#66

Erica sa for siden:

Jeg liker følgende:

 • stor øy med god plass til å jobbe på
 • 2 komfyrer, hvorav en er en kombiovn med mikro og stekovn
 • Sjalusiskap i et hjørne, gjemmer bort vannkoker og brødrister og slikt når det ikke brukes. Har stikkontakt inni skapet.
 • Vinskapet
 • hjørneskuffene mine, dyre, men bedre enn slike hjørneskap med snurreløsning
 • det smale underskapet på 20 cm med utrekkshylle, den har oljer, pepper/saltbøsser osv like i nærheten av komfyren
 • Skuff med plass til krydderinnsatser i skuff like ved komfyren

Ellers er jeg veldig glad for all plassen jeg har i alt av skap og skuffer.


#67

Strå sa for siden:

Vi skal finjustere nykjøkkenent nå og fikk nyttige tips her.


#68

Strå sa for siden:

Det jeg er fornøyd med nå er bl.a.

 • Uttrekkshyller i høyskapet.
 • Hjørnerundellen som Helten fixa til å ha fire nivåer, tre til kjeler og et til lokk o.l.
 • Lav nok arbeidshøyde på kjøkkenbenken (sokkelen ble kuttet noen centimeter).
 • To steikovner, dvs nå, uten andre en Helten og meg, har jeg ikke brukt det på lenge, men de har vært mye brukt.
 • Kontakter på veggen, og nok av dem (jeg er ikke fortrolig med nedsenkte).
 • Gode skuffer.
 • Knivmagnet (nå har vel alle det, men slik har det ikke alltid vært, så det vet jeg å fortsatt sette pris på).
 • Overskap og at de skråner inn slik at det er umulig å dunke hodet i dem. Døra kan heller ikke dunkes i siden det er skyvedører.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.