Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage forlengbart spisebord selv

#1

daffy sa for siden:

Jeg har lyst å lage spisebord selv av sorte Hay bordknekrer og bord fra Maxbo. Ser det er mange DIY oppskrifter på nett. Noen som har prøvd og har tips? Er spesielt interessert i om det er en fiks måte å lage bordet på slik at det kan forlenges?


#2

Fersken sa for siden:

Ikke helt det du etterspør, men søk etter #amishbordet på Twitter, Der kan du i se en solid løsning på forlenging av bord. I tillegg til en spennende og god føljetong. Kan også søke på #amishgate.


#3

Neket sa for siden:

Amishbordet! :hjerter:


#4

meisje sa for siden:

Vi var på jakt etter det samme som deg, og endte opp med 2 løsninger siden vi ikke fant noen oppskrift som passet oss.

  1. Bygge 2 bord som kan settes sammen.

2.Kjøpe brukt bord på Finn.

Vi landet på brukt bord, og fikk tak i et heltre bord 2mx1m som kan forlenges med 1m slik at total lengde kan bli 3m, det holder for oss. Har vokset det, og nå fremstår det som nytt. Total pris 4000kr, nypris på tilsvarende nytt bord ca 25000kr. Voksen hadde vi i hus fra før.

Den letteste løsningen for forlengelse er å legge 2 plater oppå hverandre med pianohengsler, men da begrenser total lenge seg av mangel på støtte når man bretter den dobbelt. Ellers så er det mange bord som har hull til lister under tilleggsplatene som man stikker inn i rammeverket til hovedbordet. Ulempen er, at platen må oppbevares i boden. Skal du lage bord med platen lagret i bordet er de fleste med beslag som gjør at beina kan spres, dette er mere krevende å få snekret for de fleste. Kan også være vanskelig å få tak i beslagene du trenger.


#5

-ea- sa for siden:

Men hvis man får tak i et gammelt, utslitt bord så kan man bruke beslagene. F.eks. Ikea Bjursta som finnes i søkk og kav rundt om (finnes ikke på Ikea lenger).
www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=183315844


#6

Polyanna sa for siden:

Jeg er ekstremt dårlig på å google, for jeg har forsøkt å finne DYI for bord med "hengeklaffer", uten hell. Kan jeg kuppe tråden og spørre om noen klarer å finne noe til meg? :blafre:


#7

-ea- sa for siden:

Da må du vel ha hengsler som ligner på disse?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.