Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Opplevelser og fine steder nær kysten i Vestfold-Telemark

#1

Kaprifol sa for siden:

Vi skal snart på roadtrip, og jeg trenger tips til fine steder i området Sandefjord-Kragerø. Vi liker å bade, turgåing er ok, litt historisk interessante steder må med, koselige bakerier, god is og alt som fenger tenåringer.

Jeg tar gjerne imot tips til hor det er fint å telte også. Og gjerne tips som beveger seg litt inn i landet. Vi har vært på Rjukan og Gaustatoppen, så det området kjenner vi (og liker). Denne gangen er tanken å holde seg nærmere havet. Vi kommer til å bo på campingplasser sammen med familie som har campingvogn, de ønsker seg sol, varme og badeliv. Jeg tenker at vi kan sikkert få det innover i Telemark også?


#2

Nenne sa for siden:

Du må stoppe på Mølen. Flott rullesteinsområde, endemorene etter siste istid, med gravhauger.

I Telemark bør dere innom i Skien. Se Brekkeparken med omvisning. Ibsen Venstøp også. Og så bør dere se slusene ved Telemarkskanalen, om ikke fra kanalbåt, så i hvert fall fra Skotfoss/Løveid.

I Porsgrunn spiser dere på Seylmagerhuset. Det er også et bra kaffebrenneri rett i nærheten.

Langs kysten må dere besøke Langesund. Både se fortet og gå i de små gatene. Det er veldig idyllisk og koselig. Langesund Ostemakeri er verdt et besøk.

Jeg har aldri campet der selv, men det påstås at alle meteorologene har hytter i Stavern, så dere burde legge inn en stopp der.


#3

Cumulus sa for siden:

Stavern er min yndlingsby. :jupp:#5

Kaprifol sa for siden:

Supre tips!
Har vel aldri vært i verken Stavern, Skien eller Langesund... Så det blir greit med en tur!

Søsteren min har nevnt at det skal være noen svaberg på Rakke. Det er ved Stavern, ser jeg. Er det fint å bade hele veien fra Stavern og vestover? Man ender vel til slutt på Mølen og rullesteinstranda der?#7

Blondie sa for siden:

Enig med Nenne og Eia. I Brevik er det dessuten fint å kjøpe is.


#8

Elise sa for siden:

Det ligger campingplasser tett i tett fra Stavern til Helgeroa. Omlidstranda ligger ikke i Stavern som en her skriver, men i Helgeroa (alt i Larvik kommune). Flotteste campingen er oddane sand, omlidstranda er nummer to. Det går sti fra den ene til den andre, med Mølen på halvveien. Det går kyststi hele veien fra Stavern også, og man kan selvsagt gå bare deler av turen.

Har ikke vært på alle de andre campingplassene altså. :humre:

Hvis dere får til tur ut til Jomfruland, vil jeg anbefale det. :jupp:


#9

Elise sa for siden:

Og det er ofte mye bedre vær i Helgeroa, Stavern og Langesund enn lenger inn i Telemark. Jeg sitter ofte på campingplassen og ser opp på blå himmel mens det helt tydelig er dårlig vær i Porsgrunn.


#10

Trixie sa for siden:

Du kan bade i Stavern men på rakke og mølen er det ikke så fint. Blåser veldig. Mølen er en opplevelse, men ikke et badested.
Elise: skrivefeil. Omlidstranda ligger i Helgeroa ja. Men jeg mener det er et mye finere badested enn Omlid.


#11

Trixie sa for siden:

Bakeriet i Nevlunghavn er også godt kjent for gode bakevarer.


#12

Kaija sa for siden:

Å gå deler av eller hele kyststien er en fin opplevelse. Rognstranda til Langesund, f.eks. (Min favorittstrekning). Deler av den er fint beskrevet her, synes jeg: m.facebook.com/story.php?story_fbid=2054074678070090&id=100004027326892 Flere fine badeplasser, som Krogshavn og Steinvika. Og kanskje øyhopping, eller bare ta båten ut til Langøya for bading, mer tur eller spising (Nyåpning av resturant på hovedgården der i somner.) Eller til Bjørkøya, der det også skal være kjekt å bade og spise.


#13

Røverdatter sa for siden:

Fylkesmuseet i Tønsberg med tur opp til Slottsfjellet.

Kunstutstilling på Haugar, Tønsberg.

Lunsj, tur og bading på Verdens ende, Tjøme. Gjerne med is og tur på Hvasser.

Hvalfangstmuseet i Sandefjord.

Alle Vestfold-byene har flotte strender og veldig gode turmuligheter på kyststi.

Tønsberg er den fineste ruslebyen med de beste shopping-mulighetene i Vestfold og Telemark.


#14

olena sa for siden:

Sandefjord har veldig koselig indre by om dere vi ha en bydag. Koselig å gå rundt i gatene og kikke på butikker.
Bading, vanvittig fint på Ula-stranda i Larvik. Og Tønsberg Tønne og områdene ut dit er flotte turområder.

Eller som det er nevnt over her, Stavern med alle sine utstillinger og små butikker er sommerby. Verdt å nevne konditoriet i Nevlunghavn - god lunsj og verdens beste Napoleons kake.
Og Mølen er et must :-) Dra gjerne dit når de er vint og regn, veldig spesielt med rumlingen i steinene når bølgene slår innover.

Tenker dere utover Nøtterøy og Tjøme er det flotte turområder på Verdens Ende og Moutmarka.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.