Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva må vi få med oss langs Helgelandskysten?

#1

Timar sa for siden:

Vi skal kjøre nordover i sommer, og er på jakt etter de fine opplevelsene for hele familien. Særlig på strekningen Steinkjer - Bodø/Narvik.

Foreløpig står Trollhatten og Saltstraumen på lista, men hva annet kan vi gjøre, som også ungene på 7 og 11 vil like? De kan fint gå fjellturer, men jeg tror de frykter at det eneste vi skal gjøre i sommer er å gå opp og ned av fjell. :humre:

Jeg blir glad både for tips om fine fjellturer OG andre aktiviteter som vi bør få med oss! :D

Og har noen tips til hvor vi kan bo med ok standard uten å blakke oss helt, så hadde det også vært topp!#3

Stompa sa for siden:

Svartisen. Ta båten fra Holandsfjorden. Det er kafé der, de har elg som man bruker å kunne kysse, hvis man vil kan man gå fra kafeen til bretunga på en liten time (men hold trygg avstand, den kalver).

I Bodø: Flymuseet/Newton Flight Academy og Nordlandsbadet er nok det mest familievennlige. Anbefaler også Jektefartsmuseet siden begge ungene mine jobber der. :knegg: Kjerringøy er også verdt et besøk, men der kan man ikke bare stikke innom hvis man har én dag i byen.


#4

Selma sa for siden:

Hvis topptur på en av de Syv søstre blir litt ambisiøst for barna, så er Vetfjellet rett ved Breitind et fint alternativ. 40-45 min opp og utsikten er fantastisk!

Vegatrappa står på min ønskeliste. Anbefaler også ferje fra Søvik til Herøy og Dønna. Rett før du kommer til Søvik kan du besøke Petter Dass-museet på Alstahaug


#5

Nabojenta sa for siden:

Jektefartmuseet i Bodø. Deilig mat, spennende historier om jektefart og nydelig natur rundt.


#6

Stellebord sa for siden:

Skal dere utover til kysten? Isåfall anbefaler jeg Til Elise fra Marius (tilelise.com) og Helgeland havhus på Tomma (havhus.com). Til Elise ligger i Utskarpen, like utenfor Mo i Rana og har nydelig mat(!) + overnatting. Havhusene har jeg ikke bodd i, men de er veldig populære (og mulig også fullbooket). Skolo har jeg også tro på (skolo.no), det ligger på Herøy. Der er forøvrig også en superfin blomsterbutikk verdt et besøk!


#7

Galathea sa for siden:

Vi var i Namsskogan i helga, med unger på 3, 8 og 10, overnattet i gamme inni parken og var med på fjellrevmating. Stor suksess!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.