Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva må vi få med oss langs Helgelandskysten?

#1

Timar sa for siden:

Vi skal kjøre nordover i sommer, og er på jakt etter de fine opplevelsene for hele familien. Særlig på strekningen Steinkjer - Bodø/Narvik.

Foreløpig står Trollhatten og Saltstraumen på lista, men hva annet kan vi gjøre, som også ungene på 7 og 11 vil like? De kan fint gå fjellturer, men jeg tror de frykter at det eneste vi skal gjøre i sommer er å gå opp og ned av fjell. :humre:

Jeg blir glad både for tips om fine fjellturer OG andre aktiviteter som vi bør få med oss! :D

Og har noen tips til hvor vi kan bo med ok standard uten å blakke oss helt, så hadde det også vært topp!



#3

Stompa sa for siden:

Svartisen. Ta båten fra Holandsfjorden. Det er kafé der, de har elg som man bruker å kunne kysse, hvis man vil kan man gå fra kafeen til bretunga på en liten time (men hold trygg avstand, den kalver).

I Bodø: Flymuseet/Newton Flight Academy og Nordlandsbadet er nok det mest familievennlige. Anbefaler også Jektefartsmuseet siden begge ungene mine jobber der. :knegg: Kjerringøy er også verdt et besøk, men der kan man ikke bare stikke innom hvis man har én dag i byen.


#4

Selma sa for siden:

Hvis topptur på en av de Syv søstre blir litt ambisiøst for barna, så er Vetfjellet rett ved Breitind et fint alternativ. 40-45 min opp og utsikten er fantastisk!

Vegatrappa står på min ønskeliste. Anbefaler også ferje fra Søvik til Herøy og Dønna. Rett før du kommer til Søvik kan du besøke Petter Dass-museet på Alstahaug


#5

Nabojenta sa for siden:

Jektefartmuseet i Bodø. Deilig mat, spennende historier om jektefart og nydelig natur rundt.


#6

Stellebord sa for siden:

Skal dere utover til kysten? Isåfall anbefaler jeg Til Elise fra Marius (tilelise.com) og Helgeland havhus på Tomma (havhus.com). Til Elise ligger i Utskarpen, like utenfor Mo i Rana og har nydelig mat(!) + overnatting. Havhusene har jeg ikke bodd i, men de er veldig populære (og mulig også fullbooket). Skolo har jeg også tro på (skolo.no), det ligger på Herøy. Der er forøvrig også en superfin blomsterbutikk verdt et besøk!


#7

Galathea sa for siden:

Vi var i Namsskogan i helga, med unger på 3, 8 og 10, overnattet i gamme inni parken og var med på fjellrevmating. Stor suksess!


#8

Timar sa for siden:

Takk for gode tips! :)

Jeg fikk kysset elg og kjørt mye ferje langs kysten. Helgelandskysten var virkelig utrolig vakker! Anbefaler den turen til alle!


#9

Strå sa for siden:

Jeg så tråden for sent og jeg som ville sjekke notatene mine fra vår tur for noen veldig få år siden. (=2013).


#10

Isprinsessen sa for siden:

Du må gjerne skrive inn tips så kan andre bruke de.


#11

gnuri sa for siden:

Vega står på verdensarvlista og er verdt et besøk synes jeg


#12

Timar sa for siden:

Jeg kan jo skrive hva vi gjorde i tilfelle noen søker opp tråden for å få inspirasjon.

Vi kjørte Kystriksveien fra Brønnøysund til Bodø. Vi valgte å ta E6 opp til Snåsa, men vi kunne også kjørt via Namsos om vi hadde bedre tid.

Vi bodde to dager i Brønnøysund, og besøkte Havbrukssenteret og gikk på Torghatten i tillegg til å rusle litt i byen.

Vi var på Vega og besøkte verdensarvmuseet. Jeg hadde også et ønske om å gå Vegatrappa, men pga ferjekaos så ble det dessverre et kort besøk.

Så kjørte vi langs fjorden og forbi De sju søstre ved Sandnessjøen.
Vi spiste nydelig mat på restaurant Aurora i Nesna. Og vi passerte Polarsirkelen mens vi var på en ferje fra Kolboghamn til Jektvik.

Deretter tok vi båten over Holandsfjorden og gikk inn til Brestua med super utsikt til Svartisen.

Et par mil sør for Bodø kom vi rett på Saltstraumen. Vi var heldige og fikk oppleve Saltstraumen i høy hastighet på vei ut av sundet.

I Bodø gikk vi opp på Keiservarden og nøt fantastisk utsikt i alle retninger. Vi la også inn et besøk på Nordlandsbadet og fikk happy unger i retur. :)

Helgelandskysten anbefales absolutt! Både nydelig natur, lærerike opplevelser og ikke minst er det fint å bli bedre kjent i vårt eget land!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.